BIEGAJ Z NAMI

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

outsider pisze: A reakcja moja wygląda może na zbyt ostrą, bo mam doczynienie w realu z człowieczkami tego samego pokroju jak te Świętoszki, geszefciarze i ich Big Brother.
I wystarczy mi już tamtych.
Rozumiem to. Pamiętam początki niektórych z tych historii. Na szczęście nie zaszkodziły one (bo nie mogły) bieganiu :).
[i]poranne biegi nikomu nie zaszkodziły[/i]
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Mikael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Muszę przyznać Outsider, że nie doceniłem Cię.
Jesteś człowiekiem z autentyczną PASJĄ.

A do czego ta pasja, to już nie wnikam. Jako "człowieczekowi" wystarczą mi te "geszefty" które jakobym chyba wg. Ciebie zbierał :oczko:

fin
Któż jak Bóg!
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mikael pisze:Jesteś człowiekiem z autentyczną PASJĄ.
Wszyscy współcześni biegacze to ludzie z autentyczną PASJĄ. Nikt chyba nie biega dziś bo np. musi. :nienie:
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pichotnik pisze:
Chyba nie rozumiem o czym piszesz. Jeśli możesz to mi to przybliż.
Właściciel strony- nick- Adamm (poszukaj kiedy był ostatnio na forum i kiedy był poprzednio)
Zdarzało się, że zapomniał opłacić domenę.

Administrator- niegdyś Adamm. Niedawno na krótko -Admin (to chyba ktoś inny)> Krótko był obecny na forum i znikł.

A reklama. Często ktoś na jakimś forum informuje o swojej stronie. Często umieszczane są newsy w jakimś serwisie o powstaniu strony o takiej samej tematyce. Zazwyczaj na różnych stronach są linki do innych stron. I to jest OK, przynajmniej moim zdaniem.

KuBuS pisze:"z człowieczkami tego samego pokroju jak te Świętoszki, geszefciarze i ich Big Brother. "

kogo masz na mysli outsider?
O Świętoszku pisał Molier.
W Polsce ich jest sporo. W polityce i w życiu codziennym. Osoby ostentacyjnie obnoszące się ze swoją rzekomą pobożnością.
W praktyce to może wyglądać tak, że komuś nie podoba się, że coś miałoby być nazwane im. Jana Pawła II a zarazem może być zwolennikiem czegoś takiego samego ale w komunistycznej Koreii, gdzie wszystko jest ku czci Kim Dzolów czy jakiś tam. A stanowisko jest zależne od tego kto rzuca pomysł czy jego Big Brother czy ktoś inny.

Big Brother
Pisał o nim G.Orwell
Osoby, których pasją jest posługiwanie się socjotechniką i psychomanipulacją np: Wszyscy jesteśmy jedną wielką rodziną klasy robotniczej, prawdziwych Niemców, tenisistów. Kto nie z nami ten przeciwko nam. Przeciwko nam są ukrywający się pod swoimi nickami -burżuje, Żydzi, imperialiści, zbiory archiwalnych artykułów, kibice uważający nas za zdrajców lub wrednych. Wszyscy tenisiści powinni pisać na jednym forum, bo duży może więcej. Co może- patrz niżej.

Geszefciarze
Osoby lubiące zarabiać kasę w "różny" sposób. Np gazety (nie tylko gazety) zarabiają m.in na reklamach. Ale mogą zarabiać także na kryptoreklamowych artykułach. I taka kryptoreklama ma większy efekt.
Większy efekt niż zwykła reklama ma także zachwalanie, zwracanie uwagi na jakiś produkt czy firmę nie przez samego sprzedawcę ale przez kogoś znanego, lubianego np: aktora, czy.... kumpla.
Ale najlepiej jeszcze połączyć to z rzekomą dobroczynnością: np firma "daje" jakiś swój produkt na licytację, z której uzyskane pieniądze mają być przeznaczone na leczenie osoby walczącej ze śmiertelną chorobą. Oczywiście licytację zachwala "kumpel"
Koszty firmy to hurtowa cena produktu (nie wiem jak to rozliczają z fiskusem) i..?.
Zysk- długotrwała kryptoreklama.

Mikael pisze:
Jako "człowieczekowi" wystarczą mi te "geszefty" które jakobym chyba wg. Ciebie zbierał :oczko:

fin

Klasyka.
Najlepiej udawać, że się nie wie, o co chodzi.

dargch pisze:
Mikael pisze:Jesteś człowiekiem z autentyczną PASJĄ.
Wszyscy współcześni biegacze to ludzie z autentyczną PASJĄ. Nikt chyba nie biega dziś bo np. musi. :nienie:
A to już inny temat.
Są tacy co muszą- zawodowcy.
Ale także amatorzy- bo punkty dla drużyny- widziałem takiego co biegł z bolącą nogą na zawodach.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
dargch
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

outsider pisze: Są tacy co muszą- zawodowcy. Ale także amatorzy- bo punkty dla drużyny- widziałem takiego co biegł z bolącą nogą na zawodach.
Zawodowstwo często łączy się z pasją i niejednokrotnie z niej wyrasta. Dawniej ludziska biegali żeby np. szybciej gdzieś dotrzeć albo oddalić się pośpiesznie z jakiegoś miejsca. Dziś już mało kto biega (długie dystanse) z takich powodów :hejhej:.
tomasz

Nieprzeczytany post

Kenenisa Bekele zapytany na samym początku swojej kariey czy lubie codzienną porcję kilometrów powiedział: "nie bardzo" - później jak zauważył kim jest - pokochał.
Awatar użytkownika
Mikael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

outsider pisze:
Mikael pisze:
Jako "człowieczekowi" wystarczą mi te "geszefty" które jakobym chyba wg. Ciebie zbierał :oczko:

fin

Klasyka.
Najlepiej udawać, że się nie wie, o co chodzi.

Oświeć mnie proszę.
Wskaż te geszefty.
Może dowiem się o czymś czego sam nie wiem?

Napisz proszę w jakich np. butach biegasz?
Ktoś je wyprodukował za darmo?
Podjął charytatywną produkcję butów?
Jest producentem non profit?

Co złego widzisz w tym, że ktoś reklamą chce zachęcić innych do kupwania jego produktów?

A z innej beczki - dlaczego biegasz w teamie "www.bieganie.pl"
Nie przypadkiem, żeby dać ludziom informację o takim serwisie?
Któż jak Bóg!
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Geszefciarz nie było pod Pańskim adresem.
Dlatego uważam, że Pan udaje przypisując sobie geszefty.

Dzisiaj biegałem w butach kupionych za ok260 zł. Cena wcześniejsza ok 460zł .Trochę zużyte.
Mam dwie pary nówek jedne za ok 140zł (wcześniej powyżej 400zł) oraz 190zł wcześniej ok 370zł.
Proszę policzyć jakie to promocje.
Czy takie gówniane jak czyjeś zachwalane 5 czy 10 procent.?

To, że ktoś chce reklamą zachęcić do kupowania SWOICH produktów jest naturalne. A uczciwe jest, że robi to w sposób jawny to znaczy przez ogłoszenie, baner, plakat- które są oznaczone jako reklama albo sposób prezentacji nie budzi wątpliwości z czym mamy do czynienia.
Uczciwe jest jak jest podany cennik. Tak, że każdy może dowiedzieć się ile będzie musiał zapłacić lub ile ktoś zarobił na tym.
Kryptoreklama to co innego, ale trzeba chcieć przeczytać, to co napisałem wyżej.

Nie ma żadnego teamu i nigdy poza jakiś incydentalnym wydarzeniem chyba nie było. Kto chciał ten sobie podawał w rubryce przynależność klubowa. Ale nic nie wiem o tym, żeby ktoś podawał z literami www.
Jest co prawda taka grupa ludzi, która tak robi, ale nie muszę chyba tłumaczyć kto to.

A dlaczego parę razy podałem bieganie.pl ?
A co miałem innego podać? Klub biegacza "Zbiór archiwalnych artykułów", Drużyna "martwe forum", Grupa biegowa -"dziecinni kibice".
Jeszcze było parę innych big brotherowych określeń ale nie pomnę, trzeba poszukać w starych tematach, nie tylko na tym forum.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
pichotnik

Nieprzeczytany post

outsider pisze:
pichotnik pisze:
Chyba nie rozumiem o czym piszesz. Jeśli możesz to mi to przybliż.
Właściciel strony- nick- Adamm (poszukaj kiedy był ostatnio na forum i kiedy był poprzednio)
Zdarzało się, że zapomniał opłacić domenę.

Administrator- niegdyś Adamm. Niedawno na krótko -Admin (to chyba ktoś inny)> Krótko był obecny na forum i znikł.

A reklama. Często ktoś na jakimś forum informuje o swojej stronie. Często umieszczane są newsy w jakimś serwisie o powstaniu strony o takiej samej tematyce. Zazwyczaj na różnych stronach są linki do innych stron. I to jest OK, przynajmniej moim zdaniem.
Tak czy inaczej to kosztuje i moim zdaniem reklamowanie stron konkurencyjnych bez kontekstu, tylko po prostu jako link jest bezczelne. Co innego jest podać link do czegoś konkretnego o czym jest mowa w wątku, lub polecić komuś szukającemu, a co innego dawać linki bez potrzeby. Niektóre fora zabraniają reklamowania konkurencji i moim zdaniem taki zapis w regulaminie jest uczciwy i uzasadniony.
tomasz

Nieprzeczytany post

Piechotnik zapomnij o jakimś regulaminie tego forum. Tutaj nikt nie ma "stażników".
Ja osobiście nie mam nic do forumowiczów reklamujących w postaci linku swoje forum. Zastanawia mnie tylko - po co? Przecież chyba każdy mający coś wspólnego ze światem internetowego bigania wie, że istnieje nie jedno forum. Każdy również ma wybór i bardzo wątpię żeby reklamowanie linakami mogło się do tego przyczynić.
(Ja zarejestrowałem się z ciekawości na biegajznami. Ale po krótkim czasie zrozumałem, że to był błąd - nie ważne zresztą.)
Dla mnie ktoś, kto pisze tutaj i w podpisie ma link do biegajznami najzwyczajniej informuje nas o tym, że jest nie stąd, że on nie z tego podwórka. A jeśli traktować forum jako zamknięte podwórka... to po co ktoś z innego przychodzi? Jeśli zaś uznać, że są otwarte... to po co reklamować inne? To rónież według mnie protekcjonalne pokazywanie iż jest się tutaj tylko przejazdem, bo ma się inne -w podtekście- lepsze forum.
Jak wspominałem, osobiście mnie to nie zrażni, jest mi w zasadzie obojętne co kto ma w opisie - jego sprawa. Ja po prostu nie widzę w tym sensu, więdzę wręcz jeden wielki bezsens.
Awatar użytkownika
gregoz68
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:ojoj:
gregoz
Awatar użytkownika
yacoll
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 03:43

Nieprzeczytany post

W ramach odświeżania sobie wiedzy po wielu latach rozbratu z bieganiem, forami biegowymi, etc - odkopuję ten wątek, żeby zapytać: czy forum "biegajznami.pl" się w międzyczasie zawinęło? Jeśli tak to kiedy i z jakiego powodu?

Obecnie stronka "biegajznami.pl" wyświetla tylko napis "I'll be back" co sugeruje, że może to tylko przerwa w działaniu i strona wróci do życia.
happy running :hej:
ODPOWIEDZ