Nieaktywni użytkownicy - 4640
-
- Rozgrzewający Się
Na forum zarejestrowanych jest 4640 uzytkownikow, ale tylko niewielka czesc z nich napisala choc jedna wiadomosc. Coraz trudniej znalezc wolna nazwe. Moze dobrze by bylo zrobic troche porzadkow i usunac nieaktywnych uzytkownikow? Kto bedzie chcial zarejestruje sie przeciez jeszcze raz. Co o tym myslicie?
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Fakt. Jest taki dziwny zwyczaj, że wiele osób rejestruje się i nic nie pisze (to dotyczy nie tylko tego forum).
Czasami ktoś, coś napisze po dłuższym czasie od rejestracji.
Czy usuwać tych nieaktywnych, wszystkich?
Teoretycznie należałoby przyjąć jakiś termin. Jak ktoś nic nie napisze przez np rok.
Formalnie trzeba by wprowadzić zmianę w jakimś regulaminie, przy rejestracji.
Czasami ktoś, coś napisze po dłuższym czasie od rejestracji.
Czy usuwać tych nieaktywnych, wszystkich?
Teoretycznie należałoby przyjąć jakiś termin. Jak ktoś nic nie napisze przez np rok.
Formalnie trzeba by wprowadzić zmianę w jakimś regulaminie, przy rejestracji.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
-
- Rozgrzewający Się
Moze nie tyle chodzi mi o zmiany w regulaminie co o jednorazowy wiosenny porzadek. Takie 'przewietrzenie' dobrze by zrobilo temu forum. Co nie?
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
Bo ja wiem.
Przewietrzania to już tu były i to do tego stopnia, że osoby, które były tu zarejestrowane przede mną, to chyba dałoby policzyć się na palcach jednej ręki.
Mnie już nic nie jest wstanie zadziwić.
Moim zdaniem, niezależnie co miałoby oznaczać to przewietrzenie, to jeśli jest to w Twojej mocy, to przewietrzaj.
Zobaczymy co z tego wyjdzie
Albo:trup:
albo:uuusmiech:
Przewietrzania to już tu były i to do tego stopnia, że osoby, które były tu zarejestrowane przede mną, to chyba dałoby policzyć się na palcach jednej ręki.
Mnie już nic nie jest wstanie zadziwić.
Moim zdaniem, niezależnie co miałoby oznaczać to przewietrzenie, to jeśli jest to w Twojej mocy, to przewietrzaj.
Zobaczymy co z tego wyjdzie
Albo:trup:
albo:uuusmiech:
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
-
- Rozgrzewający Się
W jednym z watkow zauwazylem, ze administrator stosowal juz taka praktyke, ale bardzo dawno temu. Moze w ramach wiosennych porzadkow mozna by zrobic to takze teraz. W koncu takie porzadki na wiosne to bardzo dobra sprawa.
http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... 29&start=0
http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... 29&start=0
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
Nie, no jak Sam Administrator podjął taką decyzję, to trzeba przewietrzyć. Co prawda spadnie liczba użytkowników więcej chyba niż o połowę ale z władzą nie należy się sprzeczać.
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
Jeśli wiesz jak przewietrzyć, nieaktywnych użytkowników, którzy nie napisali ani jednego postu, to może wiesz jak przywrócić Bebejowi jego poprzednią postać.
Pisał o tym tutaj
Pisał o tym tutaj
- Herbix
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Hej
Byłem jakiś czas off-line. Kiedy przesiadliśmy się na phpBB? Czyżby adamm wrócił z urlopu czy ktoś nowy pociąga za sznurki?
Pozdrawiam
Herbix
Byłem jakiś czas off-line. Kiedy przesiadliśmy się na phpBB? Czyżby adamm wrócił z urlopu czy ktoś nowy pociąga za sznurki?
Pozdrawiam
Herbix
GG: 977722
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
Wersja oficjalna tutaj
Moja wersja:
Adamm wrócił chwilowo. Na phpBB przeniósł forum człowiek, na którego namiary możesz znaleźć na samym dole ekranu monitora.
Tradycyjnie chyba nikt nie pociąga za sznurki (nieaktywni użytkownicy zostali usunięci?)
Ot, ktoś Adamma przekonał, że w końcu trzeba coś zmienić, no i coś zrobiono.
Adamm oczekiwał reakcji:
"Adamm jesteś wielki"
"Adamm na prezydenta"
itp
A że ludzie, gotowi wznosić klawiaturą takie okrzyki się już dawno stąd wynieśli, więc Adamm się obraził (patrz temat obok) i chyba znowu się urlopował.
W sumie decyzja o zmianie oprogramowania spóźniona, przynajmniej o rok.
Co gorsza jest ono połowiczna, bo nie idą za nią zmiany w funkcjonowaniu całej strony.
Moja wersja:
Adamm wrócił chwilowo. Na phpBB przeniósł forum człowiek, na którego namiary możesz znaleźć na samym dole ekranu monitora.
Tradycyjnie chyba nikt nie pociąga za sznurki (nieaktywni użytkownicy zostali usunięci?)
Ot, ktoś Adamma przekonał, że w końcu trzeba coś zmienić, no i coś zrobiono.
Adamm oczekiwał reakcji:
"Adamm jesteś wielki"
"Adamm na prezydenta"
itp
A że ludzie, gotowi wznosić klawiaturą takie okrzyki się już dawno stąd wynieśli, więc Adamm się obraził (patrz temat obok) i chyba znowu się urlopował.
W sumie decyzja o zmianie oprogramowania spóźniona, przynajmniej o rok.
Co gorsza jest ono połowiczna, bo nie idą za nią zmiany w funkcjonowaniu całej strony.
-
- Stary Wyga
Hej
W sprawie niaktywnych użytkowników.
Ja się zarejesrtowałem w 2001 ...od 2002 wogóle nie zaglądałem forum. Był czas że zapomniałem że taka strona jak bieganie.pl istnieje ale... wróciłem w 2007 cudem przypomniałem sobie hasło i login teraz zaglądam codziennie i nawet coś tam napiszę!
Nie warto kasować z automatu wszystkich niekatywnych to musi być przemyślana akcja.
Pozdr.
W sprawie niaktywnych użytkowników.
Ja się zarejesrtowałem w 2001 ...od 2002 wogóle nie zaglądałem forum. Był czas że zapomniałem że taka strona jak bieganie.pl istnieje ale... wróciłem w 2007 cudem przypomniałem sobie hasło i login teraz zaglądam codziennie i nawet coś tam napiszę!
Nie warto kasować z automatu wszystkich niekatywnych to musi być przemyślana akcja.
Pozdr.