DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDUPA - ciekawe, czy moderator się po

W jakim kierunku zmierza bieganie.pl, pytania, pomoc, wyjaśnienia, pytania do Redakcji.
Runforfun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

FREDZIO na Admina pls :taktak: :taktak: :taktak:
[i]być kiedyś takim "biegaczem", za jakiego ma mnie mój kot.[/i]
New Balance but biegowy
grek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Popieram powyższe :taktak:
grek
Runforfun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

FREDZIO na Admina pls :taktak: :taktak: :taktak: :taktak:

to mamy już 4-ech na tak, czyli: mój kot, jego koleżanka, grek i ja. Kto następny? Adamm? :taktak:
Awatar użytkownika
adamm
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Informacja
Przyjmuję tylko zgłoszenia chętnych. Nie przyjmuję zgłoszeń dokonywanych przez osoby trzecie.
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

OK, no to zgłaszam się, choć powaga stanowiska powodowałaby, że nie wypadałoby robić pewnych żartów, które do tej pory wypadało. ;)

(Edited by FREDZIO at 1:34 am on July 17, 2003)
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

POPIERAM!!!

kledzik
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Ja się oczywiście Adamm nie obrażę, jesli uznasz, ze jestem za mało "stateczny" żeby taką funkcję pełnić.

No ale niech się ktoś jeszcze zgłosi. Bo tak to wyboru nie ma.
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I co z tym administrowaniem dla Fredzia?
Runforfun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Może dlatego że za darmo miałaby być ta praca, nie odpowiada się chętnemu? Może powinien zaproponowac jakąś kwotę?
Awatar użytkownika
adamm
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No ale niech się ktoś jeszcze zgłosi. Bo tak to wyboru nie ma.
Właśnie.

Tymczasem moja uwaga do funkcji administratora - ma on spore uprawnienia jednak jest pewien pojawiający się problem z którym nie zawsze będzie mógł dać sobie radę - jest to problem znikających wątków. W większości przypadków będzie mógł poradzić zlecając systemowi "odbudowę forum", ale część znikających wątków nie pojawia się w forum z powodu nieznanego błędu, którego skorygowanie wymaga bezpośrednich działań na serwerze. To tak - dla jasności.
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
Runforfun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co szkodzi spróbować? A może znalazłby ten błąd szybciej niż przypuszczasz i mielibyśmy wreszcie NORMALNE forum?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Tymczasem moja uwaga do funkcji administratora - ma on spore uprawnienia jednak jest pewien pojawiający się problem z którym nie zawsze będzie mógł dać sobie radę - jest to problem znikających wątków. W większości przypadków będzie mógł poradzić zlecając systemowi "odbudowę forum", ale część znikających wątków nie pojawia się w forum z powodu nieznanego błędu, którego skorygowanie wymaga bezpośrednich działań na serwerze. To tak - dla jasności.
Podejrzewałem, że to pewnie jakiś bład z którym sobie nie można tak łatwo poradzić. Ale od czasu zniknięcia galerii modeli nie było już chyba "wiekszych wpadek"?
Mam podejrzenie o czym już pisałem, że te problemy mogą być efektem nie radzenia sobie programu z wyświetlaniem zbyt dużej liczby zdjęć.

A co do tego błedu Runforfun - podejrzewam, że oprócz samych twórców programu - czyli firmy Ikonboard nikt sobie z tym nie poradzi. Ja na pewno się nie podejmuję.
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pozwolę sobie zapytać, czy coś się dzieje w tej kwestii.
Kandydat jest co prawda dalej tylko jeden, ale to pewnie oznacza, że nikt inny nie uważa, że byłby lepszy lub nie miałby tyle czasu. Czemu nie dać szansy Fredziowi?

A propos Ikonboardu, to jest już dostępna zdecydowanie nowsza wersja - pewnie masę błędów usunęli.
Awatar użytkownika
mqqla
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

z softwarem jest tak, ze latanie dziur powoduje powstawanie nowych ;)
nowsza wersja ikonboardu jest zdecydowanie lepsza, bo przede wszystkim jest oparta o baze danych. Bolaczka wersji 2.x - z tego co ogladalem - jest to, ze jest oparty na plikach -> problemy z wielodostepem -> problemy z wyswietlaniem, bledy przy blokowaniu plikow najprawdopodobniej powoduja, ze znikaja tematy -> czyli tutejsze problemy...

z drugiej strony przeniesienie w miare dzialajacego systemu na nowa wersje jest zawsze obarczone duzymi problemami, na zasadzie ze "lepsze jest wrogiem dobrego". dzialajacego softu sie po prostu nie dotyka :) . trzeba rozwazyc gdzie sie wiecej admin napracuje...
pamietajcie, ze trzeba przeniesc kilkanascie tysiecy watkow, 1500 userow itp.

po trzecie: administrowanie tym forum w zakresie ew. poprawek, akcji typu 'zgubiony watek' wymaga pewno niezlej znajomosci ikonboarda - jak dziala - a moze i PERL'a  - ktos sie pisze? FREDZIO - znasz dobrze regexp'y ;) ??

chce Wam tylko zwrocic uwage, ze to ani nie jest tak latwo zmienic wersje, ani zarzadzac takim site'm. napradwe - "czujmy respekt" wobec adamma, ze chce mu sie to utrzymywac!

uff.. koniec branżowego moralitetu ;)
mqqla [czyt. emkukula]
[url=http://bieganie.pl]bieganie[/url]
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gdyby brać za poważnie takie obawy, to wszyscy dalej np. uzywaliby Windows 3.11 lub jadra Linuksa w wersji 1.xx.
Nie mówię, że nie jest to banalne, ani że nie doceniam pracy Adamma, ale skoro jest chętny, żeby pomóc i przez to może być trochę lepiej, to dlaczego nie.

To forum miejscami nie działa najlepiej ani nie rozpieszcza funkcjonalnością - należy się rozwijać na lepsze.
ODPOWIEDZ