co dalej? prosze o rady

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
KuBuS
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

krotko mowiac mam zdobywac wiedze na wlasnych doswiadczeniach a potem dzielic uwagi z innymi? :hej: bo to by mialo jakis sens i bylbym nawet za tym zebym tak zobil....
PKO
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

no widze ze sie rozumiemy, a co do tego planu to mysle ze za tydzien ulozysz 2x lepszy jak sie zaiteresujesz tym co ci pisalem. Nigdy nie korzystaj z gotowych planow to jest dla gosci co wpadaj na forum pytaja co maja robic i nic wiecej ich nie interesuje. A ty ledwo sie zalogowales na forum i juz zadajesz tysiace pytan czyli szukasz i to sie chwali. Bo nie jestes leniem tylko gosciem co chce sie czegos dowiedziec. Wiec do dziela i tworz, szukaj, zdobywaj wiedze, naprawde brawa dla ciebie ze w tak mlodym wieku juz sie interesujesz treningiem. Tutaj naprawde mozesz sie wiele doweidziec. A jak chcesz dokopac sie na tym forum naprawde fajnych rzeczy to wpisz w wyszukiwarce w rubryce autor ryszard i ustaw zeby wyskoczyly wszystkie jego posty i bedziesz mial spora dawke wiedzy. A dla twojej wiadomosci to ryszard to koles co pracuje z najlepszymi sportowcami w polsce i od niego uczyl sie tez korzeniowski.
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac

www.rodzinkamisyjna.pl
KuBuS
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

hehe fajnie ze mnie pochwaliles ;) a tak przy okazji ten moj plan to az taki kiepski? :hahaha: w sumie czego to ja moglem sie spodziewac :) a pytan bedzie jeszcze sporo to zapewniam :) a wiesz ze sie dlugo zastanawialem co ta sa w wypowiedziach te wszystkie aluzje do pana ryszarda, ale nareszcie wiem :) no i sie dowiedzialem jakie to forum jest prestizowe skoro taki czlowiek na nim sie wypowiadał lub wypowiada nadal , aczkowiek swiezszych postow pana ryszarda niewidzialem :ble:
tomasz

Nieprzeczytany post

MichalJ ma rację - Ryszard to podstawa. Musisz to znać :-)
KuBuS
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ej no troche poczytalem i musze stwierdzic ze jeszcze bardzo malo wiem :) ale nadrobie to szybko ;) juz wiem mniej wiecej co to jest ten prog mleczanowy (LT) ;) ale np. nadal niewiem na czym polega test zoledzia ;-/ szukalem na ten temat troche i nic konkretnego nie moge znalezc... jak go zrobic i na czym on wogole polega. moze pomozecie troszke? :)
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

po zrobieniu testu na maxymalne tetno wykonujesz go w ten sposob. podam ci na przyladzie:

jest to test 5x6min na 2minutowej przerwie w marszu

intensywnosci dobieramy w ten sposob ze odejmujemy od tetna max 60 uderzen i to jest pierwsza predkosc testu i idziemy o 10 w gore na kazdej nastepnej intensywnosci. Po kazdej probie zapisujemy dystans i srednie tetno z proby jezeli nasz sportester ma taka funkcje. Najlepiej robic to na stadionie.
wyglada to tak

140
150
160
170
180

po kazdej zapisujesz dystans i wysylasz na forum i jak bedzie pan ryszard to napewno ci pomoze a jak go nie bedzie to my tez cos sklecimy napewno. I na podstawie tego testu dobiera sie intensywnosci i mozna powiedziec co nalezy trenowac. Gdzie jest prog mleczanowy itd itp.
Michal. J

www.rodzinkamisyjna.pl
KuBuS
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

aha juz rozumiem. dzieki ze mi to wyjasniłes dosc jasno :) czyli zeby taki test wykonac trzeba byloby miec pulsometr no nie? ktory pokazuje srednie tetno biegu na jakims tam odcinku
Awatar użytkownika
MichalJ
Ekspert/Trener
Kontakt:

Nieprzeczytany post

no nie jest to koniecznoscia ale pulsometr jest nie zbedny do wykonania tego testu wazne zebys sie w miare trzymal zalozonego tetna
Michal. J

www.rodzinkamisyjna.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ