Wrocław, czy w okolicy można profesjonalnie buty dobrać

Awatar użytkownika
liu bin yan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie,
Jestem nowy na forum, a i przygodę z bieganiem dopiero zaczołem (około 6 miesięcy), biegam w starych (bo bez żadnych nowych rozwiązań) reebok'ach. W związku z tym, iż wydaje mi się. że połknąłem bakcyla biegania, chciałbym zakupić sobie odpowiednie buty do biegania, i ztąd moje pytanie: czy w okolicy Wrocławia istnieje sklep w którym mógłbym profesjonalnie dobrać obuwie, z żetelną obsługą bez żadnego kupczenia. Zgłębiłem wiedzę na temat dobora obuwia niemniej jednak dla niedoświadczonego biegacza kierując się intuicją chyba nic nie zwojuje. Do Berlina po buty tez wolałbym nie jechać :).
Z góry dziękuję za wszystkie sugestie.
Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
liu bin yan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Niezbadane są wyroki Pana! Okazuje się że najprawdopodobniej wyjeżdżam do pracy w Niemczech (w pobliżu Berlina) . i Poszsukuję jakiegoś konkretnego adresu sklepu gdzie można buty zakupić do biegania. We Wrocławiu jak widać chyba nie ma dobrego sklepu.
Pozdrawiam
speedy62
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

http://www.lunge.de/seiten/standorte.html
tu podaje namiary na Berlin -idz -zrob porade -ustal model buta-a kupic mozesz pewnie kozystniej w Karstadzie..
Awatar użytkownika
liu bin yan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wielkie dzięki za odpowiedź i wskazówki
Pozdrawiam.
Acha temat do zamknięcia.
Jacor
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To ja się podłączę do tematu.
Od jakiegoś czasu trochę biegam. Nie za dużo, czysto amatorsko, po wrocławskich wałach. Buty marki "80zł" ;) właśnie się rozwalają, więc pomyślałem, że kupie jakieś pożądniejsze do biegania. Gdzie we Wrocławiu mógłbym się udać w tym celu ? Coś do 300 zł ?
Podeszwy zdzierają mi się trochę po zewnętrznej, ale nie na całej długości a tylko przód i tył. O tak jak tu, pierwsze z prawej, tylko najjaśniejszy kolor:
Obrazek
Czy to już supinacja i warto się przejmować, czy wystarczą po prostu wygodne markowe buty "runnig" ;) ?

pozdro
Jacor
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przejmować się nie warto.
Ale jeśli kupować buty markowe to warto sprawdzić co się kupuje, bo jeszcze kupisz markowe halówki, startówki czy butki dla pronatorów.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Jacor
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ok. Dzięki.
Jakby ktoś znał jakiś sklep wart odwiedzenia to nadal jestem chętny na namiary.

pozdro
Jacor
toyot
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dobry sklep jest w podziemiach NOTu na Piłsudskiego. Koleś biega i potrafi doradzić, a sprzęt jest tylko dla biegaczy. Duży wybór i spoko ceny.
botshek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kilka dni temu kupiłem buty w sklepie Sizeer w Galerii Dominikańskiej. Mają tam dużo modeli Mizuno i kilka Nike, chłopaki znają się, potrafią dobrać buty, polecam jestem zadowolony w 100% !!!
grzechu_wroc
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:30
Życiówka w maratonie: 2:27:16

Nieprzeczytany post

toyot pisze:Dobry sklep jest w podziemiach NOTu na Piłsudskiego. Koleś biega i potrafi doradzić, a sprzęt jest tylko dla biegaczy. Duży wybór i spoko ceny.
ja również polecam ten sklep. Piotrek sam biega i sporą wiedzę na ten temat. Kupowałem tam wiele razy i zawsze byłem zadowolony.
Z tego co wiem, wystawia się również na okolicznych biegach. Nabliższy termin to 12. września Maraton Wrocław
#WrocławskieIten
HM: 1:11:11
M: 2:27:16
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ