Usztywnienie podczas biegu

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Xan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czesc. jestem tu nowy i mam jedno pytanko do was. Często podczas szybszego biegania (tempa) lub zawodów (np.800m) nagle czuje się tak jak by mi zesztywniały ręce (rzadko nogi)(po 400-500m) i wtedy nie moge dosłownie przekładać rąk choć wydaje mi się że mam jeszcze siły i mógłbym przyspieszyc. Może ktoś miał kiedyś podobny problem i może mi pomóc? Z góry dziękuję.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Xan pisze:Czesc. jestem tu nowy i mam jedno pytanko do was. Często podczas szybszego biegania (tempa) lub zawodów (np.800m) nagle czuje się tak jak by mi zesztywniały ręce (rzadko nogi)(po 400-500m) i wtedy nie moge dosłownie przekładać rąk choć wydaje mi się że mam jeszcze siły i mógłbym przyspieszyc. Może ktoś miał kiedyś podobny problem i może mi pomóc? Z góry dziękuję.
trening, trening, trening poprostu trzeba wzmocnic rece.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
Vis!ago
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja czasami mialem takie usztywnienie na finiszu. Wzmocnic rece? Chyba niekonieczne:P Biegać luźno:)
~Zwyciężać mogą Ci którzy wierzą, że mogą~
Awatar użytkownika
rzymko
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ja tez mialam cos takiego. Czasem to wraca, ale musze poprostu wtedy chwile stanąc i się rozluźnić, bo nie moge biegac ze spuszczonymi rekami...
"Wszystko jest możliwe dla tego, który wierzy!"
tomasz

Nieprzeczytany post

Zobaczcie co się stało z Powellem w Osaca.
ODPOWIEDZ