ZMIANY

W jakim kierunku zmierza bieganie.pl, pytania, pomoc, wyjaśnienia, pytania do Redakcji.

Czy chciałbyś mianować outsaidera na administratora forum?

Tak
11
58%
Nie chcę zmian
1
5%
Nie - ktoś inny się nadaje
7
37%

Liczba głosów: 19
KuBuS
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

no wlasnie... tylko jak? jak zmienic admina? :echech: bo chyba kazdy chcialby takiej zmiany, moze niekoniecznie wszyscy by chcieli zeby to byl outsider ale zapewne kazdy by chcial miec wogole jakiegos admina - praktycznie. bo narazie to mamy tylko teoretycznie.
"Ci co zaufali Panu,
Odzyskują siły,
Otrzymują skrzydła jak orły,
Biegna bez zmęczenia..."
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

mateos pisze:Byle nie rano. Mi to szkodzi.
Od 10 lat niestety więcej przerw (wrodzone lenistwo) niż biegania.
Ale wiem o co w tym wszystim biega.
Pytałem tylko żeby się dowiedzieć czy więcej biegasz niż piszesz :hejhej: gdyż znam ludzi, którzy dużo biegają i w ogóle nie piszą.
[i]poranne biegi nikomu nie zaszkodziły[/i]
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Nie było mnie tu tak długo, że chyba oprócz Outsidera prawie nikogo nie znam.
Muszę się przyznać, że jestem zdziwiony postawą niektórych z was.
Ten "lokalny patriotyzm" do strony z którą nie jesteście wcale jakoś bardzo długo związani ani nie macie własciwie na nią wpływu (poza pisanymi postami) jest naprawdę godzien podziwu.

Gdyby właściciel strony potrafił wykorzystać wasze zaamgażowanie w kreatywnych celach - strona byłaby na pewno super.

Zupełnie szczerze, życzę wam i stronie wszystkiego najlepszego.
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

FREDZIO pisze: Ten "lokalny patriotyzm" do strony z którą nie jesteście wcale jakoś bardzo długo związani ani nie macie własciwie na nią wpływu (poza pisanymi postami) jest naprawdę godzien podziwu.
Według mnie to kwestia możliwości wyboru :taktak: . Wielu osobom pisanie postów - i poprzez to kontakt z innymi biegającymi - całkowicie wystarczy bo takie jest przecież podstawowe przeznaczenie list dyskusyjnych.

Myślisz że innym listom dyskusyjnym brakuje ..."tego lokalnego patriotyzmu"... :niewiem: ???
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Leo
To nie tak, do Adamma mam pretensje za dwa ostanie lata.
Kliknij na jego profili i zobacz jak często bywał na forum.
Ostatnio tutaj:
http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=7962

Jak spojrzysz na daty. To zauważysz, że zmiany miały być, ponad pół roku temu.
A Adamm na te moje banalne pytania, nie raczył odpowiedzieć do dzisiaj.
Zresztą zapewne nie wiesz jak wyglądało to forum, jak funkcjonowało na ikonobardzie.

Być może, że niektórym, przy pomocy Fredzia, zlewają się moje wypowiedzi i odnoszą mylne wrażenie.
Więc napiszę wprost.
Do Adamma mam pretensje, za to, w jaki sposób formalnie jest, a faktycznie nie jest właścicielem tej strony.

Moje wypowiedzi, te najbardziej ostre odnoszą się do osób, które niegdyś były użytkownikami tego forum a wyniosły się na inną stronę. Są to m.in tacy jak: pan Bennet, pan Marcin70, pan Mikael, pan Silos, pan Ydur vel Kolundryna.
I nie chodzi o to, że się stąd wyniosły (i bardzo dobrze), tylko o to jakiego pokroju są ludźmi.
Takimi jak ten krótkotrwały użytkownik:
http://www.bieganie.pl/forum/search.php ... arecki1961

No i znowu powtórze, Adamma, przy negatywnbe postawie jako admina, cenię jako właściciela, że pewny ludziom nie oddał tej strony.

Jak miałem tyle postów na liczniki co Ty, to do melanżu nie zaglądałem. To nie jest zdrowy dział.

Do Tomasza

Przesadzasz, co do lojalności, przywiązania czy tradycji.
Co do tego, że powinno być szczególnym miejscem, to już nie.

Fredzio wielbicielem Adamma?
Był kiedyś taki temat, z nim jako jednym, z głównych aktorów.
http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=7087

Napisałem wcześniej, że adminstrator to funkcja techniczna.
Nie chodzi o zamianę jednego człowieka na drugiego ale o zupełnie inną jakość. Czyli zmianę radykalną.

Do Fredzia

To raczej nie jest patriotyzm tylko brak wyboru. Po prostu inne strony są takie jakie są. I dla niektórych, biegaczy (niezaczadzonych) to miejsce akurat pomimo wad jest lepszym rozwiązaniem niż inne.

Sączysz jakieś ćwierć informacje o jakiś zmianach, o właścicielu, który kreatywnie ma wykorzystać użytkowników. Zarazem piszesz że Adamm nie jest winien. To kto jest właścicielem?
Chcesz żeby ludzie wyartykułowali czego chcą a zarazem półgębkiem dajesz do zrozumienia, że wiesz, jak ma funkcjonować nowo/stare bieganie. Czyli decyzje zapadły.? Jeśli tak, to po co pisać i do kogo?
Adamm jakby coś od nas chciał, to mógłby sam zadać pytanie. Przecież przez internet nikt go nie pobije. :hejhej:
Tylko czy melanż jest najodpowiedniejszym miejscem na takie dyskusje?

Ps. Różne osoby na tym forum niegdyś były. Różne odchodziły stąd w różnym czasie, jedni prędzej,inni później. Różne mieli intencje. Pewne osoby, które były na tej stronie od dawien dawna, które reprezentowały sobą niezaprzeczalnie pewien poziom. Merytoryczny a nie wirtualny, powinny w tych zmianach brać udział. Bez nich, te zmiany nie będą takie, jakie być powinny.
Żeby nie było niejasności, nie siebie mam na myśli.

Ps. Spamu nie ma. :usmiech:
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

outsider pisze:Moje wypowiedzi, te najbardziej ostre odnoszą się do osób, które niegdyś były użytkownikami tego forum a wyniosły się na inną stronę. Są to m.in tacy jak: pan Bennet, pan Marcin70, pan Mikael, pan Silos, pan Ydur vel Kolundryna.
I nie chodzi o to, że się stąd wyniosły (i bardzo dobrze), tylko o to jakiego pokroju są ludźmi.
Czuję się troche niedoceniony, że mnie pominąłeś. ;)

Nie jestem upowazniony do wypowiadania się w imieniu właściciela/włąścicieli który nie wypowiada się na razie ze wgledów strategicznych ;)
Gdy zobaczyłem tą dyskusję postanowiłem tu napisac kilka słów, bo:

1. forumowiczom należy się pewna informacja o planowanych zmianach
2. nie podobały mi się pretensje rzucane pod adresem Adamma
Awatar użytkownika
Mikael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Muszę przyznać Outsider, że Cię znowu nie doceniłem.
Twoja zdolność do oceniania ludzi, których tak naprawdę nie znasz jest niesamowita.
Wystawianie cenzurek, nadawanie naklejek, przypisywanie złych intencji - takiego poziomu to chyba nikt nie osiągnie.
Któż jak Bóg!
zadyszka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

outsider pisze:Moje wypowiedzi, te najbardziej ostre odnoszą się do osób, które niegdyś były użytkownikami tego forum a wyniosły się na inną stronę. Są to m.in tacy jak: pan Bennet, pan Marcin70, pan Mikael, pan Silos, pan Ydur vel Kolundryna.
Takimi jak ten krótkotrwały użytkownik:
http://www.bieganie.pl/forum/search.php ... arecki1961
Przeczytałam ten cały temat i nic nie rozumiem. Czy ktoś może mnie oświecić kto to jest ten cały pan Bennet i co takiego zrobił, że outsider tak kipi nienawiścią do niego? Próbował zniszczyć tą stronę czy co? Z kontekstu wynikają jakieś niesamowite zbrodnie, ale nie mogę się ich doszukać?
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mikael pisze:[ciach] ..."zdolność do oceniania ludzi, których tak naprawdę nie znasz jest niesamowita"... .
Możliwe jest przeciez ocenianie ludzi po czynach nawet jeśli ich się nie zna (lub np. nie chce znać :nienie: ) - nieprawdaż???
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zadyszka pisze:Przeczytałam ten cały temat i nic nie rozumiem.
Musisz przeczytać "trochę" więcej (i nie tylko tutaj) żeby ogarnąć całościowo uwarunkowania obecnej sytuacji, wszystkie jej "okoliczności" i "konteksty", które mają już dłuuugą historię. Ale chyba nie zapisałaś się (w dniu dzisiejszym!!!) "Zadyszko" na tę listę tylko po to żeby to zrozumieć - hmmm??? :niewiem:
Awatar użytkownika
Mikael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak dargch, masz rację, ale wtedy oceniasz czyny, nie ludzi.
Co to znaczy wyrażenie "ludzi takiego pokroju"? Tzn. jakiego? Co takie zdanie sugeruje?
Język Outsidera pozostawia delikanie mówiąc wiele do życzenia: choćby jak pisze o Adammie.
Ponadto co niby takiego zrobiłem/zrobiliśmy, że zasługujemy na tak niewyszukane epitety Outsidera? Skąd zarzuty pokroju nazwijmy tak "finansowego"?
Że co, poprzez chęć przeniesienia ludzi na inne forum - zarobiłem jakieś gadżety? - co zresztą juz raz w odniesieniu do mnie odwoływał (choć oczywiście nie wprost - na mnie zrzucił manipulację http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... 7&start=15 ), co nie przeszkadza mu tego znów powtarzać.

To wszystko są kalumnie. I pan Outsider dobrze o tym wie, co nie przeszkada mu raz po raz tego na nowo sugerować.

A co do kontekstów - w rozumieniu p. Outsidera - poza rzeczywistym kontekstem jest zbyt wiele jego dopowiedzeń, które z uporem maniaka lansuje jako prawdę objawioną.
Któż jak Bóg!
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Dobra, już odpuśćmy.
Bo zaraz napisze coś Outsider, potem ktoś inny, potem znowu, itd itp.
To bez sensu.
Zmiany będą i to jest główny wniosek z tej dyskusji.
tomasz

Nieprzeczytany post

Skąd wiesz czy będą, i jakie będą, oraz kiedy będą?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

1. Bo mi powiedziano i co wazniejsze pokazano.
2. Duże
3. Powinny być do końca roku ale z oprogramowaniem tak jest, że czesto są obsuwy

Że nowe kierownictwo sie nie wypowiada to rozumiem, bo głupio naobiecywac to i tamto a potem nie móc tego spełnic.

Natomiast chyba mogę powiedzieć, że:

Kierownictwo z tego co wiem, będzie chciało wymyśleć jakąś partnerską formułę na rzecz bieganie.pl pozwalającą działać tym z nas którzy chcą dać coś z siebie. Zobaczymy jak to wyjdzie, jestem dobrej myśli.
zadyszka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dargch pisze:
zadyszka pisze:Przeczytałam ten cały temat i nic nie rozumiem.
Musisz przeczytać "trochę" więcej (i nie tylko tutaj) żeby ogarnąć całościowo uwarunkowania obecnej sytuacji, wszystkie jej "okoliczności" i "konteksty", które mają już dłuuugą historię. Ale chyba nie zapisałaś się (w dniu dzisiejszym!!!) "Zadyszko" na tę listę tylko po to żeby to zrozumieć - hmmm??? :niewiem:
Na bieganie zaglądam od dawna. Takie informacje jak się rozgrzać, jak biegać, co zrobić gdy boli noga łatwo tu znaleźć, ale akurat tego jednego nie mogę odszukać. Przegladałam co pan Bennet napisał i też jakoś nie znalazłam tam nic złego (może źle szukałam). Jeśli zrobił coś okropnego to nie rozumiem czemu go bronicie i ukrywacie jego niecne postępki.
Przydał by się administrator, ale zanim zagłosuję chciała bym żeby ktoś odpowiedział na moje pytanie, bo ta dyskusja jest dosyć intrygująca. No więc kto to taki i co takiego zrobił, że jest tak nie lubiany? Czy może jest on osobą o-którą-nie-należy-pytać?
Zablokowany