Mam zamiar kupić nowe buty bo poprzednie się rozleciały
W związku z tym mam pytanie co jest powodem ze wszystkie buty jakie miałem ze wstawkami siatkowymi przecierałem po niedługim czasie od strony wewnętrznej buta na wysokości łączenia się dużego palca ze stopą
Miałem adidasy galaxy, które nawet nie wytrzymały 3 miesięcy a nawet w nich nie biegałem.
007 - pojęcia nie mam dlaczego tak się dzieje - do głowy przychodzi mi tylko kwestia nieprawidłowego rozmiaru (że za duże) ale przecież nie kupowałbyś zawse za dużych butów.
Kinsei - to narazie zagadka. Każda firma co jakiś czas próbuje wypuszczać nową, technologicznie zaawansowaną linię i często są to porażki (mówię o stricte biegowych zastosowaniach a nie z punktu widzenia mody): adidas juz któryś rok z rzędu próbuje wypromować kolejną wersję linii a3, Nike ma podobnie z linią Shox, Free czy nawwet Air 180/360 . Adidasowi udała się linia adiStar ale o tym bucie o elektronicznie sterowanej twardości stabilizacji (zapomniałem nazwy, był widoczny w niektórych sklepach w zeszłym roku) - cisza, ale może to był tylko test.
Ale jakie będą dalsze losy Kinsei - zobaczymy.
Fredzio
na ślad co może być przyczyna przecierania się siatki naprowadziła mnie strona NB.
Mają tam pomiar między innymi szerokości stopy.
Rzeczoznawca w przypadku adidasów galaxy napisał mi zdawkowo " obuwie źle dopasowane" jakby była inna alternatywa u adidasa skoro na długość pasują.
Mam prośbę jakbyś zerknął w ten temat http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=9325
i cokolwiek mi doradził byłbym ogromnie wdzięczny.
Chyba mnie to bieganie wciąga