Pierwszy problem z kolanami
-
- Rozgrzewający Się
Zaczelem wlasnie 3 tydz biegu i coraz bardziej zaczynam odczowac kolana. Nie chce przestawac bo za bardzo mnie to wkrecilo, czy jest jakis sposob zeby biegac i zeby kolana tez byly usmiechniete
Moje dane:
wiek - 26
waga 76-78 chyba przed bieganiem wazylem 80
wzrost - 178
podloze - glownie asfalt i chodniki czasami wejde na ubita sciezke
czas - trening zaczynam zaraz jak wracam z pracy (pracuje jako malarz nie zbyt meczoca praca ale caly czas przebywa sie w pozycji stojacej) o godz 18:00 po tym juz po prostu jest kompletnie wyczerpany
Za pomoc z gory dziekuje
Moje dane:
wiek - 26
waga 76-78 chyba przed bieganiem wazylem 80
wzrost - 178
podloze - glownie asfalt i chodniki czasami wejde na ubita sciezke
czas - trening zaczynam zaraz jak wracam z pracy (pracuje jako malarz nie zbyt meczoca praca ale caly czas przebywa sie w pozycji stojacej) o godz 18:00 po tym juz po prostu jest kompletnie wyczerpany
Za pomoc z gory dziekuje
-
- Stary Wyga
heh pierwsze co sie rzuca w oczy to to ze biegasz po asfalcie ;/ jako poczatkujacy biegacz powinines tego unikac, najlepiej polne, lesne sciezki, ew. te ubite. ja sam z tym miałem napoczatku problem ale gdy ograniczylem stycznosc z asfaltem i jemu podobnymi rzeczami podczas treningu to bole ustały i to natychmiastowo. oczywiscie mozna biegac po asfalcie ale tylko wtedy jak sie ma buty z bdb amortyzacją inaczej kategorycznie odpada
"Ci co zaufali Panu,
Odzyskują siły,
Otrzymują skrzydła jak orły,
Biegna bez zmęczenia..."
Odzyskują siły,
Otrzymują skrzydła jak orły,
Biegna bez zmęczenia..."
-
- Rozgrzewający Się
Na allegro.pl jest ThermaCare. Spróbuj.
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Napisałeś do tej pory 6 postów. Wszystkie są takie same- dotyczą ThermaCare.jarecki1961 pisze:Na allegro.pl jest ThermaCare. Spróbuj.
Handlujesz tym?
To napisz jeden post- "sprowadziłem mnóstwo ThermaCare- mam zawaloną piwnicę, pokój, kuchnię, kibel- sprzedaję na allegro- pomóżcie- kupujcie- bo muszę spłacić długi"
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Jak się szykuje w związku z tym jakaś obniżka cen to ja może bym wziął jeden ThermalCare. Chociaż nie wiem jeszcze czy to się połyka czy nalepia czy wkłada:)
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
Poszukaj na Allegro, ten facet jest handlarzem.
Ale jak już idziesz do medyka to spytaj się jego, co mysli na temat takich "specyfików"
Ale jak już idziesz do medyka to spytaj się jego, co mysli na temat takich "specyfików"
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
-
- Rozgrzewający Się
Czy masz coś przeciwko temu, żeby proponować skuteczne terapie dla osób potrzebujących? Osobiście wypróbowałem ThermaCare na sobie , na kolano i również z lepszym skutkiem na odc lędźwiowy kręgosłupa.Pomaga. Gdyby to była lipa to dawno zaprzestano by sprzedaży w Stanach i Europie Zachodniej, a producentem jest bardzo znany koncern, dla któregp "lipa" jest słowem obcym. A tak na marginesie to nie mam długów i nie potrzebuję pomocy, zwłaszcza osób zawistnych. Z czystym sumieniem w dalszym ciągu polecam terapie ThermaCare.outsider pisze:Napisałeś do tej pory 6 postów. Wszystkie są takie same- dotyczą ThermaCare.jarecki1961 pisze:Na allegro.pl jest ThermaCare. Spróbuj.
Handlujesz tym?
To napisz jeden post- "sprowadziłem mnóstwo ThermaCare- mam zawaloną piwnicę, pokój, kuchnię, kibel- sprzedaję na allegro- pomóżcie- kupujcie- bo muszę spłacić długi"
-
- Rozgrzewający Się
Handlarz to brzydkie słowo. Przedstawicie handlowy z wykształceniem medycznym to pewnie dla ciebie też handlarz. Sprawdź w internetowych aptekach np w Niemczech lub Anglii gdzie sprzedaje się tylko medykamenty a nie jakieś specyfiki. ThermaCare nie dostaniesz w hipermarkecie - tylko apteka. Widzę, że zamiast biegać zajmujesz się wylewaniem swojej żółci na forum.outsider pisze:Poszukaj na Allegro, ten facet jest handlarzem.
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
Problemy z kolanem mogą mieć różne podłoże i nie należy ich leczyć na łapu capu bo można je sobie rozwalić. A leczenie ciepłem w dużym stopniu oddziaływuje przede wszystkim na układ nerwowy (łagodzi ból) oraz powoduje pewne przekrwienie i tyle. Nie likwiduje przyczyny. A w pewnych przypadkach może być szkodliwe jak np przy zwichnięciach czy skręceniach. A takie leczenie sugeruje pewien "medyk" z Bożej łaski na allegro.
Uraz w pierwszej kolejności należy schładzać, schładzać i jeszcze raz schładzać a nie ogrzewać bo w ten sposób można tylko powiększać krwiaki, które powstają po np zwichnięciu. Nie trzeba było przechodzić nawet koło szkoły dla pielęgniarek, żeby wiedzieć że np błahe skaleczenie palca można zatamować poprzez włożenie ręki do zimnej wody a nie ciepłej.
W przypadku dolegliwości kręgosłupa ciepło tylko łagodzi skutki. Przyczyną dolegliwości najczęściej są zwyrodnienia kręgosłupa. A przyczyną zwyrodnień nadmierne obciążanie kręgosłupa, wokół którego nie są odpowiednio wyrobione mięśnie mogące go obciążyć.
Primum non nocere- w jakiej szkole medycznej nie uczą co to znaczy?
W aptekach sprzedają to co kupują klienci.
Handlarz to nie jest brzydkie słowo. Nie pasuje ono do przedstawiciela handlowego. To tegoż pasuje- akwizytor.
Kończę, mam do odbębnienia moje ćwiczenia na kolana i kręgosłup .
Coś tam sam dołożyłem do tego. Za darmo.
Wolę robić je, niż w nieskończoność dawać zarabiać na sobie aptekarzom i akwizytorom.
Uraz w pierwszej kolejności należy schładzać, schładzać i jeszcze raz schładzać a nie ogrzewać bo w ten sposób można tylko powiększać krwiaki, które powstają po np zwichnięciu. Nie trzeba było przechodzić nawet koło szkoły dla pielęgniarek, żeby wiedzieć że np błahe skaleczenie palca można zatamować poprzez włożenie ręki do zimnej wody a nie ciepłej.
W przypadku dolegliwości kręgosłupa ciepło tylko łagodzi skutki. Przyczyną dolegliwości najczęściej są zwyrodnienia kręgosłupa. A przyczyną zwyrodnień nadmierne obciążanie kręgosłupa, wokół którego nie są odpowiednio wyrobione mięśnie mogące go obciążyć.
Primum non nocere- w jakiej szkole medycznej nie uczą co to znaczy?
W aptekach sprzedają to co kupują klienci.
Handlarz to nie jest brzydkie słowo. Nie pasuje ono do przedstawiciela handlowego. To tegoż pasuje- akwizytor.
Kończę, mam do odbębnienia moje ćwiczenia na kolana i kręgosłup .
Coś tam sam dołożyłem do tego. Za darmo.
Wolę robić je, niż w nieskończoność dawać zarabiać na sobie aptekarzom i akwizytorom.