ZMIANY

W jakim kierunku zmierza bieganie.pl, pytania, pomoc, wyjaśnienia, pytania do Redakcji.

Czy chciałbyś mianować outsaidera na administratora forum?

Tak
11
58%
Nie chcę zmian
1
5%
Nie - ktoś inny się nadaje
7
37%

Liczba głosów: 19
tomasz

Nieprzeczytany post

Fredzio -

Włożyłem kij w mrowisko, gdybym wiedzieł, że to się tak potoczy nie zaczynałbym tego tematu. Mieliśmy rozmawiać o ewentualnej zmianie Adamma. Skoro on się stroną nie interesuje od dawna, mógłby zrobić to ktoś inny. Ten temat miał na celu proponowanie ewentualnych zmian wobec strony oraz forumowiczów.
Mieliśmy rozmawiać o naszej piaskownicy, i naszym właścicelu tej piaskowniy. On ma klucze do nowych zabawek, do nowego piasku, i do nowej atmosfery, która w naszej piaskownycy jest już archaiczna. Jednak właściciel piaskownicy okazuje się "psem ogornika". Nam nie da kluczy, a sam z nich nie korzysta.
Ankieta była po to, żeby wyłonić ewentualnego nowego posiadacza kluczy by piaskownica nabrała rumieńców.

Natomiast wszelkie osobiste wycieczki, które tutaj niektórzy praktykują są zbędne. Nie mieliśmy mówić o biegajznami - to ich piaskownica, nie nasza. Nie mieliśmy mówić o Bennecie - miał prawo wyjść z tej piaskownich, zbudować sobie nową i tam się bawić. Swoją drogą to rozmawiałem z nim wczoraj... i wszystko jest prozaicznie proste. Odszedł, założył nowe forum, koniec kropka.

Nie tak miał wyglądać ten temat :ojnie:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

tomasz pisze:Nie tak miał wyglądać ten temat :ojnie:
Ale jak już pokazał jak wygląda to chyba nie ma co załamywać rąk - widocznie w dalszym ciągu jest to gorąca materia i jest na nią popyt :taktak: - jak nie tu to gdzie indziej :hejhej: .
[i]poranne biegi nikomu nie zaszkodziły[/i]
tomasz

Nieprzeczytany post

Ale chyba jest niemoralne mówić o popycie na wzajemne poniżanie się...
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dargch pisze:W.Sz. Panie/Pani(*) Zadyszko - ja również nie wszystko rozumiem. Prawdopodobnie, jak to zwykle bywa w takich przypadkach, chodzi/chodziło o pieniądze, które dla jednych są celem działań, dla innych jedynie środkiem do celu. .

1.To jest na 99% kobieta.
Najprawdopodobniej ktoś z rodziny. Nie tej wirtualnej ale realnej.

Nikomu postronnemu nie chciałoby się włączać w jakąś dyskusję dotyczącą spraw sprzed ponad dwóch lat.
Nikomu postronnemu nie chciałoby się przeszukiwać godzinami jakiś tematów, postów. No, chyba, że pani Zadyszka zakochała się we mnie i stąd to jej zainteresowanie moją osobą, w tym moimi startami.
I język, to co nazywa- przejaskrawianiem. To jest podobny język do tego jaki był używany wówczas- zdrajcy, kibice, wredni itd. Dla niej to jest przejaskrawianie dla mnie manipulacja odbiorcą. Poprzez wmawianie mu, że ktoś użył określeń, zwrotów, których nie napisał, chce się wytworzyć negatywny wizerunek takiej osoby.

Jakby ta pani, była tak wrażliwa jak twierdzi i bezstronna to nic innego by nie robiła tylko siedziała w necie i broniła tych, kto ich obraża.
Obca osoba, tak by się nie angażowała.

2.Pieniądze?
Wyżej już wspomniałem, że gdyby nie było pani Podbielskiej i firmy Olimpus to też byłaby ta agitacja za opuszczeniem tego forum.
Więc myślę, że pieniądze nie były głównym motorem. Głównym to była pewna mentalność, wyżej o niej pisałem.
Wątek promocji, co prawda był podnoszony jako zachęta do przenosin, ale przecież nie to było głównym powodem.

zadyszka pisze:W.Sz. panie dargch - trudno wyrobić sobie pogląd na czyiś temat zupełnie go nie znając,.

Proszę to powiedzieć historykom, socjologom, politologom, i pewnej części psychologów, zwłaszcza tym, którzy zajmują się psychologią społeczną czy pracują na uczelniach.

zadyszka pisze:Widzę, że nie przeczytał pan dokładnie wszystkich epitetów jakimi z takim upodobaniem pan outsider obrzucił innych, albo ich pan nie zrozumiał. To co mam panu wyjaśnić? Co oznacza słowo "cham", "gnidy", "amatorscy samoucy", "łączniczka", "dziewczynka nosząca meldunki"? A może nie wie pan co oznaczają skróty "AL"czy "AK"? Czy takie "argumenty" w dyskusji są mniej żenujące?

Co do chama i amatorskich samouków odniosłem się wyżej ale pani widzę skończyły się pomysły na nowe pseudoargumenty, więc powtarza, pani stare.
Z gnidami miałem do czynienia, parę razy w życiu, w realu. W tym w pewnej sprawie przez 7 lat. Nauczyłem się wówczas zadawać pytania i analizować czyjeś wypowiedzi i działania. Nie robią na mnie żadnego wrażenia czyjeś uśmiechy, komplementy, pretensjonalne gesty czy słowotok (w necie to może być, postopłodność)

Pisałem o dziewczynie a nie dziewczynce. Dzieci akurat nie nosiły meldunków, to gwoli prawdy historycznej.
To, że określenie cham może pani uznać za obraźliwe to mogę zrozumieć (choć sam nie byłbym tak o tym przekonany. Z chamami też miałem parę razy w życiu doczynienia. To są różni ludzie)

Ale dlaczego uważa pani za epitety łączniczkę, dziewczynę nosząca meldunki, AK czy AL. To nie wiem.

Nie zostały one użyte przeze mnie jako argumenty. Tylko posłużyły, jako opis sytuacji, w jakiej się znajdujemy.

zadyszka pisze:moja pierwsza wiadomość w której przejaskrawiając opisałam wydumane zbrodnie jakie popełniono według pana outsidera.
Kłamstwo. Nie pisałem o żadnych zbrodniach. Już to prostowałem. Widzę, że nie może pani uwolnić się od swojego rodzinnego języka i stylu.
Nie wiem co ponownie miałoby być wydumane. Czy nie było agitacji? Propozycji przejęcia tej strony przez pana Bennetta i jego kolegów? Czy nie było mowy o zdrajcach, kibicach?Czy nie było propozycji aby wszyscy startowali de facto jako jedna drużyna? Czy nie ma kryptoreklam?
Mogę ciągnąć pytania ale i tak pewne osoby nie będą chciały na nie odpowiedzieć.

---------------------------------------------------------------------------------

zadyszka pisze:Niechcący chyba wyrwało się panu o co tak naprawdę chodzi w tym wszystkim. Tak ze strony pana Adamma, mojej, jak i innych. Nie o to, że pan Adamm nie zajmował się stroną, nie o to, że bronię pana Benneta, nie o to, że pan Fredzio pisze tu o mających nastąpić zmianach, ale o to, że pana nie szanujemy. Tyle razy wzywał pan na forum pana Adamma do zajęcia się stroną. Najpierw zachęcał do tego, potem prowokował, ale pan Adamm nawet nie pofatygował się odpowiedzieć. Cham. Pan Bennet to samo. Zamiast pojawić się tutaj i odpowiedzieć na wszystkie pana pytania jak równy równemu najzwyczajniej pana olał. Ja zamiast przywitać się i poddać pana radom w temacie treningu, odżywiania, butów, bo przecież jest pan tutaj autorytetem, zaczęłam zadawać niewygodne pytania, które obnażyły pana charakter. A przecież pan tak się starał. Pisał długie wiadomości, wyszukiwał zagubione tematy, jako jedyny stał na posterunku kiedy większość wolała opuścić to forum. Ciągle ten sam brak szacunku.
Zapomniała pani o jednym zdaniu, które jest na początku wypowiedzi, którą pani cytuje w części.
outsider pisze:Cieszę się, że uważa "pani", że nie zasluguję na szacunek.
Adamma ta moja wypowiedź nie dotyczyła. To jest kolejna, z pani strony manipulacja.

Obnażyć, to ponownie obnażyła pani charakter swojej rodziny.

Na koniec jedno pytanie na które znowu nie dostanę odpowiedzi. Wspomniała pani, na początku swojej bytności tutaj, że zagląda na to forum od dawna. Zarzeka się pani, że jest wrażliwa. Na tym forum, zadają pytania także osoby biegające rekreacyjnie, odchudzające się. Dlaczego tak wrażliwa osoba jak pani nie chciała ani razu im pomóc? Teraz przecież tyle czasu pani poświęciła?

Ps. W jednym zdaniu. Problemem pani Zadyszki jest jej rodzina.

-----------------------------------------------------------------
FREDZIO pisze:zarzucacie Zadyszczce pewne sprawy ale dokładnie to samo robi tu Outsider
Ponownie mnie pan obraża. Mógłbym prosić o konkrety?
Bo już raz odpowiedziałem, pańskiemu przyjacielowi Mikaelowi obszernie. To on następnie, sobie wymyślił, że to nie jest to, bo nazwałem go gadżeciakiem.

Więc proszę o konkrety.
Chyba nie przerasta pańskich zdolności intelektualno-fizycznych skopiowanie dwóch wypowiedzi, dwóch osób i dodanie uzasadnienia, że to jest to samo.
Prosiłbym zwłaszcza o porównanie wypowiedzi domyślam się pańskiej przyjaciółki, (choć może w tej chwili nie kojarzyć pan kto to jest) dotyczącej mojej psychiki oraz mojego dążenia do władzy.

------------------------------------------
tomasz pisze: . Swoją drogą to rozmawiałem z nim wczoraj... i wszystko jest prozaicznie proste. Odszedł, założył nowe forum, koniec kropka.
Bardzo skrócona historia.

FREDZIO pisze:Czemu ma jeszcze służyć ten wątek?
Tomasz go założył to niech zdecyduje, czy ma to jeszcze szanse jakiejś merytorycznej dyskusji.
Ten wątek niczemu nie mógł służyć od samego początku, bo wbrew rzekomej przenikliwości pani Zadyszki, nie zamierzałem i nie zamierzam być administratorem, ani pchać się do żadnej władzy.
A dyskusja na temat zmian będzie możliwa, jak decydenci będą gotowi do niej. Jak nie są, to nie ma sensu dywagować.
Dopóki nie wiadomo jaką mają wizję strony, nie ma co tutaj snuć rozważań. Bo co będzie jak wymyślimy coś ,co będzie sprzeczne o 180stopni z ich pomysłem?

Ps. Zawsze punktem odniesienia są inne strony i metody działania ich twórców. Czy nowa/stara ekipa zamierza umieszczać na innych forach tematy- Przeprowadzka na bieganie.pl? itd
Mam kontynuować?
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tomasz pisze:Ale chyba jest niemoralne mówić o popycie na wzajemne poniżanie się...
Tematem wątku są "Zmiany" nie "Poniżanie się".
tomasz

Nieprzeczytany post

Tak - ale tutaj nikt nie pisze na temat :oczko:
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tomasz pisze:Tak - ale tutaj nikt nie pisze na temat :oczko:
A na innych listach... biją Murzynów!!! ;)
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tomasz pisze:Ale chyba jest niemoralne mówić o popycie na wzajemne poniżanie się...
Poniżać można kogoś za pomocą faktów, ich interpretacji lub wymysłów i manipulowania czyimś wypowiedziami. Czy każda z takich postaw jest niemoralna?
Moim, zdaniem nie.
tomasz pisze:Tak - ale tutaj nikt nie pisze na temat :oczko:
Fakt.
Tylko, mnie wydaje się, że to jakie mają nastąpić zmiany, to decyzje już zapadły.
Jakby ktoś potrzebował jakiś sugestii, chciałby dowiedzieć się, jaka jest opinia forumowiczów, jaki wariant jest im bliższy- to mógłby taką dyskusję rozpocząć już dawno, w dziale rozwój serwisu.
Jeśli nie zrobił tego, to znaczy, że jego/ich taka dyskusja nie interesuje?
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

tomasz pisze:Mieliśmy rozmawiać o naszej piaskownicy, i naszym właścicelu tej piaskowniy. On ma klucze do nowych zabawek, do nowego piasku, i do nowej atmosfery, która w naszej piaskownycy jest już archaiczna. Jednak właściciel piaskownicy okazuje się "psem ogornika". Nam nie da kluczy, a sam z nich nie korzysta.
Tomasz.
Już pisałem że to co piszesz jest nieaktualne, właściciel jest inny i pracuje nad stroną, dajmy mu narazie spokój.
Obiektywizm Admina musi być poza wszelkim podejrzeniem. Nie mozę być nim przeciez ktoś kto zieje nienawiścią.
Zresztą - co w tym momencie ten Admin miałby robić oprócz usuwania spamu?
Mógłby mianować moderatorów działów.
To już jest coś. Może zróbmy wybory na moderatorów działów, bo Ci starzy którzy tu kiedyś byli już Tu nie zaglądają.
To jest przynajmniej coś konstruktywnego.
pichotnik

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze: Nie mozę być nim przeciez ktoś kto zieje nienawiścią.
Kwestia podejścia, ja wolałbym takiego, który by zabronił rzucania bezpodstawych oskarżeń. Mógłby sobie pluć jadem i strzykać kwasem, byle celował w tych, którzy sieją zamęt.
tomasz

Nieprzeczytany post

Fredzio - cierpliwie czekam :oczko:
Outsaider - zwykłe poniżenie a protekcjonalnie relatywna interpretacja faktów zawsze będzie tylko eufemistyczną, elokwentną retoryką. (Nikogo o nic nie posądzam - nie mój spór)
Pichotnik - proponujesz kogoś w rodziaju strażnika porządku?
pichotnik

Nieprzeczytany post

tomasz pisze: Pichotnik - proponujesz kogoś w rodziaju strażnika porządku?
Przydałby się czasem. Choć słowo 'moderator' byłoby wystarczające.
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pichotnik pisze: Kwestia podejścia, ja wolałbym takiego, który by zabronił rzucania bezpodstawych oskarżeń. Mógłby sobie pluć jadem i strzykać kwasem, byle celował w tych, którzy sieją zamęt.
Zgadzam się (z chęcią dołączyłbym czasami do takiego "strzykania" ;) ).
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze:Może zróbmy wybory na moderatorów działów, bo Ci starzy którzy tu kiedyś byli już Tu nie zaglądają.

Skąd ta wiedza?
Czy po przeniesieniu forum z ikonobarda na phpBB, mieli dostęp do forum.?
Czy ta będąca w konspiracji nowa władza kontaktowała się z nimi. ?
To były osoby, które nie atakowały Adamma dwa i pół roku temu, w różnym czasie odchodziły stąd. Nie wiem jakie były ich intencje i jakie są obecnie. Wiem, że kiedyś włożyli w to forum sporo swojego czasu i przez elementarną grzeczność, jak ten konspirator czy konspiratorzy, wyjdą z podziemia to, moim zdaniem powinni w pierwszej kolejności skontaktować się z nimi. No, chyba, że tamci moderatorzy złożyli już dymisje, poprzez łączniczkę Fredzię.

FREDZIO pisze:Nie mozę być nim przeciez ktoś kto zieje nienawiścią.
Były jakieś wulgaryzmy?
Tomasz pisze:Outsaider - zwykłe poniżenie a protekcjonalnie relatywna interpretacja faktów zawsze będzie tylko eufemistyczną, elokwentną retoryką.

Zawsze mamy do czynienia z relatywną interpretacją faktów.
Różnica polega na tym, czy ktoś może, chce interpretować wszystkie fakty czy niektórych nie chce dostrzegać.
Lub też wymyśla własne w swojej głowie i z nimi "polemizuje."
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Dziwne, bo wydawało mi sie, że napisałem gdzieś, że te wybory w tym momencie to rzeczywicie kiepski pomysł ale nie mogę tego znaleźć. Gdzieś to zniknęło? A moze skleroza mnie dopadła ? Z zadroscią zawsze czytam Outsidera bo jego umiejętność zapamiętywania na jaki fragment postu odpowiada i co gdzie zacytować jest godna podziwu i śladów sklerozy u niego nie widać, mimo, że jest chyba nawet o rok ode mnie starszy.

A co do wulgaryzmów - to chyba nie trzeba rzucać wulgaryzmów zeby dało się wyczuć, czy ktoś zieje nienawiścią ?
Zablokowany