Problem z Polarem s610

welek1988
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam taki problem bo nie odczytuje mi tetna, a jak już odczyta to sygnał jest niekodowany i zegarek muszę trzymać blisko nadajnika na klatce bo jak wyprostuje ręke to już nie odbiera sygnału. Co to może byc bateria w zegarku czy nadajniku bo nie wiem. W zegarku jest zapisane 757 czas pracy ale ja go kupiłem używanego także nie wiem czy ktoś resetował ale myśle, że nie. Z góry dzięki za pomoc
PKO
Awatar użytkownika
Bartosh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jesli cyfry w "zegarku" sa wyrazne i czytelne, to znak, ze bateria jest ok. Mozesz wprawdzie wymienic baterie na nowa, ale nie sadze zeby tam tkwil problem.
Raczej problem tkwi w nadajniku (opasce). Tak wiec kroi sie wymiana opaski (niekodotwana=niewymienna bateria z tego co pamietam).
Nie masz od kogo pozyczyc innej opaski zeby sprawdzic czy z nia Polar wspolpracuje poprawnie? Od razu znalbys odpowiedz.
welek1988
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No własnie nie ma chyba nikt ze znajmych a ja mam nadajnik kodowany T61 i własnie to mnie dziwi bo czasem łapie tętno ale nie jest kodowana bo to serduszko co miga powinno mieć obramowanie i wtedy jest kdowany a tak nie jest. Kurde akurat teraz kasy nie mam trzeba coś kombinowac ale musze sprawdzić czy to na bank to.
jacekzX
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja uzywam do swojego Polara 610 nadajnika z pulsometru donnay kupionego na allgro za 25 pln.
Nie przeszkadza mi, ze nie jest kodowany.
SkBunny
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Opaski Polara dzialaja lepiej jak sa nieco mokre. Woda nie jest dobrym przewodnikiem ale pot lub slina (ja wiem, to niezbyt apetyczne) znacznie pomagaja.
Ewa
Wole sie zuzyc niz zardzewiec
---Helen Klein (ultramaratonistka, 84lata)
welek1988
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

To ja wiem i już robiłem wszystko nawet jak piszesz ślina :bleble: nie pomaga chyba jednak bateria teraz szukam kogos kto ma polara u nas i będe sprawdzał co i jak.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ