czesc,
Michal, Tomasz co byscie mi radzili biegac jesli moge teraz pozwolic sobie tylko na 3 treningi tygodniowo.
przygotowuje sie do half iron man triatlon 17/06/2007
1,8km plywanie
90km rower
21km bieg
musze wiec [poswiecic tez czas na basen i rower. mysle ze ucziwie przepraciowalem okres wczesniejszy. w maratonie 22/04 mialem 3:09 ale glownie przez to ze stracilem mnostwo energi na pierwszych 8 km. Hr sr bylo 161. Dwa tyg przed 17/06 pobiegne polmaraton jako sprawdzian i zarazem trening. Zauwazylem tez ze jak zwiekszylem ostatnio dawke treningow rowerowych to i biega mi sie jakby latwiej - wydaje mi9 sie ze sily nabralem od podjazdow, he, he.
Doradzcie cos, dziekuje z gory.
bartek
Jak zwiekszyc predkosc w maratonie.
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
A ile czasu mniej wiecej bedzie to trwalo
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl
-
- Wyga
zakladam taki oto plan
1.93km plywanie 37min
90.16km rower 3h 30min
21.09km bieg 1h 40m
razem wiec
5h 47m + czas na zmiany pomiedzy woda rowerem i biegiem
ale to super optymistyczna wersja.
generalnie w pytaniu bardziej chodzilo mi o to czy biegac raczej wb1 x2 w tyg i interwal wb1/wb2 x 1 w tyg, czy moze odwrotnie, albo 1x wb1, 1x interwal i 1x bieg ciagly wb2
??? albo jeszce inaczej
pozdr
1.93km plywanie 37min
90.16km rower 3h 30min
21.09km bieg 1h 40m
razem wiec
5h 47m + czas na zmiany pomiedzy woda rowerem i biegiem
ale to super optymistyczna wersja.
generalnie w pytaniu bardziej chodzilo mi o to czy biegac raczej wb1 x2 w tyg i interwal wb1/wb2 x 1 w tyg, czy moze odwrotnie, albo 1x wb1, 1x interwal i 1x bieg ciagly wb2
??? albo jeszce inaczej
pozdr
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Moim zdaniem to ta polowke bedziesz biegl w tempie wybiegania. Czyli okolo 5-10 uderzen pod progiem. I te predkosci pasuje zeby byly najlepiej wytrenowane.
A czy robic wiecej wb1 niz wb2 to zalezy czego ci brakuje. Ja jak zwykle proponuje test zoladzia i okreslimy wtedy co lepiej. Bo niewatpliwie tylko te dwa rodzaje treningow wchodza w gre.
A czy robic wiecej wb1 niz wb2 to zalezy czego ci brakuje. Ja jak zwykle proponuje test zoladzia i okreslimy wtedy co lepiej. Bo niewatpliwie tylko te dwa rodzaje treningow wchodza w gre.
Michal. J
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl