Beskid Sądecki
-
- Zaprawiony W Bojach
Czy tu są jacyś górole czy same cepry?
W wigilie prawdziwy górol był w Stajence w Betlejem, ja nawet tam byłem... a kto był z tutejszych górali?
Albo inaczej zadam pytanie tj. mniej jadowicie czyli: gdzie jest Betlejem w polskich górach?
Ja moge powiedzieć o "moim" Betlejem, które jest w Beskidzie Sądeckim. Jarkovsky pewnie wiesz gdzie tam jest Betlejem.
W wigilie prawdziwy górol był w Stajence w Betlejem, ja nawet tam byłem... a kto był z tutejszych górali?
Albo inaczej zadam pytanie tj. mniej jadowicie czyli: gdzie jest Betlejem w polskich górach?
Ja moge powiedzieć o "moim" Betlejem, które jest w Beskidzie Sądeckim. Jarkovsky pewnie wiesz gdzie tam jest Betlejem.
[i]być kiedyś takim "biegaczem", za jakiego ma mnie mój kot.[/i]
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Opowiadaj więc! Słuchamy!
-
- Zaprawiony W Bojach
Obiecuję szczegółowo opowiedzieć pod warunkiem, że ktoś z Was poda (z wyjątkiem Jarkovskiego, bo to jest za cwany lis ) , gdzie leży dokładnie Betlejem w Beskidzie Sądeckim.
p.s. Montano, czy Ty jesteś Irko S, czy Dawidek?
p.s. Montano, czy Ty jesteś Irko S, czy Dawidek?
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja wiem gdzie jest w Bieszczadach,na Pomorzu,koło Krzeszowic,na Słowacji ale jest tak dużo tych Betlejem,że pewnie w każdym regionie się znajdzie.
- kubus76
- Wyga
- Kontakt:
w tatrach to jest chyba betlejamka...
melon
http://www.biegwielkoluda.pl
- kubus76
- Wyga
- Kontakt:
Runie, chodzi Ci o grote w Tropiu? k. Czchowa...
to jest chyba pogórze Rożnowskie a nie Beskid Sądecki...
to jest chyba pogórze Rożnowskie a nie Beskid Sądecki...
melon
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
He panowie nie męczcie sie bo to jest cwany lis (a podobno to ja nim jestem) i jajczarz także i tak nikt nie zgadnie i ja tez nie.
Chodziaz Runie jestes z okolic Muszyny jak pamietam, i pewnie tam należałoby szukać stajenki to moja teoria jest taka: Każdy z nas ma takie swoiste miejsce w górach gdzie chce do niego wracac, każdy a nas ma swoje Betlejem.Nieprawdarz?
Chodziaz Runie jestes z okolic Muszyny jak pamietam, i pewnie tam należałoby szukać stajenki to moja teoria jest taka: Każdy z nas ma takie swoiste miejsce w górach gdzie chce do niego wracac, każdy a nas ma swoje Betlejem.Nieprawdarz?
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
właśnie dzięki mojemu umysłowi".
- jetchan
- Wyga
ja jestem z beskidu sadeckiego ,byliscie chopy na makowicy? albo na zamku w rytrze? ja lubie tamte okolice,lubie tez bucznik w piwnicznej bo na walczakach mieszka moja rodzina, hej!
Don't Try To Be Like Jackie,There's Only One Jackie Chan.
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Hej z w tamtych okolic znam Krynice i Muszyne skąd biegałem na Jaworzyne (1114m.n.p.m) biegałem tez po Chomranickich kamieniolomach gdzie ze szczytów bylo widac Zalew Rożnowski.
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
-
- Zaprawiony W Bojach
Ale Betlejem nikt (oprócz Jakovskiego ) tam nie zna...? Już mija miesiąc i nikt nie zgadł, a mam już skończone obiecane opowiadanie do przedstawienia
Bede musiał jakie dodatkowe pytania?
Bede musiał jakie dodatkowe pytania?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Run - no zlitu jsię, już nie męcz wszystkich ta zagadka. Podaj odpowiedź i dawaj opowiadanie.
-
- Zaprawiony W Bojach
Fredzio, a co Ty sobie myślisz kochanieńki, że ja to się niby nie męczę? Codziennie od miesiąca po kilka razy zaglądam na "forum górskie" mając nadzieję, że może wreszcie..., a tu nic, tylko do wątku "Weekendowe bieganie na Podbeskidziu" się dopisywali. Dałem słowo, to teraz sam jestem zakładnikiem , a poza tym widzę w tym konkursie misję popularyzowania najpiękniejszego miejsca na świecie, khe,khe.
W prawdzie Jarkovskiemu trzeba uznać odpowiedź, bo jest i trafna i dość mądra ale raz, że został wyłączony przez jury, a dwa, że chodzi o takie określenie miejsca, żeby nawet mój kot tam trafił z zamkniętymi oczami.
Dlatego nie mogę spełnić Twojej prośby Fredzio, choć bym chciał szczególnie Tobie choremu teraz kawałek pięknej literatury podesłać , no ale nie mogę. Wybacz proszę i póki co przyjmij życzenia rychłego powrotu do zdrowia ode mnie i kota.
Ludziska! Czekam na odpowiedź!
W prawdzie Jarkovskiemu trzeba uznać odpowiedź, bo jest i trafna i dość mądra ale raz, że został wyłączony przez jury, a dwa, że chodzi o takie określenie miejsca, żeby nawet mój kot tam trafił z zamkniętymi oczami.
Dlatego nie mogę spełnić Twojej prośby Fredzio, choć bym chciał szczególnie Tobie choremu teraz kawałek pięknej literatury podesłać , no ale nie mogę. Wybacz proszę i póki co przyjmij życzenia rychłego powrotu do zdrowia ode mnie i kota.
Ludziska! Czekam na odpowiedź!
-
- Zaprawiony W Bojach
Runforfun ty jak ten pies ogrodnika jesteś...do tego jeszcze masochista