Ratunku już nie mogę

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
ika
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zaczęłam tydzień temu program 10 tygodni. Mam doła, bo okazało się, że minuta biegu to dla mnie za wiele na początek: płuca rozrywa, serce też, nogi jak z ołowiu. Dziś poczułam się tak jakby ten tydzień treningu nic nie dał. Nadal po minucie wysiadam, myśl o przebiegnięciu dwóch jest abstrakcyjna. Nie chcę się poddawać, ale mam wrażenie, że nic nie daje to bieganie. Pomóżcie radą!!! Dodam, że minutę biegnę, 5 idę razy 5.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Wojas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Opisz swoją przeszłość ( co robiłaś itp)
gg 1175002
ika
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Co robiłam, hmmm. Nic. Siedzący tryb życia, awersja do ruchu, waga w normie, 28 lat, skłonności do tycia, ale nie wiedziałam, że ze mną tak źle jest!! Dzięki, za odpowiedź.
Itachi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Umnie po 2 latach przerwy od ruchu wcale niebylo lepiej, pierwszy bieg z programu 10 tygodniowego i mialem przerwe 2 dni, po zastosowaniu duzej ilosci Ben Gaya i rociagania w tym krotkiego biegu kolo 100 metrow w duzym bolu, dalo efekt ze dzis boli znacznie mniej przy kazdym kroku i mam nadzieje ze kolejny bieg w niedziele niewylaczy mnie az na tak dlugi czas.
Awatar użytkownika
Lukas85
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

To normalne, nie poddawaj sie, musisz sie zawziać, na poczatku boli kazdego. Sprobuj wymieszac bieganie z np. jazda na rowerze, bedzie Ci latwiej

ps. Nie wiem jakim tempem biegasz, ale pamietaj, ze ma to byc trucht
Awatar użytkownika
Wojas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nieprzejmuj sie. Na początku zawsze tak jest ( a zwałsza że w przeszłości sportu niebyło :D ) gdy już znikną bule postaraj sie troche częściej biegać np co drugi dzień. Narazie nie za dużo ( musisz przygotowac organizm)
gg 1175002
ka_rolca
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

To się zdarza :)
Ważne by się nie załamywać. Spróbuj biegać wolniej i ewentualnie powtórz dany tydzień jeszcze raz. Organizm musi sie przystosować do zwiększonej aktywności fizycznje :)
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zacznij od spacerów, marszy. Jak nauczysz się chodzić powyżej 10km wówczas wróć do planu 10tyg.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
ika
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za wsparcie trochę mi ulżyło.
lala
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

nie jestem ekspertka, ale zaczynalam bieganie w ostania gwiazdke. i to z nadwaga (dla pocieszenia ciagle ja mam, haha). biegnij powolutku. w zyciu nie wierzylam, ze dojde do etapu 10 min biegu non stop. teraz biegam bez przerwy 1,5h . mialam nawet 1,5 miesiaczna przerwe, bo wykanczaly mnie upaly. i po tym okresie, kiedy juz sie zrobilo chlodniej, z mety przebieglam 90 min. glowa do gory. troche samozaparcia. nigdy nie lubilam biegac, a teraz mi to sprawia frajde. powodzenia. ps. jestem w tym samym wieku co ty.
ika
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za pociechę, właśnie to był temat moich rozważań ostatnio: czy uda mi się pokochać bieganie?? Czy to w ogóle jest możliwe?? Kiedy następuje magiczna chwila, że wyrywa człowieka na dwór i chce się biec...Podobno takich wrażeń można doświadczyć...
kikusia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam:)

Osobiście sprawdziłam to czy takich wrażeń można doświadczyc:) Biegam dopiero 4 tydzień z planu 10 tyg., ale już na dobre wkręciłam się w bieganie. Wychodzę z domu i chce mi się biec :jatylko: A jeszcze 3 tygodnie temu wydawało się to niemożliwe :oczko:

Pozdrawiam gorąco i życzę wytrwałości (ona zawsze się przydaje) :hejhej:
ika
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hurraaa, dziś pokonałam lenia i poszłam biegać, ku mojemu zaskoczeniu przebiegłam 2 minuty po raz pierwszy mi się udało w dużej mierze dzięki forum mam mobilizację, chyba będę tu zaglądać ciągle.
ka_rolca
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Super :) Cieszę się, że nie zraziłaś się do biegania :)
ODPOWIEDZ