Rower a bieganie

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Olaewg
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witajcie!!

Nie dość że, nowa to od razu pyta :) Przepraszam :) Ale mam takie jedno zasadnicze pytanie. Czy jeśli ktoś jeździ dużo na rowerze, to jaki to ma wpływ na bieganie? Słyszałam, że biegacze nie mogą uprawiać kolasrtwa.

Dodam, że jak wiele tu osób, dopiero mam zamiar zacząć biegać :) Na prawdę bardzo mi się ten sport, albo raczej to oczyszczanie ciała i duszy podoba.

Tylko dużo jeżdżę na rowerze trackingowym i czy coś mnie może zaskoczyć przy początkach w bieganiu??

Pozdrawiam.
Ola.
[b]Po co mi gniew...[/b]
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Olaewg pisze: Słyszałam, że biegacze nie mogą uprawiać kolasrtwa.

.

Nieprawda.

Z bieganiem można łączyć chyba wszystkie sporty włącznie z szachami i warcabami.
Nawet jest wskazane.

Problem tylko w ilości- jak zacznie uprawiać się wiele dyscyplin i to jeszcze intensywnie i jeszcze tego samego dnia- to wówczas można sobie zrobić kuku.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
Awatar użytkownika
Wojas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jasne że możesz uprawiać kolarstwo razem z bieganiem. Nawet to lepij bo przy bieganiu (np po asfalcie) troche se można nogi zniszczyć , a jeżdząc na rowerze (np po górzystych terenach) nieniszczysz nóg a efekt ten sam.
gg 1175002
kicek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

"ktoś coś kiedyś" :bum: mówił o tym że kolarstwo skraca mięsnie, ja osobiscie bardzo chętnie biegam i jeżdze na rowerze. Te 2 dyscypliny można połączyć...
marek_d
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

najlepiej robić tzw "cegłe" czyli po jedzie na rowerze zmienić obuwie i przebiegnąć ok 30 min ( na początek ). metode tą stosuja triathlonisci i wg ich opini jest baaardzo skuteczna !! aby podnieść wydoloność wytrzymałośćpozdrawiam Marek
Marek
ODPOWIEDZ