10km - schematy tempa BPSu

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
tomasz

Nieprzeczytany post

Jacek a możesz coś więcej napisać? Przyczyn tego, że nie zrobiłeś planowanego wyniku może być mnóstwo.
PKO
jacekzX
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Raczej trudno mi coś więcej dodać. Plan zrealizowałem wg. założeń. Pierwsza połowa dystansu też poszła nieźle. Na szóstym kilometrze poczułem się już mniej komfortowo a dalej było jeszcze gorzej.
Może 35:25 to wszystko co jestem w stanie z siebie wycisnąć . Może w pewnym wieku trzeba liczyć się z tym, że szybciej już się nie da a może powinienem robić dłuższe przerwy w niedzielnych WT a może ... itd.
Wydaje mi się, że nie da się trenować wg. tak sztywnych założeń.
Do tej pory miałem jakiś ogólny schemat przyjęty z książek Jurka Skarżyńskiego ale konkretne treningi robiłem w zależności od samopoczucia. Czasem WB2 miało być 10 km a wyszło 15 a czasem odwrotnie , czasem miało być 3 * 3 km wyszło 3+2+1 a czasem z WB1 wychodziło BNP i do tej metody wrócę bo lepiej mi służy.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Może 35:25 to wszystko co jestem w stanie z siebie wycisnąć . Może w pewnym wieku trzeba liczyć się z tym, że szybciej już się nie da
Nigdy tak sie mysl! kazda zyciowke da sie poprawic na odpowiednim treningu.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Jacek
Ja widzę szansę w innych bodźcach, w zmiane bodźców.

Wysek
Mam nadzieję, że jak będziesz miał 70 lat i będziesz biegać to nadal będziesz tak twierdził. :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ