bolące jedno kolano i twarde łydki

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Wegejazz
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam! Dwa tygodnie temu po długiej przerwie wróciłem do biegania-truchtania. Początkowo wiadomo trochę biegania i trochę spaceru. Od trzech dni mam następujący problem. Jak biegam to robią mi się twarde łydki, a lewa szczególnie i boli nawet. Prawdopodobnie opieram ciężar na lewą stronę. Biegam około 17 tak na moje ok 5-6 km. Wieczorem ok 22 zaczyna mnie boleć lewa noga a konkretnie kolano, chciałbym biegać każdego dnia jak do tej pory ale ten ból, który nie pozwala zasnać zbyt szybko trochę mnie zniechęca. Biegam głównie na na wierzchni asfaltowej i szutrowej (kamyczki?) Pozdrawiam serdeczenie, jakby co mejlujcie: wegejazz@o2.pl lub GG 8437163
Wegejazz nie jem mięsa i uwielbiam jazz!
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak boli to się nie biega.

O kolanie tutaj

O łydce temat obok.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
Wegejazz
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki za info, z tego co wyczytałem muszę poszukać "ciężkich" butów ważę 88 kg, jak zmieniłem trochę podłoże (ścieżki, trawa itp.) kolano przestało boleć, ale nadal lewa łydka bardziej boli, rozciągam się przed i po biegach, aha czy codzienne bieganie po 30-40 minut to zbyt intensywny trening??
pozdrawiam
Wegejazz nie jem mięsa i uwielbiam jazz!
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na przedluzajace sie napiecia miesniowe czyli np twrde lydki. Polecam schladznie i ocieplanie pod prysznice(40s zimna/40 ciepla-tylko nie goraca)
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
ODPOWIEDZ