Czyżby naprawdę nie było na tym forum początkujących?
-
- Rozgrzewający Się
Witajcie.I ja tu jestem zupełnie nową i początkującą "biegaczką".Cieszy to,że jest nas wcale nie mało.Pozdrawiam i życzę wytrwałości
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
witam, jestem tu od grudnia i zaczalam biegac wg wskazowek tutaj znalezionych. jest fajnie. (mimo, ze waga nie spada)
i mam zapytanie: czy mzoe ktos wie co zrobic, zeby 'odchudzic' lydki ?
mam bardzo grube na calej dlugosci (kostka - 25, lydka - 44) i jak napne miesnie to wychodzi na to , ze nie jest to tluszcz. zawsze mialam grube, ale wydaje mi sie, ze sa coraz grubsze (kilka lat temu to bylo jakies 40cm). generalnie kobiety w mojej rodzinie nie maja najszczuplejszych lydek ,ale moze sa jakis cwiczenia, ktore moglyby to zmienic ? i czy od bieganie nie zgrubna jeszcze bardziej ?
pzodrawiam.
i mam zapytanie: czy mzoe ktos wie co zrobic, zeby 'odchudzic' lydki ?
mam bardzo grube na calej dlugosci (kostka - 25, lydka - 44) i jak napne miesnie to wychodzi na to , ze nie jest to tluszcz. zawsze mialam grube, ale wydaje mi sie, ze sa coraz grubsze (kilka lat temu to bylo jakies 40cm). generalnie kobiety w mojej rodzinie nie maja najszczuplejszych lydek ,ale moze sa jakis cwiczenia, ktore moglyby to zmienic ? i czy od bieganie nie zgrubna jeszcze bardziej ?
pzodrawiam.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Długie dystanse i pływanie w długim okresie czasu powinny pomóc. Mięśnie rosną w masę przy dużych wysiłkach jednostkowych i nie wielkiej ilości powtórzeń, natomiast tysiące powtórzeń niewielkiego wysiłku powinno sprawiać spadek rozmiarów (i czasami siły) mięśni a zwiększenie ich wytrzymałości. Taką charakterystykę ma właśnie bieg długodystansowy i długodystansowe pływanie np. 2 km żabką.
Pozdrawiam
Piotr
Pozdrawiam
Piotr