forum w jednym kawalku
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Proponuje umiescic gdzies dotychczasowe forum, ale spakowane, aby kazdy mogl je sobie sciagnac. Byloby to bardzo przydatne szczegolnie dla nowych uzytkownikow serwisu, ktorzy chcieliby przeczytac to co bylo powiedziane na forum do tej pory, a nie maja stalego lacza. Pomysl moj wzial sie stad, ze mi samemu bardzo czegos takiego brakowalo. Lektury tu jest na ladnych pare godzin, a zapisywanie po jednej stronie (ja tak robilem) jest odrobine meczace. Probowalem sciagnac caly serwis za pomoca programu do sciagania calych witryn, ale przez modem to tez nie szlo najlepiej.
Forum mogloby byc jakos podzielone, zeby dalo sie to wszystko (nawet na raty) w jakis sensowny sposob sciagnac.
Forum mogloby byc jakos podzielone, zeby dalo sie to wszystko (nawet na raty) w jakis sensowny sposob sciagnac.
- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
Bardzo dobry pomysł! Popieram!
No i co mam tu teraz napisać? ;)
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
TEŻ POPIERAM!
TERAZ MAM STAŁE ŁĄCZE - ALE JESZCZE PÓŁ MIESIĄCA TEMU MĘCZYŁEM SIĘ OKRÓTNIE NA MODEMIKU PODPIĘTYM DO NASZEGO UKOCHANEGO MONOPOLISTY.
LUDZIE POWINNO BYĆ SPAKOWANE TO I OWO NO NIE?
TERAZ MAM STAŁE ŁĄCZE - ALE JESZCZE PÓŁ MIESIĄCA TEMU MĘCZYŁEM SIĘ OKRÓTNIE NA MODEMIKU PODPIĘTYM DO NASZEGO UKOCHANEGO MONOPOLISTY.
LUDZIE POWINNO BYĆ SPAKOWANE TO I OWO NO NIE?
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
- adamm
- Administrator
- Kontakt:
Witam wszystkich - a najserdeczniej tych, którzy deklarują, że jak dorwą mnie w swoje ręce, to...
Ale wracając do tematu - oceniam, że forum "w jednym kawałku" - po kompresji - miałoby objętość ponad 50MB. Być może sporo więcej.
Używając narzędzi do sporządzania kopii serwisów na dysku lokalnym ściągnąłem około 20% zawartości forum i doszedłem do 15MB plików. Nie sądzę aby ktoś posługujący się modemem chciał ściągać takie pliki. Niestety.
Ale wracając do tematu - oceniam, że forum "w jednym kawałku" - po kompresji - miałoby objętość ponad 50MB. Być może sporo więcej.
Używając narzędzi do sporządzania kopii serwisów na dysku lokalnym ściągnąłem około 20% zawartości forum i doszedłem do 15MB plików. Nie sądzę aby ktoś posługujący się modemem chciał ściągać takie pliki. Niestety.
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Strzała adamm
Fajnie znów Cię widzieć na forum
Fajnie znów Cię widzieć na forum
- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
Witaj adammie,
Jestem przekonany, że wielu z nas byłoby chętnych na Forum lub nawet cały serwis na płytce CD-R. To prawdziwa skarbnica wiedzy i warto o czymś takim pomyśleć.
Jestem przekonany, że wielu z nas byłoby chętnych na Forum lub nawet cały serwis na płytce CD-R. To prawdziwa skarbnica wiedzy i warto o czymś takim pomyśleć.
- adamm
- Administrator
- Kontakt:
Jak wyobrażacie sobie dystrybucję takich płyt?
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
Normalnie, tak jak zdjęć z MW. Fredzio doskonale sobie z tym poradził i wszyscy byli zadowoleni. Wydaje mi się, że sprawa jest warta rozważenia. Może przy okazji udało by się zebrać trochę pieniążków na opłacenie miejsca na serwerze, o co tak wielu z nas drży, czekając w niepewności na jakieś konkrety
- adamm
- Administrator
- Kontakt:
Nie wiem jak Fredzio dystrybuował płyty. Możecie mi to opisać?
P.S.
O serwer się nie bójcie - opłacałem go i bedę opłacał.
P.S.
O serwer się nie bójcie - opłacałem go i bedę opłacał.
- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
Wszystko jest na forum...
http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... 16&start=0
Nie boimy się tylko o serwer, ale także o cały serwis... Bez kontroli zmierzamy donikąd...
http://www.bieganie.home.pl/cgi-bin/iko ... 16&start=0
Nie boimy się tylko o serwer, ale także o cały serwis... Bez kontroli zmierzamy donikąd...
- Deck
- Ekspert/Fizjologia
a ile "wazy" spakowany jeden dzial? moze zamiast calosci sciagac sobie po dziale? tym bardziej, ze kogos moze nie interesowac np. melanz czy imprezy, a tylko jeden konkretny np. sprzet czy trening.
- adamm
- Administrator
- Kontakt:
Serwis bez forum to około 30MB.
Za to forum... u-lala - włączyłem ściągaczkę (program HTTrack) i ściągnło mi 7000 z 35000 stron (czyli mniej więcej 14%) które miały ponad 200MB!!!
Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale wychodzi mi, że całość miałaby ok. 1,4GB...
Oczywiście, rzeczywiste pliki forum zajmują o wiele mniej miejsca (ok. 60MB) ale są one w formie bazy danych i nagrywanie ich na płytę nic nie da - musi to być zbiór stron HTMLowych do przeglądania.
W przyszłym tygodniu zapuszczę komputer w pracy na noc i spróbuję ściągnąć całość - może jakoś da się obrobić albo skompresować na jedną płytkę.
Za to forum... u-lala - włączyłem ściągaczkę (program HTTrack) i ściągnło mi 7000 z 35000 stron (czyli mniej więcej 14%) które miały ponad 200MB!!!
Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale wychodzi mi, że całość miałaby ok. 1,4GB...
Oczywiście, rzeczywiste pliki forum zajmują o wiele mniej miejsca (ok. 60MB) ale są one w formie bazy danych i nagrywanie ich na płytę nic nie da - musi to być zbiór stron HTMLowych do przeglądania.
W przyszłym tygodniu zapuszczę komputer w pracy na noc i spróbuję ściągnąć całość - może jakoś da się obrobić albo skompresować na jedną płytkę.
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
Jestem przekonany, że płyty miały by wzięcie tylko przez nielicznych maniaków biegania którzy nie mają stałego dostępu do sieci.
W każdym razie uważam, że tematu nie wolno zarzucać.
Jak wcześniej było pisane - FORA BIEGANIE.PL TO SKARBNICA WIEDZY!
W każdym razie uważam, że tematu nie wolno zarzucać.
Jak wcześniej było pisane - FORA BIEGANIE.PL TO SKARBNICA WIEDZY!
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
- adamm
- Administrator
- Kontakt:
Raport:
...po 18 godzinach ściągania - 957MB stron, 31000 ściągniętych, 99000 zeskanowanych (czyli jeszcze minimum 68000 stron do ściągnięcia).
Ciągnę dalej...
...po 18 godzinach ściągania - 957MB stron, 31000 ściągniętych, 99000 zeskanowanych (czyli jeszcze minimum 68000 stron do ściągnięcia).
Ciągnę dalej...
- adamm
- Administrator
- Kontakt:
Udało mi się ściągnąć cały serwis - 2GB.
To strasznie dużo, postaram się powycinać elementy które nie są konieczne - zobaczymy ile wyjdzie...
To strasznie dużo, postaram się powycinać elementy które nie są konieczne - zobaczymy ile wyjdzie...