Jakie polecacie buty do biegania w zimne, deszczowe dni, które pewnie niedługo nas czekają?
Biegam głównie po twardym (asfalt), ok 40 km tygodniowo, stopa z wysokim podbiciem, pronacja jak sądzę neutralna, może z lekką supinacją.
Dziękuję za rady.
jakie buty na jesień/zimę?
- Bartosh
- Zaprawiony W Bojach
Witaj,
Jeszcze nie biegalem w zimie, ale znalazlem cos takiego:
http://outside.away.com/outside/gear/20 ... oes_2.html
Chodzi o IceBud MR2. Zreszta mutacji tego buta jest kilka z tego co wiem. Nie mam pojecia, jak sie on ma do Twojego, naturalnego sposobu stawiania stopy, ale wiem, ze ludzie sobie chwala to obuwie.
Na snieg, czy nawet oblodzone podloze ponoc te butki sa niezastapione, wiec pewnie sie od nich przymierze.
A jak ktos wie o czyms w tym stylu, to oczywiscie czekam na wiesci.
Pozdrawiam
Jeszcze nie biegalem w zimie, ale znalazlem cos takiego:
http://outside.away.com/outside/gear/20 ... oes_2.html
Chodzi o IceBud MR2. Zreszta mutacji tego buta jest kilka z tego co wiem. Nie mam pojecia, jak sie on ma do Twojego, naturalnego sposobu stawiania stopy, ale wiem, ze ludzie sobie chwala to obuwie.
Na snieg, czy nawet oblodzone podloze ponoc te butki sa niezastapione, wiec pewnie sie od nich przymierze.
A jak ktos wie o czyms w tym stylu, to oczywiscie czekam na wiesci.
Pozdrawiam
- Bartosh
- Zaprawiony W Bojach
Chyba nie doczytalem dokladnie, bo pisales o zimowych, deszczowych, a ja o zimowych i oblodzonych dniach napisalem.
Poki co to w kategorii deszczowe nie mam swoich faworytow, ale moze ktos sie odezwie i latwiej bedzie cos nabyc...
Pozdrawiam raz jeszcze
Poki co to w kategorii deszczowe nie mam swoich faworytow, ale moze ktos sie odezwie i latwiej bedzie cos nabyc...
Pozdrawiam raz jeszcze

- outsider
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.