![oczko ;-)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
To moze ja. Biegam od ok. 7 miesiecy z mysla o poprawianiu wynikow i startach, wczesniej tylko mniej lub bardziej regularne truchtanie (wtedy tak bym tego nie nazwal
![oczko ;-)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Pozdrawiam
Krzysztof
I wlasnie o podpowiedzi mi chodzilo. Byc moze zle zadalem pytanie, zbyt ogolnikowo. Ile kilometrow tygodniowo powinienem wybiegac (przy zalozeniu 4-5 treningow)? I co z interwalami?? Na ktorejs z podstron Biegania wyczytalem, ze nie nalezy biegac WS czesciej, niz raz na 7-10 dni, ale niedawno pan PAwel napisal, ze kiedys biegal interwaly 2-3 razy w tygodniu. To komu ja mam wierzyc?Quote: from wojtek on 2:14 pm on July 10,
Jesli na powaznie potrzebujesz poprawic czas na 5 km to potrzeba Ci powaznej i wyczerpujacej pomocy .
Forum z racji swojego formatu moze tylko zdawkowo podpowiedziec pewne rozwiazania .
Biegalem ok. 40-50 km, ostatnio zwiekszylem do 60+ (trening do polmaratonu). Wlasciwie to chcialem teraz wrocic do tych 40-50 km, skoro chce trenowac tylko na 5km.Quote: from wojtek on 4:31 am on July 11,2001
Zawsze zwracam uwage na podstawy - jak stoisz z cwiczeniami ogolnorozwojowymi ? , sila biegowa ? . Czy biegasz regularnie co najmniej te 40 kilometrow w tygodniu ?
Powaznie?!?? Wydawalo mi sie, ze wlasnie interwaly stanowia podstawe. Akurat takiej odpowiedzi najmniej sie spodziewalemQuote: from wojtek on 4:31 am on July 11, 2001
Odcinki tempowe to temat na pozniej - doskonale mozna sobie poradzic bez nich do pewnej granicy . Na samym rozbieganiu i podstawowych cwiczeniach ogolnorozwojowo - silowych mozna z powodzeniem zlamac 18 minut albo i lepiej.
Święte słowa. Łatwo można poprawić ogólną wytrzymałość biegową samym wolnym biegiem. A rezerw szukać później.Quote: from wojtek on 5:31 am on July 11, 2001
Na samym rozbieganiu i podstawowych cwiczeniach ogolnorozwojowo - silowych mozna z powodzeniem zlamac 18 minut albo i lepiej.