Czy można samemu trenować pływanie?

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Cezariusz on 9:41 am on June 18, 2004
- 5 Black
czyli masz L, to szoda, nie pomogę. Na Twoim miejscu reklamacja. Jeżeli padła nie z Twojej winy, czyli nie pociąłeś z nerwów nożyczkami -ja czasami chciałam tak zrobić ;-)))) uwzględnią i wymienią. Moja zaczyna puszczać wodę, ale mam zapasową parę M.
Kątomierza nie dał ;-))) ale zachęcił do filmowania pod wodą i wiem teraz jak robić.
Mnie też wzięli za niepełnosprawną - nawet co mnie  znają, myśleli że sie poparzyłam ;-))))
Spróbuj z kątami, nie pożalujesz! Można wyczuc optymalny juz po kilku treningach, każdy ma inny.
[b]99% DOBRZE = 100% ŹLE![/b]  
PKO
Awatar użytkownika
monka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Cezariusz on 9:41 am on June 18, 2004czy mam rozumieć, że dostałeś od Terrego kątomierz :)
i jestem może kobietą "falliczną" ;-))) ale nie chłopcem :uuusmiech:

(Edited by monka at 10:36 am on June 18, 2004)
[b]99% DOBRZE = 100% ŹLE![/b]  
proto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

wracajac do tematu nauki plywania . Ostatnio znalazlem
stronke , ktorej lektura moze wciagnac . Jestem pod wrazeniem ilosci informacji na tej stronce , goraco polecam :

http://www.fsn.ch/links/links_tips_index.htm
[i]swim - bike - run [/i]
Awatar użytkownika
saint
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Cezariusz on 10:41 am on June 18, 2004na basenie jak widzą, że ćwiczę to mnie gonią ( jak pływałem w czarnych rękawicach to podobno byłem brany za niepełnosprawnego)
kto goni i na jakim ? wdsie ? mam zamiar wlasnie tam cwiczyc TI

zdobylem wlasnie film do nauki plywania metoda TI "Freestyle Made Easy" Terrego Laughlina i musze powiedziec ze jest swietny, na tyle dobry ze mam nadzieje nauczyc sie tej metody sam bez pomocy trenera, byle starczylo mi motywacji do powtarzania tych cwiczen wystarczajaco dlugo

teraz plywam beznadziejnie - z taka sama predkoscia zabka jak kraulem, zobaczymy na wiosne o ile sie poprawi
Cezariusz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Saint dawaj film.

Czy z filmu nauczysz się pływać ......chyba że masz talent pływacki.
Ja chwale warsztaty.
Nie wystarczy naśladować ruchy, musi być ktoś kto spojrzy na to z boku, skoryguje , ustawi wodzie, zmotywuje. Inaczej tatka latka.

Pływania totalnie zanurzonego, bezszelestnego i bezbąblowego na początek z zerową prędkością ratownicy nie lubią ......nie wiadomo czy płyniesz czy już utonąłeś :)
Awatar użytkownika
saint
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kupuje karnet na wds i dam znac kiedy bede to wezme

talentu raczej nie mam ale te cwiczenia sa bardzo dobrze sfilmowane, jest ich kilkanascie pokazywanych z kilku kamer i kilka osob je prezentuje a do tego oczywiscie caly czas komentarze slowne
partnerke do treningu tez juz mam wiec bedzie mial kto korygowac
mam zamiar sie tez sfilmowac tak jak plywam teraz i po nauce, na filmie dobrze widac wszystkie niedociagniecia

ratownikow uprzedze zeby nie zwracali na mnie uwagi i nie probowali ratowac :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ