Kalkulatory biegowe

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Fist
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

http://www.mcmillanrunning.com/rununiv/ ... ulator.htm
Uzywaliście kiedys tego skryptu(kalkulatora)?
Moze ktos porownywal swoje wyniki z zawodow z aktualnie wygladajacym tempem 1 zakresu(EASY RUNS) albo prog tlenowy(AEROBIC)lub beztlenowy(ANAEROBIC) . PO wpisaniu aktualnego najlepszego czasu na dowolnym dystansie, kalkulator podaje w jakim tempie powinnismy biegac okreslone rodzaje treningow a takze przewidywane czasy na innych dystansach.
Jestem ciekawy na ile to jest wiarygodne, jezeli sporo osob potwierdzi ze predkosci im sie zgadzaja z kalkulatorem to moze byc to niezwykle przydatna rzecz dla osob ktore np. nie maj apulsometru czy lactate scouta.

Dla mnie wartosci sie zgadzaly raczej, jak ktos sprawdzi to moze sie podzieli uwagami. Chyba ze znacie jakies ciekawsze strony
Mateusz
Dare for more!
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ja sam uzywam praktycznie tej metody.
To znaczy biegania wg wyliczonego tempa, stosuję wprawdzie trochę inne wartości, proponowane przez Jacka Danielsa ale metoda ta sama.
Jak nasz główny programista będzie miał czas to na bieganie.pl będzie podobny kalkulator tylko, że bazujący pewnie właśnie na Danielsie.
Arcasto
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Całkiem niezłe to. Wpisałem mój najlepszy czas na kilometr, 4 i 10 i różnica w wynikach mieści się w 1 minucie.
Arcasto
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Całkiem niezłe to. Wpisałem mój najlepszy czas na kilometr, 4 i 10 i różnica w wynikach mieści się w 1 minucie.
Arcasto
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Oczywiście chodziło mi o wynik na maraton. Czyli jak różnica w 3 różnych biegach mieści się w głupiej minucie to coś w tym musi być.
Zorza2
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Na średnich dystansach trochę myli się sekundowo...ale to nic wielkiego
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ