Jak liczyć?
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Kupić gadżet z GPS-em lub krokomierz.
Ewentualnie liczyć czas biegu a nie kilometry.
Ewentualnie liczyć czas biegu a nie kilometry.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
- Siwa17
- Wyga
Ja osobiście biegam na stadionie lub w miejscach gdzie wszystko już jest obliczone, hehe wiem ide na łatwizne, choć już teraz wiem mniej więcej w jakim czasie pokonuję ile kilometrów. Najlepiej wybieraj sobie trasy znane, lub tak jak kolega powiedział powyżej biegaj po prsotu na czas ;]
- zaglebiak
- Wyga
Mi to biegacz pokazal trase, i ile ma kilometrow :P mozesz zaprosic kolege z rowerem, ktory ma licznik przejedzie trase i bedziesz wiedzial ile biegasz
Pozdrawiam serdecznie,
Michal
Michal
-
- Zaprawiony W Bojach
Mam ten sam problem, ale myślę sobie, żeby raz na jakiś czas odwiedzić stadion i tam sprawdzić ile biegam. Oczywiście w terenie przy tym samym wysiłku przebiegnę mniej, ale z tych samych powodów miara trasy w terenie odrobinę zaniża obraz formy. Pomysł z rowerem również jest ciekawy.
piotr
piotr
-
- Rozgrzewający Się
Moim skromnym zdaniem, najłatwiejszym sposobem jest po prostu kupienie mapki rejonu gdzie biegacie:) Obliczenie odległości na mapie a potem rzeczywistej i macie długość trasy
POZDRO
POZDRO
PISS
Oblicz sobie ile biegniesz 1km np owb1, a potem będziesz już wiedział. Mniej więcej co prawda, ale jednak.
-
- Rozgrzewający Się
na google lub worldwind sa mapy satelitarne
rozne rejony , niestety nie wszystkie sa w rozdzielczosci 1pixel/metr
ale na tych wysokiej rozdzielczoci zobaczysz domki,ulice, sciezki etc,
sa wyskalowane, ja tak obliczylem dokladnie trase mojego biegu a co wiecej zobaczylem sciezki ktorych wczesniej nie znalem
pozdrawiam
Google Earth
World Wind
Mapa Euroregionu Beskidy
rozne rejony , niestety nie wszystkie sa w rozdzielczosci 1pixel/metr
ale na tych wysokiej rozdzielczoci zobaczysz domki,ulice, sciezki etc,
sa wyskalowane, ja tak obliczylem dokladnie trase mojego biegu a co wiecej zobaczylem sciezki ktorych wczesniej nie znalem
pozdrawiam
Google Earth
World Wind
Mapa Euroregionu Beskidy
-
- Zaprawiony W Bojach
właśnie podrukowałem sobie zdjęcia google moich ulubionych tras. Okazało się, że moja typowa przebieżka to 4,4km. 2 tygodnie temu zrobiłem sobie na niej czasówkę 25min (trudne początki). przedwczoraj pobiegłem na luzie bo po powrocie czekało mnie jeszcze sporo zajęć w domu - 25 min, tak więc widzę istotny progres możliwości.
Piotr
Piotr