mozgownica

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
agarhcp
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

moje typowe cisnienie:70/90
sennosc, apatia lekkie kolysanie w glowie to wszystko dotyczy mnie
jaki kolwiek nadmierny wisilek wiaze sie z okropnym bolem glowy, pamietam jak kiedys jechalam na rowerze ok 1 h myslalam ze umre tak mnie glowa bolala
no i czasem dretwieja mi konczyny tak bez powodu, czy moze to miec zwiazek z bolem glowy?
New Balance but biegowy
agarhcp
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

przepraszam za blad
cisnienie=90/70
a czasami 80/60
pikonrad
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

zrob sobie morfologie, wyglada na to, ze niskie cisnienie do tego zwiekszone zapotrzebowanie przez miesnie na tlen i cukier i glowa, nie dostaje swojej porcji - tlenu lub cukru. Nie mam pojecia co mogloby CI pomoc, na pewno unikaj treningow w hali - gorsze powietrze. Obciązenia treningowe muszisz wprowadzac sobie bardzo powoli, ponawiam pytanie czy w marszu tez boli cie glowa? Jeśli nie dużo "spaceruj" intensywnym marszem, jeśli tak znajdz granice tempa marszu, przy ktorej glowa nie boli. do tego dieta bogata w żelazo - mięso wołowe, szynka, zielona pietruszka i inne warzywa wysoko żelazowe. Porozmawiaj z medykiem. Spróbuj może biegać po kawie?
agarhcp
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

"No tak HRmax, nawadnianie, wzory, cukier wszystko oczywiście ważne jednak ja myślę, że to coś innego. I niech się mylę"

JarStary napisz co myslisz
Awatar użytkownika
Uka P.
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Aga, a zdarzają Ci się zasłabnięcia/omdlenia tak "bez powodu"?
Bardzo niepokojące - jak dla mnie - są te drętwiejące kończyny. Często się to zdarza? Jak wysoko tracisz czucie?
Prawdę mówiąc myślę, że najlepiej by było wszystkie te objawy opisać lekarzowi, przyczyny mogą być bardzo różne, ale objawy zdecydowanie są niefajne.

.
[size=92][i]Ptak lata, ryba pływa, człowiek biega. [/i](Emil Zátopek)[/size]
pikonrad
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kończyny mają prawo drętwieć przy zbyt niskim cieśnieniu, a ono jest zbyt niskie. Na moje na tyle niskie, że powinien zająć się tym lekarz. Wszystkie twoje objawy mają prawo wynikać z tak niskiego ciśnienia. Do tego jeszcze bardzo mała różnica pomiędzy ciśnieniem skurczowym a rozkurczowym, tu potrzeba konsultacji kardiologa.
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No właśnie myślę tak jak Pikonrad albo neurolog albo kardiolog zacząłbym od kardiologa. Ważne też jest by sprawdzić elektrolity.
Teraz dość stanowczo chcę powiedzieć LEKARZ to jest dla Ciebie zadanie na początek. Tak przez internet nie wile Ci możemy pomóc. A pomocy potrzebujesz bo bieganie jest SUPER więc szkoda rezygnować z przyjemności. Lekarze na pewno zdiagnozują Twój problem. Trzeba się zbadać i będzie wiadomo co tam się u Ciebie dzieje. Myślę, że nie jest to poważny problem.

Pozdrawiam życząc owocnej wizyty u lekarza
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem

ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
agarhcp
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

bylam u lekarza pierwszego kontaktu i powiedzialam o swoim cisnieniu, jednak lekarz uwaza ze cos mi sie zdaje
zaslabniecia, omdlenia bez powodu???? raczej nie
dretwienie konczyn nie zdarza sie czesto, dretwieja mi nogi czasami palce u dloni, Uka co sugerujesz??????????
z checia wybralabym sie do lekarza ale niestety jestem teraz w NY City na rocznym programie i nie mam mozliwosci przeprowadzenia badan kontrolnych

dzieki sredeczne za odpowiedzi!
ODPOWIEDZ