Weekendowe bieganie na Podbeskidziu

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
kussy
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

a ja bym sie chetnie dowiedzial cos wiecej na temat ME
jaki termin tej imprezy??
miejsce??
kto sie ma szande dostac do kadry na ta impreze??
jak wiecie cos to piszcie
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ME w BG odbywaja sie zawsze w lipcu ale dokladnej daty nie znam (zreszta oficialnej nie ma jeszcze) W tym roku to chyba wszyscy wiedzą ze ME odbeda sie w Korbielowie na terenach GAT i trasa bedzie "anglosaska"
Na tej samej trasie okolo miesiac przed impreza odbeda sie eliminacje po ktorych 4 najlepszych (polskich ) zawodnikow dostanie powolanie do kadry + 2 zawodnikow pan Puchacz moze (co nie oznacza ze musi) dopisac jako przywilej organizatora ME. Ale w przypadku gdy "załapiesz" sie w czworce ty i jakikolwiek debiutant to musipotwierdzic swoja forme jescze na innych gorskich zawodach tyle na razie wiec masz pół roku czasu na przygotowanie - powodznia
Wracając do WBnP to trzeba zanaczyc ze po raz 1 biegalismy z kobieta! Tak a druga kobieta czekała w karczmie i grzała nam piwo :):):) Bieglismy na Magurke ale "kombinowana" trasa przez kamieniołom czyli sciane placzu gdzie nachylenie wynosi chybe ze 75 stopni i przgibek a wracalismy przez Józefa i do karczmy przez bulwary stracenskie
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A te kwalifikacje to jakiś bieg z kalendarza biegów górskich,czy typowy sprawdzian kadrowiczów?
Tak pytam z ciekawości,bo raczej się nie nastawiam ( chyba że ME,MŚ Weteranów za kilka lat ),ale chętnie bym pobiegł - sprawdzić stare kości,hehe.
W sumie w tym roku w moim planie treningowym są dwa treningi w górach tygodniowo.
Wpadłem na pomysł,aby w środy po pracy biegać po Beskidzie Małym. Tak więc dzisiaj pobiegłem sobie na Leskowiec. Miałem okazję zobaczyc Górskie Sanktuarium Papieskie,na Groni Jana Pawła II. Pózniej pobiegłem sobie do Potrójnej i z powrotem do wsi Rzyki. Ładna traska,szkoda że dzień taki krótki i trzeba było wracać w czerwono-pomarańczowej poświacie nieba.
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tylko pozazdrościć Montano o której kończysz pracę, że tak jeszcze możesz za dnia hasać po Groniu JP II podczas gdy inni ganiają po... alei JP II

Trasa WBNP ładna - zbliżona do biegu Magurki (starego)? co w przyszłą niedzielę?
Awatar użytkownika
kussy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

dzieki jarkovski za info:) jeszcze nie wiem czy  wystartuje w zawodach gorskich bedzie to zalezalo jak bede sobie radzil na stadionie jak dobrze to bede sie przygotowywal do MP wlasnie na biezni musze gonic zyciowki:):):)
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from ours brun on 9:33 pm on Dec. 10, 2003
Tylko pozazdrościć Montano o której kończysz pracę, że tak jeszcze możesz za dnia hasać po Groniu JP II podczas gdy inni ganiają po... alei JP II
Prawie zawsze wożę w samochodzie dresy i buty do biegania. Wykorzystuję przerwę na lunch i robię trening jak mam na to ochotę. W sumie to niezły sposób na połączenie przyjemnego ( bieganie ) i z pożytecznym ( praca ). Tak naprawdę to pracuje przysłowiowe 24h,więc innego wyjścia nie ma.

Co do trasy w niedzielę to Jarek zaplanował jakąś traskę ok 20km w rejonach Straconki. Z tego co pamiętam,jakaś pętla czerwonym szlakiem.

(Edited by Montano Corridore at 7:20 am on Dec. 11, 2003)
Awatar użytkownika
kussy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jarku jak bys  jeszcze napisal jakiego dystansu mogl bym sie ewentualnie spodziewac to bym sie bardzo ucieszyl:)
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oki Jarku:) - trasa bedzie miala nie mniej niz 11km i nie wiecej niz 12,5 km wiec czasowo to tak jakbys biegl 15 km na plaskim.
Mysle ze jeden czy dwa starty w BG nie popsuja Ci formy (predkosci) na biezni. A twoja wytrzymalosc szybkosciowa moze miec dobre przelozenie wlasnie na BG. Tak wiec nie pozostaje Ci nic innego jak tylko sprobowac.
Co do trasy w niedzile to tak planuje tak: Łysa Góra(660)-Rogacz(828)-Magurka(909)-Sokołówka(858)-Przegibek(663)- Gaiki(808)-Czupel(654)
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
Awatar użytkownika
kubus76
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Fajne bieganie sie szykuje na niedziele, a mnie znowu zabraknie...   po pierwsze z powodu bolącego kolana a po drugie jade na sobote i niedziele w górki na impreze ... ale jak popije wódki z bananem to kto wie... moze nawet na Wielką Raczę wybiegne?
pozdrowienia dla wszystkich uczestniczacych w WBNP
melon

http://www.biegwielkoluda.pl
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jutro zapowiada się niezły trening. Długie bieganie w Szczyrku,basen i sauna po treningu. Będzie nas czworo Magda,Arek,Irek,Jarek. Pomysłodawcą jest oczywiście Jarkowsky.
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzisiaj dostałem łupnia od naszego zawodowca. To była zemsta za obietnice łagodnych podbiegów. Tak mnie wymęczył na podbiegu,że tętno max miałem 184.
Biegaliśmy na Straconce i trening miał charakter biegu na orientację,bo jak zwykle pod przewodnictwem Jarkovskiego zgubiliśmy się.
Nie ma złego co by na dobre nie wyszło. Poznaliśmy nowe szlaki górskie i w końcu kompletnie przemoczeni trafiliśmy do punktu wyjścia.
Dwie godzinki zleciało nie wiadomo kiedy. Dowiedzieliśmy się dużo o treningu profesjonalnym. W skrócie można powiedziec,że to raczej ciężka praca. Przykładowo rozbieganie na tętnie poniżej 130 tak po 4.30 km mówi samo za siebie. To najlżejszy trening.
No ale nie każdy jest zawodowcem.
Wszystkich nas jednak łączy jednakowa pasja do przebierania nogami i to się liczy.
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pochwalę się, że o ile tylko nasza kolej nie zastrajkuje to powinenem pojawić się w Beskidach w sobotę rano do niedzieli wieczór. Czeka mnie jednak trening pieszy z trzema przewodnikami beskidzkimi - ma się okazać kto lepiej jest wytrenowany - w planie Jordanów - Polica - Babia Góra - pasmo Jałowca - zejście. Spanie w namiocie. W górach jest już do 50cm śniegu, czy odbędzie się zatem kolejna edycja WBNP?
Montano Corridore
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Odbędzie się w dowolnym miejscu Beskidów. My jesteśmy nie do zdarcia. Myśleliśmy o COS w Szczyrku - takie bieganko połączone z basenem po bieganiu,ewentualnie sauna.
W tę sobotę w COSie będą trenować atrakcyjne traiatlonistki,między nimi MPJ z tego roku.
Zapowiadają się atrakcje.
W środę biegałem na Leskowcu,gdyby nie ratraki na górze byłoby ciężko. Zbieganie z góry po śniegu 40cm jest rewelacyjne. Niezła jazda jak mówią małolaty.
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no cóż na przyszły raz nie odmówię sobie tej przyjemności by z Wami potrenować, ale jak widać nie jest to łatwe........
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

atrakcyjne traiatlonistki,między nimi MPJ z tego roku ???
Gdzieś są jakieś fotki?
I kto to jest ta MPJ i ile ma lat? Juniorka - ale 18 lat skończyła?
ODPOWIEDZ