10km - schematy tempa BPSu
Jacek a możesz coś więcej napisać? Przyczyn tego, że nie zrobiłeś planowanego wyniku może być mnóstwo.
-
- Wyga
Raczej trudno mi coś więcej dodać. Plan zrealizowałem wg. założeń. Pierwsza połowa dystansu też poszła nieźle. Na szóstym kilometrze poczułem się już mniej komfortowo a dalej było jeszcze gorzej.
Może 35:25 to wszystko co jestem w stanie z siebie wycisnąć . Może w pewnym wieku trzeba liczyć się z tym, że szybciej już się nie da a może powinienem robić dłuższe przerwy w niedzielnych WT a może ... itd.
Wydaje mi się, że nie da się trenować wg. tak sztywnych założeń.
Do tej pory miałem jakiś ogólny schemat przyjęty z książek Jurka Skarżyńskiego ale konkretne treningi robiłem w zależności od samopoczucia. Czasem WB2 miało być 10 km a wyszło 15 a czasem odwrotnie , czasem miało być 3 * 3 km wyszło 3+2+1 a czasem z WB1 wychodziło BNP i do tej metody wrócę bo lepiej mi służy.
Może 35:25 to wszystko co jestem w stanie z siebie wycisnąć . Może w pewnym wieku trzeba liczyć się z tym, że szybciej już się nie da a może powinienem robić dłuższe przerwy w niedzielnych WT a może ... itd.
Wydaje mi się, że nie da się trenować wg. tak sztywnych założeń.
Do tej pory miałem jakiś ogólny schemat przyjęty z książek Jurka Skarżyńskiego ale konkretne treningi robiłem w zależności od samopoczucia. Czasem WB2 miało być 10 km a wyszło 15 a czasem odwrotnie , czasem miało być 3 * 3 km wyszło 3+2+1 a czasem z WB1 wychodziło BNP i do tej metody wrócę bo lepiej mi służy.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Jacek
Ja widzę szansę w innych bodźcach, w zmiane bodźców.
Wysek
Mam nadzieję, że jak będziesz miał 70 lat i będziesz biegać to nadal będziesz tak twierdził.
Ja widzę szansę w innych bodźcach, w zmiane bodźców.
Wysek
Mam nadzieję, że jak będziesz miał 70 lat i będziesz biegać to nadal będziesz tak twierdził.