Jestem w sytuacji podbramkowej, ponieważ chce biegać a niestety nie mam w czym... W niedziele moje dotychczasowe buty skapitulowały, a dokładnie jeden. Na polnej drodze odkleiła mi sie podeszwa na pięcie, co w następstwie doprowadziło do podwinięcia kostki i zachwiania równowagi. Ratując się przed upadkiem napiąłem mięśnie i zablokowałem ścięgna czego obecnym rezultatem jest naciągnięte ścięgno w pachwinie i bolący mięsień po zewnętrznej stronie na wysokości uda... Szczęście w tym że buty te były z rodzaju wysokich do kosza i ocaliły moją kostkę...
Przywołując znane porzekadło "polak mądry po szkodzie", postanowiłem zaopatrzyć się w buty do biegania...
Ale jestem nowy w tym temacie i chciałbym zrobić to w miarę rozsądnie...
Niestety w miejscu gdzie mieszkam i w pobliżu, nie ma miejsca gdzie mógłbym sprawdzić jaki są moje stopy/nogi...
Dlatego proszę o pomoc w przybliżonym ustaleniu jakie ja mam stopy...
Oraz o ewentualne propozycje co do modeli dla mnie...
Dane:
192.5 cm wzrostu
ok. 85 kg waga
21 lat wiek
Mam proste nogi
uczęszczałem w szkole podstawowej na zajęcia korygujące wadę stóp (płaskostopie)
Dodatkowo zamieszczam zdjęcie wodnego odcisku swojej stopy:
Na czerwono zaznaczyłem miejsca w których podeszwa ściera się najmocniej w moich butach
Zielonymi paskami zaznaczyłem miejsca gdzie moje obuwie ściera się ale w stopniu znikomym, w porównaniu do miejsc oznaczonych kolorem czerwonym...
Z góry dziękuję za pomoc:)
Pozdrawiam Wszystkich
Ps. Forma przedstawionych danych została zapożyczona z pomysłu Forumowicza Wilu,
Pozdrawiam