Refleksje o zdrowym trybie zycia

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

czesc
Mam dopiero 21 lat, ale 2 lata temu mialem problem z wątrobą. Mając 19 lat byłem zasapany wchodząc na 4 piętro gdize mieszkam (dzieki mojemu brzuszkowi ;)). I wtedy w piwnicy wynalazlem autorstwa Maji Błaszczyn pt. "Dieta Zycia" jest to polski przekład amerykanskiej diety panstwa Diamondów, którzy nie tylko opracowali tą dietę, ale także stosowali ją sami wraz ze swoją rodziną. krótko mówiąc chodzi o to, że organizm czlowieka pracuje w 3 cyklach. Przyswajani 12:00-20:00 Trawienie 20:00-8:00 Wydalanie 8:00-12:00. Do 12 mozna jesc same owoce od 12 normalne potrawy, ale odpowiednio skaopmonawane czyli np. jezeli jemy mieso,ryby,jaja to z warzywami jezeli ziemniaki to takze z warzywami. Dzieki tej diecie schudlem na bralem energi od 2 lat nie pije kawy ani herbaty jak również napoji gazowanych ( z wyjątkiem piwa bo nie moge sie odzwyczjic, ale od czasu do czasu mozna ze znajomymi w pubie %-)). Do czego zmierzam teraz jestem aktywnym i zdrowym mlodym czlowiekiem , ale "tylko" plywam i cwicze w domu ( pompki itp.). Szczerze mówiac od dzisiaj zaczalem biegac i mam zamiar w ciagu 2 lat wystartowac w maratonie i dobiec do mety. Przez te 2 lata nauczylem sie jednej bardzo waznej rzeczy chcieć to znaczy móc i tego wam zycze. Naprawde autosugestia i autoprogramowanie to sa swietne rzeczy i przy tym czlowiek bardzo poznaje siebie, a przez to bardziej rozumie innych ludzi
New Balance but biegowy
vivi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

wiesz optymistycznie nastraja ta Twoja wypowiedź.. serio :) Pozdrawiam
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzieki milo mi to slyszec ze mój nowy styl życia napawa innych optymizmem :)
ranger82
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Brawo stary:) Tak trzymaj!!!...masz sporo racji w tym co napisałeś - "autodyscyplina" to klucz do sukcesu:)
Pozdrawiam :bum:
...Life Is Short...Play Hard...
ref
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:47:32

Nieprzeczytany post

Jestem z tobą!!! Zresztą, tu każdy jest z TOBĄ:D POZDRO :hej:
Awatar użytkownika
moher
Wyga