gdzie biegać w Warszawie

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
slawekrym
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pracuję w Warszawie a mieszkam w Bydgoszczy, czyli jestem "u siebie w weekendy wtedy sobie biegam. Mam opracowane dwie trasy 11km i 17km, pol lesie wkoło jeziora itd. Przeliczone rowerm z licznikiem.
Ale w Warszawie nie wiem gdzie biegać... Jak do tej pory bieganie zostawiałem sobie na weekendy, ale to źle, bo popołudniami w Warszawie "nudzę się" a w Bydgoszczy tyle się nazbiera do zrobienia że na siłę wciskam bieganie w niedzielę rano... ostatnio wyciągnąłem nawet żone.. ale teraz leczy zakwasy :)

GDZIE MAM BIEGAĆ W WARSZAWIE...
Lubię wybiegać z domu i wracać biegiem do domu... nie lubię gdzieś jechać samochodem, potem stygnąć jadąc samochodem do domu.
Słyszałem coś o jakieś pętli w parku skaryszewskim coś o jakimś lasu bielańskim.

W Warszawie mieszkam n Sulekjowskiej koło placu Szenbeka.
POMÓŻCIE GDZIE TU BIEGAĆ...?
slawek GG:407645
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Lasek Bielański jest na Żoliborzu, w obie strony prawie maraton.
Bliżej będą Kabaty ale nie wiele.
Park Skaryszewki- niby blisko ale nie wiem na ile wygodne ulice do biegania na tej trasie.
Jest jakiś lasek- Olszynka Grochowska- ale to też trzeba ulicami dotruchtać i jeszcze znaleźć dobre przejście przez tory.
Jeszcze można biegać nad Wisłą ale znowu trzeba dotruchtać kawałek.
Mieszkasz w złym miejscu. Wszędzie jest daleko.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
slawekrym
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dzięki bardzo za inf.
Dzisiaj pobiegłem rano przed 7-mą do skarysza... nie tak źle... Fakt między blokami ale w miarę zielono. Dobieglem jakies 2,7 km. Park zrobilem wkoło ale jakoś dziwnie bo biegłem jaby przez dwa parkipóżniej wybiegłem na jakąś ulicę, wyliczyłem 3,7km i z powrotem 2,7 wyszło ok 9km - 50min moze być. Troche nogi dostają przez te asfalty i chodniki. Ale poszukam jeszcze tej olszynki grochowskiej.... Ale muszę chyba biegać wczesniej ok 6tej, bo jak begłem to ludzi z psami bez kagańców full. Na szczęście psy cywilizowane nie rzucają sie na człowieka jak biegnie. Tam gdzie biegam po lasach i polach to co zagroda to ujadanie - tylko sie modlic zeby ogrodzenia byly pozamykane...
Pozdrawiam
slawek GG:407645
Awatar użytkownika
Lukas85
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mieszkam w Piastowie, tez wydawalo mi sie, ze nie ma gdzie biegac, wszedzie tylko ulice, chodniki, zadnych parkow :ech:. Ale wyszedlem z zalozenia, ze biegac gdzies musze, wiec biegam po ulicach i nie narzekam. Nogi sie juz chyba przyzwyczaily, bo biegam po asfalcie juz 3 tydzien. Jedno mnie tylko martwi jak zaczalem biegac, wazylem 96 kg na czczo (wzrost 188 cm), w poniedzialek po porannym bieganiu wazylem 93 kg (bez uzupelnienia plynow), a dzis po powrocie do domu wazylem 92 kg (tez bez plynow), czy to oby nie za szybko :ojoj: ??? 1 kg w 2 dni?? Oczywiscie, plyny po biegu uzupelniam, na wage wchodze tylko orientacyjnie. Dodam ze pracuje w supermarkecie codziennie i jestem przez 8 h na nogach, w dodatku jem tylko sniadanie i sporo kanapek na obiad, kolacji nie jem, wody piję sporo. Boję się, ze palę mieśnie, co mam robic?? Mam zmniejszyc intensywnosc treningu (biegam 4x/tyg po ok. 50 min, wolnym tempem)?? W pracy jesc nie moge, tylko jak wychodze na przerwe, biore sie za jedzenie i jem sporo. Jak wracam do domu to juz jest 22:00, wiec nadrabiac jedzeniem o tej porze nie ma sensu, ktos mi cos doradzi??
speedy62
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

.. strata wagi -chcac niechcac wiaze sie z "utrata " miesni..a czy 6za szybko .nie wiem..ja staram sie gubi1kg tygodniowo..no i jestem juz u celu..(waga normalna).-co do biegania po aswalcie nie polecam .mysle ,ze da sie wszedzie wyszukac cos milszego..
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

1.Masz nadwagę i to jest fakt.
2.Czy kg w dwa dni to dużo to nie wiem.
3.Kiedy biegasz? Rano?
Zjedz obiad po treningu.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
Lukas85
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jednak okazalo sie, ze poprostu wypocilem wieksza ilosc wody niz zazwyczaj, waga teraz jest na normalnym poziomie czyli ok. 93-94 kg, choc powolutku idze w doł :bleble:. Przez ten tydzien biegalem rano po ok 50 min, dlatego myslalem ze tkanka tluszczowa mi tak szybko znika.
ODPOWIEDZ