Kociemba
Nie jesteś sprawcą, żadnego zamieszania. Takie zamieszanie, zupełnie bez Twojego udziału miało miejsce kilka tygodni temu. Pra przyczyną tego nie jest Twój artykuł, tylko to, że od czasu do czasu, ktoś nie rozumie historii tego forum, pewnych wydarzeń ("zamieszań", których nie Ty byłeś sprawcą) jakie miały miejsce w przeszłości i trzeba to tłumaczyć. Osoby będące zupełnie z zewnątrz. Tacy jak Mateus przyjmują to ze spokojem, tacy jak Fredzio, potrafią tylko manipulować czyimiś wypowiedziami
Kociemba pisze:
Napisałem to odruchowo, bez zastanowienia, nie mając pojęcia, że mijam się z prawdą. Może w to trudno uwierzyć ale u ludzi w moim wieku zdarzają się takie aberracje czasem zwane demencją starczą.
To nie ma nic wspólnego z wiekiem. Lektura wyjaśniająca to zjawisko, jest podana, przeze mnie, wyżej.
Kociemba pisze:
(swoją drogą to człowiek którego szczerze podziwiam i szanuję za wszystko co robi dla biegowego środowiska.
Czy mógłby ktoś podać jakieś konkrety??
Szkoda, że Fredzio odmówił dalszej dyskusji. Niegdyś On i jeszcze jeden stały bywalec melanżu narzekali (nie pomnę, który na co), że nie mogą biegać po Łazienkach i stadionie na Bielanach. Czyżby pan Bennet załatwił im wejściówki? A może dla wszystkich zarejestrowanych użytkowników biegajzwami.com?????????
Kociemba pisze:
. Złośliwości pod adresem akurat tego człowieka uważam za co najmniej nie stosowne).
Też nie nazwałbym tego niestosownym, ale znacznie ostrzej:
http://biegajznami.pl/pokaz.php?id=691
Kociemba pisze:
Bardzo szkoda, że adres internetowy może być przeszkodą w normalnych relacjach między ludźmi.
Nie adres internetowy. Po prostu z pewnego pokroju ludźmi jest mi nie po drodze. A że akurat siedzą oni pod jednym adresem internetowym to i łatwiej jest mi, nie trafiać na nich.
To akurat przychodzi z wiekiem.
FREDZIO pisze:
outsider pisze:Ps. Dla niedoinformowanych. W redakcji pisma Bieganie, są osoby będące współtwórcami biegajzwami
Aha, Outsider - myślę, że o tym fakcie powinieneś jak najszybciej powiadomić stosowne służby, najlepiej Antoniego Macierewicza. Jestem przekonany, że z nim się od razu dobrze zrozumiecie.
Ten kto podał pierwszy sugestię, że redakcja dokonała "koretky"-cenzury powinine zgłosić się do
A. Macieriewicza.
A może raczej do byłego ministra J. Urbana. albo J. Kurskiego
FREDZIO pisze:
. Jeśłi tam to zostało tak napisane to nie zdziwiłbym się gdyby było to efektem jakiejś Redakcyjnej korekty, gdyż Redakcja Biegania też ma jakąś swoją włąsną Politykę.
FREDZIO pisze:Wyciąłem z wypowiedzi Outsidera te różne metafory żeby wyciągnąć esencję. I oto jest:
outsider pisze:
Historia w pigułce.
.....Z czasem zaczęły się awarie. ......
Różne osoby ....zgłaszały propozycje pomocy.
To te osoby założyły inną stronę.
Aż pewnego dnia....wcięło ...Melanż.
To stało się początkiem awantury, która jakoś dziwnym trafem zmierzała do jednego: wyniesienia się na jedno jedyne forum.
Nie jak założyć własną stronę, ale przenieść się na tamto forum.
Jak widzicie, jak to opisuje Outsider, osoby które miały dosyć awarii właśnie założyły inną stronę, biegajznami.
.
outsider pisze:
Z czasem zaczęły się awarie. A zarazem Adamm nie miał czasu zajmować się stroną bo zajął się pracą przez duże P.
Różne osoby (dokładnie, kto to nie wiem, ale wnioskuję to z kontekstu kilku postów) zgłaszały mu propozycje pomocy. Z jakiś względów Adamm nie dawał im dostępu (z jakich nie wiem).
Byli też tacy co zaproponowali mu przejęcie strony. Adamm im odmówił. I tutaj muszę napisać, że dobrze zrobił. Z kontekstu pewnych wypowiedzi wnioskuję, że musieli mu powiedzieć co jest ich "żywiołem".
To te osoby założyły inną stronę. Ale wbrew ich oczekiwaniom, większość ludzi się stąd, nie przeniosła tam..
Zacytowałem, sfałszowaną przez manipulację Fredzia, moją wypowiedź oraz fragment mojego postu. Bez wycinania. Podkreśliłem tylko te fragmenty, które Fredzio wyciął w celu manipulacji.
Każdy niech oceni.
FREDZIO pisze:
Wiec po tym, po co było proponowanie zakładania nowej skoro istniała już załozona przez ludzi któych wszyscy dobrze znaliśmy ?
.
Nie wszyscy znali.
A dobrze, wówczas to chyba tylko Adamm ich znał i dlatego nie dał im biegania.pl
Jeszcze jedno, kilka tygodni po secesji:
http://biegajznami.pl/forum/viewtopic.php?t=1036
Tak jak istnieje np. Gazeta Wyborcza i liczne lokalne oddziały, chcielibyśmy zaproponować Wam stworzenie w ramach biegajznami.pl lokalnych grup, które połączyć może wspólna pasja biegowa np. biegajznami.pl/Grupa Bydgoska, biegajznami.pl/Grupa Katowicka, czy dowolna wybrana przez Was
Co możemy Wam zaproponować?
Dobrą zabawę, organizację wspólnych imprez, promocję Waszych lokalnych ośrodków, zaopatrzenie w sprzęt sportowy w bardzo atrakcyjnych cenach (w końcu duży może więcej), a przede wszystkim integrację naszego środowiska
Podgrubienia moje.
Pomysł na szczęście wtedy nie chwycił.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.