Jak liczyć?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
sum
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Może dla niektórych głupie pytanie, ale jak liczyć kilometry przebyte podczas drogi? Zacząłem na różnych trasach biegać, ale nie mam żadnej orientacji w terenie :/.

Pozdrawiam.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kupić gadżet z GPS-em lub krokomierz.
Ewentualnie liczyć czas biegu a nie kilometry.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
Siwa17
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja osobiście biegam na stadionie lub w miejscach gdzie wszystko już jest obliczone, hehe wiem ide na łatwizne, choć już teraz wiem mniej więcej w jakim czasie pokonuję ile kilometrów. Najlepiej wybieraj sobie trasy znane, lub tak jak kolega powiedział powyżej biegaj po prsotu na czas ;]
Awatar użytkownika
zaglebiak
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mi to biegacz pokazal trase, i ile ma kilometrow :P mozesz zaprosic kolege z rowerem, ktory ma licznik :) przejedzie trase i bedziesz wiedzial ile biegasz
Pozdrawiam serdecznie,
Michal
pikonrad
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam ten sam problem, ale myślę sobie, żeby raz na jakiś czas odwiedzić stadion i tam sprawdzić ile biegam. Oczywiście w terenie przy tym samym wysiłku przebiegnę mniej, ale z tych samych powodów miara trasy w terenie odrobinę zaniża obraz formy. Pomysł z rowerem również jest ciekawy.
piotr
Rojek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Moim skromnym zdaniem, najłatwiejszym sposobem jest po prostu kupienie mapki rejonu gdzie biegacie:) Obliczenie odległości na mapie a potem rzeczywistej i macie długość trasy
POZDRO
PISS
tomasz

Nieprzeczytany post

Oblicz sobie ile biegniesz 1km np owb1, a potem będziesz już wiedział. Mniej więcej co prawda, ale jednak.
beerox
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

na google lub worldwind sa mapy satelitarne
rozne rejony , niestety nie wszystkie sa w rozdzielczosci 1pixel/metr
ale na tych wysokiej rozdzielczoci zobaczysz domki,ulice, sciezki etc,
sa wyskalowane, ja tak obliczylem dokladnie trase mojego biegu a co wiecej zobaczylem sciezki ktorych wczesniej nie znalem :)

pozdrawiam

Google Earth
World Wind
Mapa Euroregionu Beskidy
pikonrad
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

właśnie podrukowałem sobie zdjęcia google moich ulubionych tras. Okazało się, że moja typowa przebieżka to 4,4km. 2 tygodnie temu zrobiłem sobie na niej czasówkę 25min (trudne początki). przedwczoraj pobiegłem na luzie bo po powrocie czekało mnie jeszcze sporo zajęć w domu - 25 min, tak więc widzę istotny progres możliwości.
Piotr
ODPOWIEDZ