Dziennik Biegacza - Dla potrzebujących dodatkowej motywacji
- Bennet
- Administrator
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Świeć Panie nad duszą Dzienników treningowych...
No i co mam tu teraz napisać? ;)
- mqqla
- Stary Wyga
No szkoda, szkoda...
dzieki Bennetowi zauwazylem posta sprzed mojej obecnosci na forum, a przez archiwum sie nie przedzieralem - za duzo tego
kiedys juz wyslalem link o dzienniku, ale przeszedl bez echa. teraz widze, ze cos takiego juz bylo tutaj, wiec zainteresowalo mnie to znowu
nie chcialbym powodowac euforii, jaka byla ostatnio, ale akurat mam troche wolnego czasu i moglbym troche potworzyc
nie obiecuje, ze bedzie to za tydzien/dwa, raczej miesiac/dwa przy wolnym czasie...
adamm - jakie technologie sa dostepne na serwerze? nadal nie ma bazy?
krzyskiekk - moze daloby sie usadowic to na Twoim serwerze, w imie dobra ogolnego
? widzialem u Ciebie PHP
no i jeszcze potrzebuje kogos z wiedza nt. dziennikow - to co padlo w tym watku juz zanotowalem... moze cos jeszcze?
dzieki Bennetowi zauwazylem posta sprzed mojej obecnosci na forum, a przez archiwum sie nie przedzieralem - za duzo tego
kiedys juz wyslalem link o dzienniku, ale przeszedl bez echa. teraz widze, ze cos takiego juz bylo tutaj, wiec zainteresowalo mnie to znowu
nie chcialbym powodowac euforii, jaka byla ostatnio, ale akurat mam troche wolnego czasu i moglbym troche potworzyc

adamm - jakie technologie sa dostepne na serwerze? nadal nie ma bazy?
krzyskiekk - moze daloby sie usadowic to na Twoim serwerze, w imie dobra ogolnego

no i jeszcze potrzebuje kogos z wiedza nt. dziennikow - to co padlo w tym watku juz zanotowalem... moze cos jeszcze?
mqqla [czyt. emkukula]
[url=http://bieganie.pl]bieganie[/url]
- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
mqqla, byłbyś wielki!!! Jak widzisz zainteresowanie tematem jest, co tu dużo gadać, bardzo duże i szkoda by było żeby temat padł. Jak widzisz z Bazą życiówek dzięki krzyśkkowi się udało, może i z dziennikami też by wyszło...
Pozdrawiam,
Bennet
Pozdrawiam,
Bennet
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
Mqqla trzymam kciuki.
Swoją drogą nie wiem jak to się dzieje że tyle świetnych pomysłów nie doczekuje swojej realizacji. Mam nadzieje że w tym przypadku wszystko pójdzie jak po maśle:)
Mqqla czy jesteś w stanie od czasu do czasu zamieścić notkę dot. postępów?
Nie żebym Cię sprawdzał - tak tylko z ciekawości
Pozdrawiam
Swoją drogą nie wiem jak to się dzieje że tyle świetnych pomysłów nie doczekuje swojej realizacji. Mam nadzieje że w tym przypadku wszystko pójdzie jak po maśle:)
Mqqla czy jesteś w stanie od czasu do czasu zamieścić notkę dot. postępów?
Nie żebym Cię sprawdzał - tak tylko z ciekawości

Pozdrawiam
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
- mqqla
- Stary Wyga
Zainteresowanych prosze moze na jutro wymagania FUNKCJONALNE dziennika, czyli nie jakie dane beda przechowywane (bo to juz chyba wiemy - HR, dlugosc, czasy, pogoda, etc), ale co z nimi bedzie mozna robic. Ja juz sobie pare takich cech wypisalem, ale chce od Was uslyszec, jakie wlasciwosci moglby miec taki dziennik (np. pomysl z online-offline)
no i prosze o cierpliwosc, bo w tydzien tego sie nie da zrobic tak, zeby bylo dobrze
no i jeszcze jakas informacja gdzie moznaby to w razie czego postawic, bo ja nie mam za bardzo gdzie
pozdrawiam
no i prosze o cierpliwosc, bo w tydzien tego sie nie da zrobic tak, zeby bylo dobrze

no i jeszcze jakas informacja gdzie moznaby to w razie czego postawic, bo ja nie mam za bardzo gdzie
pozdrawiam
mqqla [czyt. emkukula]
- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
Dobrze by było żeby dane można było wpisywać w trybie offline i przesyłać na serwer w chwili połączenia. Poza tym przydała by się opcja generowania statystyk - ilość kilometrów tygodniowo i miesięcznie.
Osobiście widziałbym taki dziennik w układzie tygodniowym.
Osobiście widziałbym taki dziennik w układzie tygodniowym.
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
Ważne aby do dziennika tr. można było wpisywać plany treningowe oraz faktyczne ich wykonanie. Najlepiej gdyby dało się to ująć w zestawieniu dzień po dniu.
Ale wymyślam hihihihi
(Edited by Bartek Sz at 1:34 pm on Jan. 23, 2003)
Ale wymyślam hihihihi
(Edited by Bartek Sz at 1:34 pm on Jan. 23, 2003)
- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
Dla ścisłości, kto jest zainteresowany publikowaniem swoich dzienników treningowych w internecie?
Kwestia dosyć istotna, żeby potem nagle się nie okazało, że nasz kolega solidnie się napracuje i nie będzie później chętnych do wykorzystania jego pracy.
Deklaruję się jako pierwszy. Proszę o następne zgłoszenia. Powiedzmy, że na początek przydało by się z 10 osób.
Pozdrawiam,
Bennet
Kwestia dosyć istotna, żeby potem nagle się nie okazało, że nasz kolega solidnie się napracuje i nie będzie później chętnych do wykorzystania jego pracy.
Deklaruję się jako pierwszy. Proszę o następne zgłoszenia. Powiedzmy, że na początek przydało by się z 10 osób.
Pozdrawiam,
Bennet
-
- Zaprawiony W Bojach
W dzienniku powinna byc krotka informacja o sportach alternatywnych, tzn. np. "rower 40km" oraz o uksztaltowaniu terenu w ktorym biegalismy, np. jako roznice wysokosci danej trasy.
kledzik
kledzik
- blablapunktde
- Zaprawiony W Bojach
a wiec z kolanem cos nie tak??
proponuje POLAR s710
proponuje POLAR s710
- Bartek Sz
- Zaprawiony W Bojach
Mqqla - czy możesz powiedzieć - na jakim etapie jest obecnie dziennik treningowy?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- mqqla
- Stary Wyga
witam wszystkich zawiedzionych...
wiem, ze to oklepana spiewka, ale ostatnie 2 miesiace - marzec, kwiecien - mialem taki nawal pracy, ze nie mialem ochoty siadac nad dziennikami po powrocie z pracy - po prostu nie chcialo mi sie wlaczac kompa...
tuz przed dlugim weekendem siadlem nad tym, zobaczyc co zrobilem. W sumie to zdziwilem sie ile juz jest gotowe i de facto moze byc to juz opublikowane. Ale na razie bedzie to wylacznie wpisywanie/przegladanie swoich dokonan. Potem - w miare mozliwosci - dorobie raportowanie, przegladanie treningow innych osob etc. Na koncu (moze) jakies wykresy... A dalej - tryb wprowadzania offline...
a w dlugi weekend musialem po prostu odpoczac
ja tez nie chce, zeby ten pomysl padl, bo szkoda juz mojej pracy... obiecuje, ze teraz siade nad tym skutecznie...
pozdrawiam
wiem, ze to oklepana spiewka, ale ostatnie 2 miesiace - marzec, kwiecien - mialem taki nawal pracy, ze nie mialem ochoty siadac nad dziennikami po powrocie z pracy - po prostu nie chcialo mi sie wlaczac kompa...
tuz przed dlugim weekendem siadlem nad tym, zobaczyc co zrobilem. W sumie to zdziwilem sie ile juz jest gotowe i de facto moze byc to juz opublikowane. Ale na razie bedzie to wylacznie wpisywanie/przegladanie swoich dokonan. Potem - w miare mozliwosci - dorobie raportowanie, przegladanie treningow innych osob etc. Na koncu (moze) jakies wykresy... A dalej - tryb wprowadzania offline...
a w dlugi weekend musialem po prostu odpoczac

ja tez nie chce, zeby ten pomysl padl, bo szkoda juz mojej pracy... obiecuje, ze teraz siade nad tym skutecznie...
pozdrawiam
mqqla [czyt. emkukula]