1500 m

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
KuBuS
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jak tak naprawde powinnien wygladac trening na 1500m? trenowac tylko wb2? małe dystanse? gora 5 km? cos tak? chcialbym sie przymierzyc do treningu na ten dystans - zawody w maju. narazie trenowalem dystanse dlugie, lecz zdalem sobie sprawe ze do maja nie dam rady wytrenowac sie zeby moc przebiec 18,2 km - majac do dyspozycji tylko 2 dni treningu w tyg. wiec moge wziasc jeszcze udzial w zawodach na 1500, wiec z czego powinien skladac sie trening ? nie musicie pisac szczegolowo wystarczy napisac mniej wiecej, ja juz te informacje wykorzystam do ulozenia planu 'pod siebie' :) bardzo prosze o wasza pomoc :)
"Ci co zaufali Panu,
Odzyskują siły,
Otrzymują skrzydła jak orły,
Biegna bez zmęczenia..."
PKO
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zadajesz pytanie na forum a potrzebujesz przeczytac ksiazke .

Trening naprawde jest ciut bardziej zlozony niz kilka zdan .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
KuBuS
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

no tak... ale ja niechce byc profesjonalista... normalnie bym trenowal mniej wiecej tak ze biegał bym sobie po max 3km w szybkim tempie (zakres wb2)... a to chyba nie jest zbyt dobre, chociaz niewiem, dlatego sie wam pytam jakie elementy wchodza w treningu na 1500.
"Ci co zaufali Panu,
Odzyskują siły,
Biegna bez zmęczenia..."
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

1,5km to tez tlen wiec wybiegania musisz tez robic.Z 8-12km choc to zalezy od ciebie, na pewno 5km to za malo.
Takie elementy jak WB3 czy WT tez musisz zawrzec coraz intensyniej w miare zblizania sie zawodow
1,5 to strasznie mieszany wysilek ,przygotowujac sie do neigo trzeba trenowac prawie wszystko
Mateusz
Dare for more!
KuBuS
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

czyli ogolnie skomplikowane... tak myslalem... no coz, moze poprostu bede biegał :) a jak bedzie to pokaze czas :)
"Ci co zaufali Panu,
Odzyskują siły,
Biegna bez zmęczenia..."
Pikiel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hi all !

Założyłem się z kumplem o piwo który z nas przebiegnie lepiej 1500m. Termin "pojedynku" 5 lipca ... Nie proszę o cudowny plan który nagle uczyni zemnie gwiazdę średnich dystansów tylko o trening, który pomoże mi osiągnąć jak najlepszą formę w tym krótkim czasie. Nie jestem całkowicie bez formy bo jestem sprinterem (kiepskim ale jestem ;) ) i mam 19lat . Uporu mam dość żeby trenować 7 razy w tygodniu bądź więcej. Pomoże mi ktoś? :nienie:
Pikiel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nikt nie chce mi pomóc ? :niewiem:
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Poszukaj w wyszukiwarce podobnych tematow 1-2km
Zrob kilka "treningow", opisz tutaj ich przebieg oraz plan
Mateusz
Dare for more!
tomasz

Nieprzeczytany post

http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... light=orma

P.S do reszty załogi. Nie wklajacie linków bo wam się nie chce, na mnie czekacie, czy edukujecie w ten sposób nowych forumowiczów. :hej:
Pikiel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ej ale ja tylko tak dla tego jednego piwa biegne :hej:

Nie planuje zmieniać dystansu na średnie ani ścigać się z wami na zawodach.
Chodzi mi tylko i wyłącznie o minimalną poprawe czasu i przyzwyczajenie organizmu do takiego typu wysiłku. Narazie biegam codziennie z rana od 30-60 minut średnim tempem po lesie. Coś jeszcze powinienem robić czy to mi wystarczy? Pulsomierza nie posiadam więc raczej bieganie dokładnie na określonych progach odpada. Efektywniej jest mieszać podbiegi z rozbieganiem czy tylko same rozbieganie na takie coś?

Chce poprostu zdobyć te tryumfalne piwo i odnieść zwycięztwo nad kolegą piłkarzem. Mam na to 3 tygodnie więc nawet niemyśle o robieniu wybitnych czasów ale uznałem ,że zawsze to coś co jednak zrobie może mi dać zwycięztwo albo pomóc tyćkę :D Wiem ,że sprawa jest trywialna i na tle innych osób które robią plany 10 tygodniowe wypadam conajmniej niepoważnie ale wole pytać niż błądzić. Z góry dziękuje jeśli ktoś jeszcze po tym poście zechce mi pomóc. :)
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pikiel pisze:Ej ale ja tylko tak dla tego jednego piwa biegne :hej:

Nie planuje zmieniać dystansu na średnie ani ścigać się z wami na zawodach.
Chodzi mi tylko i wyłącznie o minimalną poprawe czasu i przyzwyczajenie organizmu do takiego typu wysiłku. Narazie biegam codziennie z rana od 30-60 minut średnim tempem po lesie. Coś jeszcze powinienem robić czy to mi wystarczy? Pulsomierza nie posiadam więc raczej bieganie dokładnie na określonych progach odpada. Efektywniej jest mieszać podbiegi z rozbieganiem czy tylko same rozbieganie na takie coś?

Chce poprostu zdobyć te tryumfalne piwo i odnieść zwycięztwo nad kolegą piłkarzem. Mam na to 3 tygodnie więc nawet niemyśle o robieniu wybitnych czasów ale uznałem ,że zawsze to coś co jednak zrobie może mi dać zwycięztwo albo pomóc tyćkę :D Wiem ,że sprawa jest trywialna i na tle innych osób które robią plany 10 tygodniowe wypadam conajmniej niepoważnie ale wole pytać niż błądzić. Z góry dziękuje jeśli ktoś jeszcze po tym poście zechce mi pomóc. :)
Nie wystarczy Ci bieganie 30min luznych odcinkow. Przydaly by sie jakies dwu-trzy minutowki w szybszym tempie.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jakies dwu-trzy minutowki w szybszym tempie.
w 1 i 2tyg zrob 2treningi typu
15' truchtu + 6x2'na 85-90% p.2'truchtu

w 3tyg tylko 1

Do swoich wybiegan mozesz dolaczyc z 4-6 pzyspieszen po 30sek i 30sek pzewy w tuchcie.

Tylko uwazaj takie szybkie bieganie obisz na wlasna odpowiedzialnosc, mozesz sie zajechac, nabawiac sie kontuzji, uszkodzic sobie zdrowie.
Generalnie poczatkujacym sie tego nie zaleca wiec uwazaj
Mateusz
Dare for more!
Pikiel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ok, dzięki bardzo chłopaki. Teraz będe stąpał ścieżką oświecenia :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ