EKG wytrzymalosciowe
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
W grudniu tego roku czeka mnie badanie EKG wytrzymalosciowe. Chcialbym aby wypadlo dobrze i chce sie do niego przygotowac. Czy regularne bieganie moze poprawic ten wynik? Czy program ktory znajduje sie w dziale dla poczatkujacych bedzie do tego celu dobry (wczesniej nie biegalem). Dzieki za odpowiedz i pozdrowko TheWho
- stasiar
- Wyga
Witam !
Z ta rada "Duzo" Dawidku bym nie przesadzał! Może wpierw parę razy w tygodniu (2-3 w miare możliwosci) i wolno (z tym sie zgodze).
Propunję moze plan słynny kiedyś 3 x 30 x 130 - czyli 3 razy w tygodniu po 30 min biegania i do tetna 130!
Pozdro i trzymam kciuki za ..konynuacje treingow!
Jan Stasiczek
Z ta rada "Duzo" Dawidku bym nie przesadzał! Może wpierw parę razy w tygodniu (2-3 w miare możliwosci) i wolno (z tym sie zgodze).
Propunję moze plan słynny kiedyś 3 x 30 x 130 - czyli 3 razy w tygodniu po 30 min biegania i do tetna 130!
Pozdro i trzymam kciuki za ..konynuacje treingow!
Jan Stasiczek
Stasiar (Jans)
Jan Stasiczek
redaktor www.maratonypolskie.pl
Jan Stasiczek
- stasiar
- Wyga
Witam !
Przepraszam za brak polskich znakow!
Z ta rada "Duzo" Dawidku bym nie przesadzal! Moze wpierw pare razy w tygodniu (2-3 w miare mozliwosci) i wolno (z tym sie zgodze).
Propunje moze plan slynny kiedys 3 x 30 x 130 - czyli 3 razy w tygodniu po 30 min biegania i do tetna 130!
Pozdro i trzymam kciuki za ..konynuacje treningow!
Przepraszam za brak polskich znakow!
Z ta rada "Duzo" Dawidku bym nie przesadzal! Moze wpierw pare razy w tygodniu (2-3 w miare mozliwosci) i wolno (z tym sie zgodze).
Propunje moze plan slynny kiedys 3 x 30 x 130 - czyli 3 razy w tygodniu po 30 min biegania i do tetna 130!
Pozdro i trzymam kciuki za ..konynuacje treningow!
Stasiar (Jans)
Jan Stasiczek
Jan Stasiczek
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Narazie po 30 min, potem może trochę dołożyć
Na poważnie to 30 min zapewne juz znacznie pomoże - ja przestrzegałem, że bieganie 1-2 km nie przyniesie rezultatów.
Na poważnie to 30 min zapewne juz znacznie pomoże - ja przestrzegałem, że bieganie 1-2 km nie przyniesie rezultatów.
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Na twoim miejscu nie przygotowywalbym sie specjalnie do tego badania - po jego wyniku bedziesz przynajmniej wiedzial "na czym stoisz" - wtedy bedzie czas na zastanowienie sie co ewentualnie musisz zmienic w swoim sposobie zycia...
(Edited by herson at 9:25 am on July 29, 2002)
(Edited by herson at 9:25 am on July 29, 2002)
-
- Rozgrzewający Się
Problem w tym, ze nie robie tego badania dla siebie tylko jest ono wymagane to kursu szybowcowego, ktory chce zaczac w przyszlym roku. Poniewaz mi na tym bardzo zalezy wole sie jak najlepiej przygotowac. Ten trening 10 - cio tygodniowy na poczatek powinien wystarczyc, tak? (wczesniej nie biegalem ale uprawialem inne sporty)
Dzieki za wszystkie odpowiedzi i pozdrowienia
Dzieki za wszystkie odpowiedzi i pozdrowienia
-
- Rozgrzewający Się
Wiem wiem, reszta jak juz zaczalem to nie mam zamiaru skonczyc po tych badaniach bo strasznie mnie bieganie wciagnelo. A Ty miales moze robione te badania? A moze masz taki kurs za soba, bo wtedy mialbym kilka pytan do Ciebie.
Pozdrowko theWho
Pozdrowko theWho
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wprawdzie juz po czasie ale tak na przyszlosc. Prawdopodobnie chodzi o EKG wysilkowe. Tego nie da sie poprwic. Jesli cos Ci dolega to juz na pierwszym treningu biegoeym "padniesz". A jesli ci nic nie dolega-jestes zdrowy to wlasnie to pokaze to EKG. I nie ma znaczenia jeki ta bedzie np. wynik tetna. Bo to sie zmiena w zaleznosci od tego czy trenujesz czy nie. To jest badanie zdrowotne a nie sportowe. Jesli cie na nie skierowano to cos tam lekarz sie dopatrzyl nieprawidlowego w twoim serduszku.
Pozdr. Artur
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Czesc TheWho! Jesli jeszcze zagladasz na forum, a moze i biegasz/czy tylko ogladasz biegaczy z wysokosci szybowca/ napisz co z tym Twoim EKG. Poruszyles istotny temat i wygladalo ze chciales go przetestowac na sobie-czy bieganie pomaga na serce czy nie. Zdania ludzi i lekarzy sa podzielone. Sam jestem ciekaw tej sprawy-pomaga czy szkodzi? Jezeli mozesz napisz. A moze ktos inny tez sie wypowie w tym temacie, temat wazny, z sercem nie ma zartow.
Pozdr. Artur