Rekreacja

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
steler
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam

Od ok 2 tyg biegam rekreacyjnie od ok 5-10km dziennie ile razy w tyg robić odpoczynek?
PKO
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mysle ze codziennie to dla poczatkujacego jest za duzo. Moze sie przydazyc jakaks kontuzja. Biegaj 3-5 razy w tyg. Np 2dni i dzien przerwy. I skakuje ten jeden temat zeby nie zasmiecac forum :)
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
Leo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To zależy od kilku czynników: najważniejsze jaką masz wagę (chudy, średni, gruby, grubas) i jak długo nie miałeś do czynienia ze sportem.
Nie jest z Tobą chyba jednak tak źle skoro jako początkujący potrafisz łyknąć te 5-10 km.
Najlepiej na początek 3/4 x w tyg. i raczej bardzo powoli, niemal trrucht. Przyzwyczajaj organizm stopniowo do większych wysiłków.
Zaopatrz się też w dobre buty, aby nie wylądować w rozdziale "Zdrowie" :-)
Powodzenia w uprawianiu biegów rekreacyjnych :-)
Leo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Michał mnie wyprzedził z odpowiedzią o parę sekund :hej:
steler
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Leo pisze:To zależy od kilku czynników: najważniejsze jaką masz wagę (chudy, średni, gruby, grubas) i jak długo nie miałeś do czynienia ze sportem.
Nie jest z Tobą chyba jednak tak źle skoro jako początkujący potrafisz łyknąć te 5-10 km.
Najlepiej na początek 3/4 x w tyg. i raczej bardzo powoli, niemal trrucht. Przyzwyczajaj organizm stopniowo do większych wysiłków.
Zaopatrz się też w dobre buty, aby nie wylądować w rozdziale "Zdrowie" :-)
Powodzenia w uprawianiu biegów rekreacyjnych :-)

Jestem dość chudy 16lat, 176cm, 56kg, ogólnie to całe życie w coś grałem jak nie ręczna to noga ale ostatnio sie zaniedbałem i muszę się poprawić.

Dzięki pozdro
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ