witam,
Ja wlasnie szukalem sobie ubran do biegania na zime i wszedlem na strone nike i znalazlem ten gadzet do ipoda...
Ja zawsze slucham muzyki jak biegam i jak to zobaczylem to stwierdzilem to jest to! Zaraz jak tylko wyjde z pracy ide po ipoda nano i do sklepu nike po ten gadzet.
Troche o tym czytalem i wydaje sie ze urzadzenie jest dosyc dokladne, nie dziala na zasadzie pomiaru dlugosci kroku tylko pomiaru wstrzasu co do grawitacji czy jakosc tak - urzadzenie inercyjne? - nie wiem jak to sie nazywa po polsku... tutaj znajdziecie opis po angielsku: http://en.wikipedia.org/wiki/Accelerometer
To jest to o co mi chodzi - a ze jestem zapalonym wielbicielem statystyk i pomiaru czasu ktory lubi sluchac muzyki w czasie zwiedzania okolicy to brzmi jak perfekcyjne rozwiazanie! Dodatkowy bajer: muzyka sie zcisza zeby glos kobiecy podal ci statystyke biegu. Wejedzcie na strone nike.com i obejrzyjcie sobie reklame... Dodatkowo musze powiedziec ze mosty i niektore sciezki w reklamie to miejsca gdzie ja zwykle biegam! Reklame nakrecono w Portland - nie dziwie sie w sumie dlatego ze centrala nike wlasnie znajduje sie pod portland.
Zycze wszystkim udanych biegow
Nike+ Ipod
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
pozdrowienia
jarek
failure is not an option
- Bartosh
- Zaprawiony W Bojach
Jarek,
Jak zalezy Ci na dokladnym pomiarze, to jednak to GPS albo czujnik intercyjny. A jak to nie jest takie wazne a lubisz sluchac muzyki, to pewnie lepiej bedzie sobie sprawic Nano.
Napisz jak wrazenia z testow.
Pozdrowienia z Chicago
Jak zalezy Ci na dokladnym pomiarze, to jednak to GPS albo czujnik intercyjny. A jak to nie jest takie wazne a lubisz sluchac muzyki, to pewnie lepiej bedzie sobie sprawic Nano.
Napisz jak wrazenia z testow.
Pozdrowienia z Chicago

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
wczoraj biegalem z nano i gadzetem nike.
przylepilem chip tasma i plastrem do swoich butow i wyruszylem w trase o dlugosci 7.5 mili w ten deszczowy aczkolwiek cieply niedzielny poranek... muzyczka gra, pani milym glosem oznajmia postep jednoczesnie muzyka jest przyciszana, wszystko ok z jednym wyjatkiem. przed biegiem nie wykalibrowalem chipa i po biegu mialem deficyt 0.8 mili. ide dzis po pracy na bieznie zeby porzadnie urzadzenie skalibrowac...
A co do statsow: ipod podaje dystans, tempo, czas i spalone kalorie w odniesieniu do twojej wagi ; dodatkowo najlepszy czas na 1mile i 1km. po podlaczeniu ipoda do itunes znalazlem tam informacje o moim ostatnim biegu oraz biegi lacznie. itunes za moja zgoda oczywiscie wyslalo dane do strony nike gdzie moge ogladac statystyki po tym jak utworzylem tam swoj profil. tutaj jest troche wiecej informacji: najlepszy czas na 1 mile, na 5k i 10k, najdluzsze wybieganie... dodatkowo mozesz porownac swoje biegi w odniesieniu do dystansu, czasu itp... dodatowo informacja o tempie co 1 mile dla kazdego biegu - ogolnie bardzo ladnie to wyglada jak ktos lubi statystyki ;P
Dam znac jak to z dokladnoscia wyglada po kalibracji...
przylepilem chip tasma i plastrem do swoich butow i wyruszylem w trase o dlugosci 7.5 mili w ten deszczowy aczkolwiek cieply niedzielny poranek... muzyczka gra, pani milym glosem oznajmia postep jednoczesnie muzyka jest przyciszana, wszystko ok z jednym wyjatkiem. przed biegiem nie wykalibrowalem chipa i po biegu mialem deficyt 0.8 mili. ide dzis po pracy na bieznie zeby porzadnie urzadzenie skalibrowac...
A co do statsow: ipod podaje dystans, tempo, czas i spalone kalorie w odniesieniu do twojej wagi ; dodatkowo najlepszy czas na 1mile i 1km. po podlaczeniu ipoda do itunes znalazlem tam informacje o moim ostatnim biegu oraz biegi lacznie. itunes za moja zgoda oczywiscie wyslalo dane do strony nike gdzie moge ogladac statystyki po tym jak utworzylem tam swoj profil. tutaj jest troche wiecej informacji: najlepszy czas na 1 mile, na 5k i 10k, najdluzsze wybieganie... dodatkowo mozesz porownac swoje biegi w odniesieniu do dystansu, czasu itp... dodatowo informacja o tempie co 1 mile dla kazdego biegu - ogolnie bardzo ladnie to wyglada jak ktos lubi statystyki ;P
Dam znac jak to z dokladnoscia wyglada po kalibracji...
pozdrowienia
jarek
failure is not an option