Mikrocykle po maratonie.

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
gucio
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jak wygladaja Wasze 2-3 mikrocykle po przebiegnietym maratonie ( w okresie wiosennym) i jak zwykle planujecie dalszy sezon startowy?
PKO
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

3-4tyg roztrenowania treningi 2-3-3-5 razy w tyg(same wb1 nie dluzsze niz 1h raz w tyg rytmy) a potem 1,5-2miechy skrocony okres przygotowawaczy i znowu starty lub kolejny start w maratonie.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
tomasz

Nieprzeczytany post

Ja mam coś takiego dla ciekawostki.
gucio
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tak to intuicyjnie planowalem - 3 tygodnie roztrenowania i szybkie przygotowania pod polowke w Rudawie. Startowalem w krakowskim maratonie wiec mialbym bardzo malo czasu na treningi a start na niepelnej dyspozycji jest raczej bez sensu tym bardziej ze moge powiedziec to moj maratonski debiut (start po kilkunastoletniej przerwie w bieganiu i po bardzo intensywnym odtluszczaniu :hahaha: ). Myslami wiec jestem juz w Poznaniu (mam nadzieje ze po zebraniu doswiadczen z Krakowa uda mi sie powalczyc o zlamanie 3:00) a wczesniej sprawdzian na energi w Katowicach.
Sledze forum i na biezaco koryguje plany treningowe. Troszke poszperalem w internecie i znalazlem wcale ciekawe informacje teraz trzeba to tylko przeniesc w praktyczny wymiar i przekuc na wynik! :hej:
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A moze pokusilbys sie przygotowac do poznania w oparciu o test zoladzia
Michal. J

www.rodzinkamisyjna.pl
gucio
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czesc,
pewnie zrobie z ciekawosci ten test (tak jak planuje zrobic badania kontrolne krwi) ale jego interpretacja bedzie dla mnie bardzo trudna. Trening mam ustawiony na tempo nie na tetno choc nie mam zamiaru podwazac sensu opierania go na tetnie. W moim przypadku decyduje brak kasy. (marzy mi sie garmin nawet taki bez pulsometru dla precyzyjnej kontroli trningu i mozliwosci oderwania sie od stadionu ale biegam w butach z przebiegiem mocno ponad 2000 km i nie wiem kiedy bede mogl je zastapic nowa para :chlip: ). Trening bede prowadzil nadal na zgrubnie obmierzonych petlach terenowych. Dla zrobienia testu musze poszukac kogos znajomego z pulsometrem. Praktyczna wartosc bedzie wiec nikla tylko do celow porownawczych (to i tak jest bardzo wazne). Moze w nowym watku przedstawie ramy planu choc jak sadze pewne zasady sa doskonale wszystkim znane wazne jest tylko jak poukladac te wszystkie kostki w czasie zeby uzyskac maksymalny efekt i tu jest pole do wymiany doswiadczen.
tomasz

Nieprzeczytany post

Guciu może kupisz sobie tańszą zabawkę a nie od razu Germina. Trasy nie muszę być dobrze odmierzone. Liczy się czas spędzony na treningu i zakres, w którym pracujesz.
Plan możesz podać - chtnie podzielimy się sugestiami.
Buty by się przydały :-)
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jaki masz numer gucio?
Moze bym ci dal jakies nie wybite jeszcze bo chyba by sie znalazly jakies 2 pary z duzo mniejszym przebiegiem niz twoje. Jezleli oczywiscie bys chcial. Moj kumpel z czestochowy by ci je wzial i bys sobie odebral.
Michal. J

www.rodzinkamisyjna.pl
gucio
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzieki za chec pomocy mam nadzieje ze przed wakacjami podopinam rodzinny budzet i sprawie sobie nowe buty. Biegam w New Balance M901NO 2E EUR 45.5. Dziwne ze pomimo zeszlorocznych klopotow z achillesami udalo mi sie w nich wykonac prace o takiej objetosci.
Rozwazania na temat przygotowan do maratonu w Poznaniu w watku - jak poukladac cegielki - trening do maratonu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ