zero stopni... jak sie ubrac!!!!!????
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
idzie zima, temperatura zero lub mniej... jak sie prawidlowo ubrac???? czapka koszulka jedna bluza dlugie spodnie wsytarczy???? bieglem tak wczoraj i bylo ok, nie zimno i chory tez nie jestem, ani nic mnie nie boli... moze dwie bluzy? ale to nie za goraco??? domyslam sie ze warto miec rekawicziki... ale co np z szalikiem to juz nie jestem pewny... zapewne beda spore problemy z oddychaniem... podejrzewam ze rozne organzimy roznie reaguje ale co radzicie? czego robic nie wolno a co konieczne przy zimowym ubieraniu.... czyli gdzie granica miedzy szansa na chorobe a hartowaniem... dzieki:)
- Wojas
- Zaprawiony W Bojach
No ja ostatnio biegałem tak : dres + jedna bluza zwykła podspodem , rekawiczki . I było mi zimno tylko w głowe :D wiec jak zejdzie temp poniże -2 stopni to ubieram czapeczke :D.
gg 1175002
- dargch
- Zaprawiony W Bojach
Pierwsza warstwa odzieży powinna skutecznie odprowadzać pot od skóry i nie ograniczać ruchów. Uzyskuje się to poprzez dokładne dopasowanie odzieży do ciała biegacza oraz specjalną strukturę materiału, z jakiego odzież ta jest uszyta (systemy dri-fit, sphere, climacool, formotion, coolmax, inne...). W przypadku niższych temperatur druga warstwa (może to być polar(ek)). Na wietrzną/deszczową pogodę warstwa zatrzymująca wiatr/deszcz ale jednocześnie odprowadzająca wilgoć na zewnątrz czyli membrana. Na mrozy - połączenie powyższego plus czapki, szaliki i rękawiczki. Życzę miłego i zdrowego biegania w chłodniejsze dni!!!
[i]poranne biegi nikomu nie zaszkodziły[/i]