Rolki

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
tomasz

Nieprzeczytany post

Właśnie dziś kupiłem sobie rolki.
Nie wiedziałem, że to daje tak ogromną fraję :oczko: Nie wiedziałem również, że od razu "załapię" o co w tym chodzi. Liczyłem na bęcki co trochę oraz na ślamazarne szukanie techniki. Tymaczasm szusuję aż wiatr czuć we włosach :hejhej: Za kilkaset kilometrów mam nadzieję, że moja technika będzie na przyzwoitym poziomie.

Czy ma ktoś z was doczynienia z rolkami bądź chciałby pogadać o tym?
Serdecznie zapraszam do dyskusji.
PKO
KuBuS
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ale chyba nie porzucisz biegania? :> :ble:
"Ci co zaufali Panu,
Odzyskują siły,
Otrzymują skrzydła jak orły,
Biegna bez zmęczenia..."
tomasz

Nieprzeczytany post

Nie traktuję biegania ambicjonalnie. Bardzo lubię "coś" robić. W ramach relaksu, zdrowia, głodu endorfin.
Czasami sobie pobiegam, to na rolkach teraz pojeżdżę.

Postanowiłem, że będę zaliczał przynajmniej 2 maratony w roku. Jeden na rolkach a drugi biegnąc. Zobaczymy czy czas mi na to pozwoli bo od października ciągnę dwa fakultety.
KuBuS
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

wlasnie... ten czas... :echech: zawsze go brakuje...
"Ci co zaufali Panu,
Odzyskują siły,
Otrzymują skrzydła jak orły,
Biegna bez zmęczenia..."
Awatar użytkownika
Siwa17
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja staram się każdy wolny czas wykorzysytwać na jakiś sport,bo to jest dla mnie dopiero odpoczynek ;)
Rolki :) fajny sport,można sobie przy nim fajnie wyrobić mięśnie nóg :D ja jeździłam kiedyś bardzo dawno ale teraz rolki już są tak stare,że leżą w piwnicy przykryte warstwą kurzu...
ale nie powiem rolki dają mnóstwo frajdy :)
"Jedynym zwycięstwem,które się liczy,jest zwycięstwo nad samym sobą..." [Jesse Owens]
tomasz

Nieprzeczytany post

Ja dziś 3 raz miałem je na nogach :oczko:
Przejechałem 20km - i jakby zero zmęczenia.

Technicznie jeszcze dużo przede mną. Jeszcze bolą mnie mięśnia pleców w cześci lędźwiowej, muszę zacząć robić grzebity na wzmocnienie. Później czywiście będę statał się środek ciężkości obniżać w dół i jeździć w pozycji bardziej pochylonej. Do jazdy z ręką na plech mi jeszcze duuuużo brakuje :hej:

Polskie drogi są fatalne :ojnie: (albo w mojej okolicy są takie :hejhej: )
Pod strome górki jest ciężko, różnica jest o wiele bardziej wyraźna pomiędzy wzniesieniami niż podczas biegu.

Na prostej i w miarę ładnej (niechropowatej) drodze osiągam ok 2:40-2:50/km przy spokojnej jeździe. Jednak po typowej polskiej drodze na razie 3:30/km.

Myślę, że pod koniec tygodnia zrobię sobie trasę 31km i znów napiszę co i jak. Swoją drogą to chętnie będę się dzielił z wami moimi wrażeniami z nauki jazdy na rolkach :)
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Najgorsza dla rolkarzy jest kostka brukowa - trzesie i nie daje sie rozpedzic. :)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
mesz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:51+

Nieprzeczytany post

Tomasz, to zostaje ci tylko debiut w Poznaniu - niestety jest tylko półmaraton dla rolkarzy :ech:
W tym roku debiutowałem w zawodach na rolkach (jeżdże troche ponad rok) i powiem tyle że kop adrenaliny jest niesamowity na zawodach.
tomasz

Nieprzeczytany post

W Poznaniu biegnę z grupą na 4h30` z grupą. Z tego forum biegnie bebej, Jar Stary, Leo i ja. Z biegajznami też trochę osób :hej:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ