Czy nie jest za późno ??

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
kamil87
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czy w wieku 20 lat jest jeszcze sens zaczynania treningow z lekkoaltetyki ? Nie mam jakis swietnych wynikow ale tez nie cwiczylem profesjonalnie, a bardzo lubie ten sport i zastanawiam się czy zapisać się do sekcji lekkoatletycznej.

Pozdrawiam
Kamil
PKO
Bartas91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o sport wytrzymałościowy a konkretnie bieganie to chyba nie ma problemu.
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

zalezy co chcesz osiagnac i jaki masz talent. Jak chcesz sobie tylko pobiegac to nigdy nie jest za puzno, jak chcesz byc dobry to troche puzno ale jak masz talent to napewno cos osiagniesz tylko musisz posiweicic 2,3 lata zeby dojsc na wysoki poziom. Jak masz czas i checi to warto bo to piekna i wymagajaca dyscyplina.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
Średni_k
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Sens zawsze jest! Ja osobiście namawiałem nawet swojego dziadka - 79lat - do biegania:) I wcale to nie było żartem. Zabranie się do biegania, to bardzo dobra decyzja, ale pamiętaj, że łatwiej jest się czegoś nauczyć od podstaw, niż oduczyć się błędów i nauczyć poprawności... Zalecam więc poszukanie sobie trenera - on udzieli wskazówek, nauczy poprawnie wykonywać ćwiczenia, będzie Cię widział i będzie mógł wykluczyć błędy. Nie zapomnij również o zaglądaniu na bieganie.pl:) Pozdrawiam.
Ptak lata, ryba pływa, człowiek biega. - Emil Zatopek - "Czeska lokomotywa"
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak mas zna prawdę talent i nie mas zinnego pomysłu na życie np. ciekaw apraca czy studia i po studiach ciekawa praca to idz sobie do klubu. Ale jka nie masz talentu to nei ma oczym gadac. A najlepiej to zajmij sie w zyciu co jest wazne praca studia itd. a bieganie traktuj jako hobby a zawodów dla mamtorów biegania jest od zatrzesienia i jka jesteś wojownikiem to bedziesz miał gdzie powlaczyć. I dlatego jak co niedzielę pojadę na ustawkę i bede walczył czy bede ostatni czy nie. I najbardizej zadoowlony bede jka sie wyjade na maxa

Tompoz
Tompoz
Robert Zwola
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Szansa zawsze jest. Prawdopodobnie nigdy na coś nie jest za późno. Zależy również co wcześniej robiłeś. Najlepiej jest zaczynać karierę kiedy się dojrzewa, potem organizm zaczyna się starzeć, jednemu wolniej, drugiemu szybciej. Wszystko zależy od talentu, niewiele od wieku. Wyobraź sobie,że na MŚ 2005 w maratonie 17 miejsce zajął 54 letni H.Satayn z czasem 2:17 z kawałkami, na połówce miał 1:14:18 !!!!!!
Robert
Awatar użytkownika
Wojas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W osace było dużo zawodników co mieli ponad 30 lat wiec u ciebie nie jest jeszcze za puźno , a wręcz przeciwnie , myśle że najlepiej zacząć trenować w wieku 18,19 lat . Ja mam 16 i troche ciężko mi sie trenuje bo właśnie teraz jestem na etapie dojżewania i codziennie jestem strasznie przemęczony , wszystko mnie boli , kości jeszcze sie rozwijają. Myśle że jeśli masz duży zapał to napewno coś osiągniesz :)
gg 1175002
Bartas91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Moja trenerka zaczęła biegać w wieku 18 lat...i do czego doszła?
- do rekordu Polski w maratonie :hejhej: 2godz32min

Móglbyś zacząć o te dwa lata szybciej to byłoby trochę lepiej no cóż ale przynajmniej jesteś całkowicie rozwinięty i nie musisz się tak oszczędzać jak Wojas czy ja...

Chciałem jeszcze dodać że ona już po dwóch latach łapała się do reprezentacji Polski wiec jeśli masz przedyspozycje to może być podobnie :oczko:
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Robert Zwola pisze: Wyobraź sobie,że na MŚ 2005 w maratonie 17 miejsce zajął 54 letni H.Satayn z czasem 2:17 z kawałkami, na połówce miał 1:14:18 !!!!!!
Your search - H.Satayn - did not match any documents.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Siwa17
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nigdy nie jest za późno,każdy z nas jest inny,ma inne możliwości i każdy z nas może coś kiedyś osiągnąć- to zależy od niego ile włoży w to pracy i jakie będzie miał ambicje...
"Jedynym zwycięstwem,które się liczy,jest zwycięstwo nad samym sobą..." [Jesse Owens]
maneater1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co do informacji podanej przez Robert Zwola :W roku 2005 na 21 miejscu w maratonie był Ayele Seteng ( rocznik 1955 ) z czasem 2.17.26 .W tym roku w Osace pobiegł maraton w 2.22.27
Informacje wg www.iaaf.org
Robert Zwola
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Przepraszam pomyliłem się Satayn napołówce miał 1:04:18.
Robert
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Robert Zwola
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dla mnie to jest niewybrażalne aby w takim wieku robić takie wynik. Ciekawi mnie jak trenował ten zawodnik w młodości i jakie miał wyniki. Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć na to pytanie. z tego co wiem to jego rekord w maratonie to 2:14 w 2003 roku w wieku 48 lat!! Przecież ten zawodnik mógłby z powodzeniem startować z nalepszymi w Polsce!! Jaka istnieje granica wiekowa do której można uzyskiwać najlepsze w karierze wyniki. Panowie w jakim wieku kończy się młodość.
Robert
Robert Zwola
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem zawodnicy kończą karierę w wieku 30 paru lat ponieważ ich organizm jest strasznie wyniszczony. Może ten etiopczyk z pochodzenia oszczędzał się w młodości.
Robert
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ