tylko 3x w tygodniu... :(

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
ilonek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Aby pogodzić wszystkie moje zainteresowania i obowiązki zdecydowałam, że na bieganie poświęcę jedynie piątek, sobotę i niedzielę. Przy czym w piątek i sobotę planuję biegać około 5 km (raczej więcej niż mniej), a w niedzielę ok 10. Nie mam zbyt dobrej kondycji obecnie i nawet po tych 5km jestem zmęczona (nie biegałam ponad rok przez zakaz do takiego ruchu w okresie ciąży i potem przez dochodzenie do siebie fizyczne i [zwłaszcza] psychiczne po porodzie. Może, jak się wyrobię - zacznę więcej czasu poświęcać na treningi - to zwiększę ilość.

Teraz pytanie - dam radę przebiec za rok maraton? ;)

myślę, że bezpośrednio przed maratonem kilka miesięcy i tak będę musiała zwiększyć intensywność i ilość treningów...
PKO
tomasz

Nieprzeczytany post

Na to pytanie poznamy odpowiedź za rok :)
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przy odpowiednim treningu napewno przebiegniesz maraton. Już niedługo pojawią się plany treningowe na stronie serwisu i na pewno wybierzesz tam coś dla siebie. Znacznie lepiej byłoby gdybys biegala np co drugi dzien ale lepiej tak jak napisalas niz wcale. Pozatym mozesz tez zapoznac się tym tekstem http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=15&id=180 i sprobowac napisac cos samemu. A jezeli bedzie cos nie jasne w tym tekscie to wal smialo na forum i postaramy sie wyjasnic ci rzeczy ktorych nie bedziesz wiedziec
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
ilonek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a co myslicie o czyms takim na razie?

http://www.akademiamaratonu.pl/dzial-gl ... wy-26b.php

tylko planuje sobie zrobic w tego wiecej tygodni i te dluzsze dystanse powtarzac, tzn np 2 tygodnie 8km, potem 2 tygodnie 10 km itd... lepsze to by bylo?
Pablas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A może udałoby Ci się przerzucić ten piątkowy trening np. na środę. Bo mam wrażenie, że w ten trzeci kolejny dzień, niedzielę, trening może nie być już tak efektywny.
No a potem z kolei 4 dni odpoczynku... Organizm będzie skołowany :oczko:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ