Twój Nowy Klub :)

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W tym miejscu forum biegów górskich będziemy dyskutować na temat powstającego nowego stowarzyszenia biegaczy górskich (ale nie tylko ).

To tu można zadać pytanie,zaproponować swój pomysł,zainicjować wszystko co uważacie za twórcze i ważne dla biegów górskich w Polsce.
PKO
Awatar użytkownika
JosefBB
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Czy przynależność do jakiegoś klubu wiąże się z obowiązkami np finansowymi albo czasowymi?

Jakie są korzyści z biegania pod jakimś szyldem?  

Moim zdaniem te dwa pytania są zasadnicze. Chyba każdy w takiej sytuacji je sobie zada. Poszukanie odpowiedzi na nie może przybliżyć wszystkim temat biegania w np klubie stowarzyszeniu etc.
Co tu dużo gadać - trzeba robić swoje
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No właśnie dobrze postawione pytania.
Ja myśle ze nie ma sensu ustalać składek członkowskich bo i tak otem każdy zapomina o nich, chyba że np. jeżeli będziemy chcieli zaopatrzyć się w jednolity sprzęt a braknie funduszy.
Jakie są korzyści biegania w klubie? To zależy chyba od motywacji zawodników. Dla jednych może to być możliwośc spotykania się w gronie biegaczy, wspólne treningi, poczucie przynależności w "mocnym" klubie, współuczestniczenie w organizowniau zawodów i inne takie tam:) W przypadku drugim do którego się zaliczam ja jest mozliwośc pozyskiwaniu sposoringu na rzecz stowarzyszenia a poprzez to i inne możliwe dotacje stwarza się mozliwośc wyjażdów na zawody, obozy czy sprzęt. Każdy członek naszego stowarzysznie, jeżeli bęzie tylko chciał, otrzyma zupełnie gratis program treningowy na cały sezon rozpisany przez 3kortnego medaliste MP na 10 km.
Ale Montanos w tej sprawie powinien zabrac głos bo on jest główny prowokator tej akcji:)
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
Awatar użytkownika
Bartek Sz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jaki jest regulamin i statut klubu?
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Regulamin i statut dostępny w siedzibie klubu.
Wyślę ci mailem,jeśli chcesz?
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A gdzie mieści się oficjalna siedziba klubu?
Awatar użytkownika
Bartek Sz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Montano Corridore on 7:43 pm on June 1, 2004
Regulamin i statut dostępny w siedzibie klubu.
Wyślę ci mailem,jeśli chcesz?
poprosze na maila... :)
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do najistotniejszych paragrafów należy zaliczyć:
Roz.1&4pkt.1. Stowarzyszenie działa na podstawie ustawy z dn. 7.04.1989r.-Prawo o Stowarzyszeniach (Dz.U. Nr 20 poz.104) (...) i posiada osobowość prawną.
Roz1.&5 (...)Stowarzyszenie jest organizacją społeczną powołaną do rozwoju kultury fizycznej, upowszechniania rekracji ruchowej i profilaktyki zdrowotnej w środowisku w którym działa.
Rozdz.2 Cele i środki działania:&6pkt.2 Krzewienie zamiłowania do systematycznego uprawiania rekracji ruchowej i sportu wśród osób sprawnych i niepełnosprawnych.
pkt.3. Organizowanie masowych imprez rekreacyjnych, sportowych i turystycznych.
pkt.4 Popularyzacja, uczestnictwo, rozwój i organizacja sportu, rekeacji i tyrystyki.
pkt.6 Promowanie ideii integracji ludzi zdrowych i niezdolnych do samodzilenego funkcjonowania.
&7pkt.2 Współdziałanie z organami administarcji rządowej i samorządu terytrialnego, związkami zawodowymi oraz organizacjami i instytucjami w zakresie: kultury fizycznej i sportu, ochrony i promocji zdrowia, wypoczynku dzieci i młodzieży, rozwoju fizycznego osób niepełosprawnych(...)
pkt4(...) organizuje zloty, festyny, konkursy oraz inne masowe imprezysportowo-rekeacujne
pkt.5 organizuje nauke w zakresie podstawowych umiejętnoąsci z dziedziny rekreacji fizycznej
Cały statut nasz jest w formie wstepnej, do zaakceptowania podczas zebrania założycielskiego.
Zapraszam do klubu:)
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
malaxxx1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

hm... tak się zastanawiam że fajnie byłoby gdzieś przynależeć... tak sobie jeżdże po zawodach od dwuch lat, biegam i w biegach górskich i ulicznych-w takich na jakie mam ochote i wydają się ciekawe... chciałabym gdzieś należeć, w coś się angażować... ale nie wiem jak to zrobić...??
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zawsze mozesz czuć się członkiem wirtualnego klubu bieganie.pl :-)
poprostu się angażuj
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ