new balance, czy asics
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mam dylemat. Nigdy dotad nie biegalem w new balance, a asicsy sprawdzily sie. Warto zaryzykowac i zaopatrzyc sie w new balance (mam plaskostopie, ale stope stawiam poprawnie - tak wychodzi po scieraniu podeszwy. potrzebuje tez amortyzacji.
I jeszcze pytanie: Wiem, ze do maratonu powinno sie dobrac buty o 1 cm wieksze tzn. jesli mam stope 27 to but na 28 cm , co w przypadku new balance wiaze sie z doborem buta wiekszego o 1,5 numeru niz normalnie do chodzenia, ale czy tylko tym sie kierowac. Czy nawet majac taki wiekszy but , w porzadku jest jesli palec dotyka delikatnie przodu buta? Troche sie tego obawiam pod katem dlugiego dystansu
I jeszcze pytanie: Wiem, ze do maratonu powinno sie dobrac buty o 1 cm wieksze tzn. jesli mam stope 27 to but na 28 cm , co w przypadku new balance wiaze sie z doborem buta wiekszego o 1,5 numeru niz normalnie do chodzenia, ale czy tylko tym sie kierowac. Czy nawet majac taki wiekszy but , w porzadku jest jesli palec dotyka delikatnie przodu buta? Troche sie tego obawiam pod katem dlugiego dystansu
,,Człowiek jest stworzony, aby przekraczać samego siebie..."
- Fist
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie wiem skad zasada o tym 1cm ale startujac w zawodach (im dluzszych tym to bardziej wazne) powinienies startowac w nienowych, przetestowanych butach. Takie ktore uzywales na treningu i stopa sie przyzwyczaila do nich. Po to zeby nie bylo niepotzrebnych obtarc i innych nieprzyjemnych spraw. Na trasie nie powiniens co prawda nic czuc bo endorfiny i te rzeczy ale po moze byc niesympatycznie.
Generalnie powinny byc lekkie i z dobra amortyzacja. No moze jeszcze jakies indywidualne sprawy jak pronacja itp..
Generalnie powinny byc lekkie i z dobra amortyzacja. No moze jeszcze jakies indywidualne sprawy jak pronacja itp..
Mateusz
Dare for more!
Dare for more!
- Bartosh
- Zaprawiony W Bojach
Tak przy okazji, gdyby umknelo to Twojej uwadze, rzuc okiem na:
http://www.asics.co.uk/web/show/id=4313 ... 9/sf=44779
http://www.asics.co.uk/web/show/id=4313 ... 9/sf=44779
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Jakieś absurdy tu wypisujesz.kasza77 pisze:(mam plaskostopie, ale stope stawiam poprawnie - tak wychodzi po scieraniu podeszwy.

-
- Wyga
Ok, a powiedzcie mi gdzie kupic new balance lub asics? chodzi o Warszawe.
Zwiedzilam trzy sklepy, ktore PODOBNO maja w ofercie owe buty, ale niestety
wysyp jak truskawek w zimie 
Gdzie kupic new balance lub asics DLA KOBIET?!
HELP!!!!
A moze przez inet? hmmm, choc tutaj bylabym ostrozna...
Moze macie jakis sklep inetowy, sprawdzony.
Z gory dzieki za pomoc
Zwiedzilam trzy sklepy, ktore PODOBNO maja w ofercie owe buty, ale niestety

Gdzie kupic new balance lub asics DLA KOBIET?!
HELP!!!!
A moze przez inet? hmmm, choc tutaj bylabym ostrozna...
Moze macie jakis sklep inetowy, sprawdzony.
Z gory dzieki za pomoc

- JarStary
- Zaprawiony W Bojach
New Balance Ursus Factory (tuż przy zakładzie) możesz dojechać pociągiem lub autobusami np: 194
Asics np. w Galerii Mokotó w Atletsfoots (czy jak to się tam pisze chyba tak The Athlete's Foot) dużo modeli dla pań (a jak trochę pomarudziż to może spuszczą z tonu czy tam ceny
)
Pozdrawiam życząc udanych zakupów i jeszcze lepszego biegania
Asics np. w Galerii Mokotó w Atletsfoots (czy jak to się tam pisze chyba tak The Athlete's Foot) dużo modeli dla pań (a jak trochę pomarudziż to może spuszczą z tonu czy tam ceny

Pozdrawiam życząc udanych zakupów i jeszcze lepszego biegania

Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem
ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
Ja kupilem w internecie u Benderka Asicsy i wszystko jest idealnie. Jesli wiesz jaki chcesz kupic but, oraz jaki rozmiar to ryzyko pomylki jest bardzo male.
-
- Wyga
a stronke do sklepu inetowego to moge prosic? tzn prosze
z gory podziekowala
do gmoka (galeria mokotow) wlasnie sie wybieralam
ostatnia szansa dla NB - bo bardziej do nich sie przekonuje, tak czytalam, ze lepsze na twarda powierzchnie...
no i biegam coraz wiecej i dluzej i buty mi na coraz krocej wystarczaja
zamiast kupic gajerek do pracy, kupuje kolejna pare butow i spodenek do biegania
okaze sie, sprawdze oszszywissie
dzieki wielkie

z gory podziekowala

do gmoka (galeria mokotow) wlasnie sie wybieralam

no i biegam coraz wiecej i dluzej i buty mi na coraz krocej wystarczaja
zamiast kupic gajerek do pracy, kupuje kolejna pare butow i spodenek do biegania

okaze sie, sprawdze oszszywissie
dzieki wielkie

- JarStary
- Zaprawiony W Bojach
New Balance w Galerii to chore ceny lepiej w Ursusie.
A stronka Bednarek jest tu. Może wyprzedzę Tomasza (chociaż na forum bo w bieganiu... )
Pozdrawiam taniego kupowania życząc
A stronka Bednarek jest tu. Może wyprzedzę Tomasza (chociaż na forum bo w bieganiu... )
Pozdrawiam taniego kupowania życząc
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem
Ja myślę, że trzeba bardziej wiedzieć konkretnie jaki but potrzebujemy niż jakiej ma być firmy. Ja biegam w Asics Gel Mojave - but terenowy dla pronatorów.
Sprawdzają się świetnie. Swoją drogą - w sobotę byłem z chłopakami z biegajznami zaliczyć trasę maratonu górskiego (pierwsza pętla Sudeckiej Setki) w Boguszowie Gorcach.
Asfalt, łąki (suche i bagniste), żwir, duże i małe kamienie, korzenie, grzeskie i strome trudne podbiegi i zbiegi, patyki, doły... i wszelkie nierówności jakie tylko są możliwe.
W tych warunkach idealnie było.
Tutaj można poczytać. Osobiście bardzo polecam.
Sprawdzają się świetnie. Swoją drogą - w sobotę byłem z chłopakami z biegajznami zaliczyć trasę maratonu górskiego (pierwsza pętla Sudeckiej Setki) w Boguszowie Gorcach.
Asfalt, łąki (suche i bagniste), żwir, duże i małe kamienie, korzenie, grzeskie i strome trudne podbiegi i zbiegi, patyki, doły... i wszelkie nierówności jakie tylko są możliwe.
W tych warunkach idealnie było.
Tutaj można poczytać. Osobiście bardzo polecam.
-
- Rozgrzewający Się
O co ci kaman?FREDZIO pisze:Jakieś absurdy tu wypisujesz.kasza77 pisze:(mam plaskostopie, ale stope stawiam poprawnie - tak wychodzi po scieraniu podeszwy.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Jak masz płaskostopie to nie stawiasz stopy poprawnie.
To, że stawiasz jak 90% społeczeństwa to nie znaczy, ze poprawnie.
-
- Rozgrzewający Się
mowiac o stawianiu stopy mysle o jej czesciach, ktore dominujaco stykaja sie z podlozem. Z reguly osoby typowo pronujace naciskaja przy biegu najbardziej na wewnetrzne czesci stopy, supinujacy na odwrot (najprosciej mowiac w pierwszym przypadku podeszwy starte mocniej na piecie i palcach po wewnetrznej stronie, supinujący na odwrót) , a prawidlowo jest jesli najwiekszy nacisk piety jest po zewnetrznej stronie, a od strony palcow po wewnetrznej. Najprosciej mozna sprawdzic to przez dokladne obejrzenie swoich podeszw. Mozna udac sie tez na badanie podoskopowe. Przy plaskostopiu natomiast stopa leci troche do srodka, ale nie oznacza to ze podczas biegu ulozenie stop jest wadliwe. Mozna sobie tutaj teoretyzowac, jednak odyslam do specjalistow.FREDZIO pisze:Jak masz płaskostopie to nie stawiasz stopy poprawnie.
Pozdrawiam.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No i to jest własnie bzdura.kasza77 pisze:najprosciej mowiac w pierwszym przypadku podeszwy starte mocniej na piecie i palcach po wewnetrznej stronie
Zerknij do watku obok.