Przygotowanie do maratonu
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Wiesz nie zrobisz nic wielkiego biegajac 3x w tyg, napewno nie jest to kolosalny postep ale jest przynajmniej na tych dolnych predkosciach, bo prog sie zbytni nie zwiekszyl daltego pasowaloby jeszcze zrobic jakies treningi progowe. Nie wiem po co ty chcesz biegac nad progiem? Z tego co tu widze nie jestes w stanie polamac 2.30 wiec jako treningi nad progiem wystarczy ze sobie zrobisz od czasu do czasu jakas zabawe biegowa i to powinno wystarczyc.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl
-
- Wyga
ok. daj boze 2.30 - wzialbym teraz w ciemno nawet 2.45
Michal co masz na mysli mowiac ze brog sie zbytnio nie zwiekszyl. czy masz na mysli ze predkosc na progu sie nie zwiekszyla czt ze nie podnioslem HR progowego np na 157.
a masz moze jakis link do stronek gdzie jest opisane jak interpretowac test Zoladzia. najwiekszy problem mam z tym zkad wiedziec tylko na podst. testu ze wart prog. HR podniosla sie. predkosci sa zrozumiale ale to HR to nie batrdzo wiem jak analizowac.
pozdr
i dzieki
Michal co masz na mysli mowiac ze brog sie zbytnio nie zwiekszyl. czy masz na mysli ze predkosc na progu sie nie zwiekszyla czt ze nie podnioslem HR progowego np na 157.
a masz moze jakis link do stronek gdzie jest opisane jak interpretowac test Zoladzia. najwiekszy problem mam z tym zkad wiedziec tylko na podst. testu ze wart prog. HR podniosla sie. predkosci sa zrozumiale ale to HR to nie batrdzo wiem jak analizowac.
pozdr
i dzieki
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
niestety nie ma linku i raczej nikt ci nie powie jak to interpretowac(na to trzeba czasu i wiedze fizjologiczna i doswiadczenie), poanalizuj troche testow poczytaj posty ryszarda i po pewnym czasie wszystko stanie sie jasne(mala podpowiedz-trening zalezy od intensywnosci startowej). predkosc na progu sie nie zwiekszyla i nad tym trzeba tez popracowac. tetna progowego nie podnos jest ok. oczwiscie pracuj dalej na nizszch tetnach. wb2 biegaj tak do 155 no i wpelec jakies krotkie zabawy do 163
Michal. J
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
aha pogadaj z tomaszem jemu cos mowilem interpretacji testu moze zapamietal.
Michal. J
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl
-
- Wyga
Michal powiedz mi na jaka predkosc progowa powinienem sie nastawic na kwiecien 2007 skoro teraz moja pr. progowa to ok 4.50/km przy HR 153
obecnie to wychodzi 3h 23 m na maraton.
moj ostatni czas 3h03 przy HR sr 167
zalezy mi aby pobiec na 2.50 - w zwiazku z tym powinienem miec pr. prog 4.02 - jezeli zakladam biec tylko w 2 strefie
czy to ma sens i jest mozliwe wedlog ciebie. a moze wystarczy jak bede mial 4.30/km a i tak bede musial biec w strefie przemian mieszanych tuz nad progiem i dam rade nadrobic 28 sek na km. w koncu jakos nabiegalem 3.03 bez takiego przemyslanego treningu
dzieki
obecnie to wychodzi 3h 23 m na maraton.
moj ostatni czas 3h03 przy HR sr 167
zalezy mi aby pobiec na 2.50 - w zwiazku z tym powinienem miec pr. prog 4.02 - jezeli zakladam biec tylko w 2 strefie
czy to ma sens i jest mozliwe wedlog ciebie. a moze wystarczy jak bede mial 4.30/km a i tak bede musial biec w strefie przemian mieszanych tuz nad progiem i dam rade nadrobic 28 sek na km. w koncu jakos nabiegalem 3.03 bez takiego przemyslanego treningu
dzieki
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
musisz dokladnie oszacowac prog. przeczytaj jak zrobil to bartosh. I wtedy dopiero bedzie mozna w przyblizeniu powiedziec ile pobieginesz
ale napewno nie bedzie to strefa mieszana, nie ma na swiecie czlowieka ktory by byl w stanie biec w mieszanej strefie dluzej niz 2.30h.
ale napewno nie bedzie to strefa mieszana, nie ma na swiecie czlowieka ktory by byl w stanie biec w mieszanej strefie dluzej niz 2.30h.
Michal. J
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Hej!!
Byelm z mlodzieza na obozie w zakopanym.
Wystartuje raczej we wroclawiu, a w zwiazku z nowymi informacjami na temat treningu ktore mam zamiar przetestowac w tym roku przygotowania zaczne dopiero w polowie grudnia.
Byelm z mlodzieza na obozie w zakopanym.
Wystartuje raczej we wroclawiu, a w zwiazku z nowymi informacjami na temat treningu ktore mam zamiar przetestowac w tym roku przygotowania zaczne dopiero w polowie grudnia.
Michal. J
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl