buty :)

Lecerf
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jako ze to moj 1 post to witam wszystkich :)
Nie przedluzajac przejde do sedna sprawy...od niedawna zacząłem biegać i czas by było pomyśleć o jakichś lepszych butach, a jako ze ja sie nie znam zbytnio więc prosiłbym o rade :)
Teraz kilka informacji które mogą byc pomocne:
od zawsze, poczynajac od jakis badan w szkole na komisji wojskowej konczac stwierdzano u mnie płaskostopie wiec po przeczytaniu kilku informacji bylem przekonany ze mam duza pronacje ( czy jak to sie tam zwie :) ) no ale zrobiony przezemnie test wodny przedstawił przypadek ten pośredni, znaczy sie srednia pronacja(?). Buty musza byc na twarda nawierzchnie gdyż biegam niestety praktycznie tylko po chodniku ( takie warunki ). Biegac czesto nie bede, prawdopodobnie z 2 razy w tyg. No i buty tak w cenie 200-300zł, preferowałbym new balance lub asics.
Proszę o jakies porady co sie dla mnie nada :)
PKO
Lecerf
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jeszcze dorzuce cos od siebie, mianowicie przejrzalem troche butów etc i na chwile obecna skłaniałbym się do asics gel 1120. cena ok 300zł, kategoria stability, hmm jak myslicie ??? Narazie to sa i tak rozwazania takie czysto teoretyczne bo wiadomo ze jak juz bede kupowal to pewnie w sklepie na miejscu zweryfikuje sie co i jak, niemniej warto by miec kilka 'upatrzonych' modeli.
Biegacz 1990
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Oczywiście ze buty musi być dopasowany i mieć amortyzacje . Trzeba przymierzyć nie ma co tego rozgryzać .Ja od siebie nic nie powiem bo ja zawsze wychodze z złozenia ze but musi lezeć i tyle.Jeśli biegasz po twardych nawierzchniach to amortyzacja musi być duza ! Zalezy ile jeszcze wazysz bo to ma wpływ na żwyotność tej amortyzacji polecam Kalenji 2000.
Pozdrawiam
Lecerf
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Waga tak +/- 79kg.
Jakos na dniach przejde sie gdzies u mnie do sklepu i zobacze co i jak. Narazie mysle o tych asics'ach, jakby zbytnio nie lezaly to albo mogłbym się szarpnac na kayano ( ? ) ale raczej XII albo w factory poszukac cos taniej z NB.
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak masz 300 na buty to sproboj new ballance 846 rewelacja!!!! A jak masz malo to polecam woolfy
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ