Rajd Bielika
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Witam serdecznie!!!
Na stronie: www.orzelbielik.pl został umieszczony regulamin rajdu oraz wszelkie niezbędne informacje. Niestety ale z uwagi na wycofanie się ze sponsorowania kilku instytucji zostaliśmy zmuszeni do ograniczenia ilości drużyn. Tak jak w zeszłym roku możemy przyjąć 50 drużyn. Zapraszam do Świnoujścia.
Na stronie: www.orzelbielik.pl został umieszczony regulamin rajdu oraz wszelkie niezbędne informacje. Niestety ale z uwagi na wycofanie się ze sponsorowania kilku instytucji zostaliśmy zmuszeni do ograniczenia ilości drużyn. Tak jak w zeszłym roku możemy przyjąć 50 drużyn. Zapraszam do Świnoujścia.
WiechoR
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jutro jak tradycja nakazuje trzeba oblać kogoś lub zostać oblanym wodą. Wybrałem nietypową zabawę z wodą i postanowiłem popłynąć kajakiem odcinek, jaki będzie na Bieliku. Jutro wieczorem napiszę kilka słów o tym etapie.
WiechoR
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wczoraj w dwa kajaki popłynęliśmy trasą, jaką zaplanowałem na Bielika. Tras ma około 45 km, nurt dość szybki jak na rzekę nizinna, wiele zakrętów, kilka przeszkód w formie krzaków i powalonych drzew, jedna przenoska 100 metrów, jeden PK, do którego trzeba będzie dojść 50 metrów od rzeki. Nasz czas to 5 godz. 15 minut. Według nas najlepsi zrobią to w 4 godz. 30 minut, limit na tym etapie będzie wynosił 8 godzin.
Niepokoi mnie trochę liczba zapisanych drużyn. Bardzo to utrudnia organizację rajdu. Proszę tych, którzy zamierzają wystartować o wysłanie zgłoszeń.
Niepokoi mnie trochę liczba zapisanych drużyn. Bardzo to utrudnia organizację rajdu. Proszę tych, którzy zamierzają wystartować o wysłanie zgłoszeń.
WiechoR
- Zbyszek
- Wyga
- Kontakt:
Wiesiu, wydaje mi się, że zaporą w zapisywaniu się do rajdu są wymagania sprzętowe, te dotyczace sprzętu wspinaczkowego. Myśmy się zapisali narazie na wariata, bo sprzętu nie mamy i nic nie umiemy, ale będziemy starać się o jakieś drobne przeszkolenie i pożyczenie sprzetu. Ale niewatpliwie dla laików, czyli też jak dla nas jest to problem (Ukończyłem pierwszy w życiu maraton, no i znów poszedlem na żywioł, bo nie było kiedy biegać. Zrobiłem 4:16,12 i nie byłem ostatni).
zbyszek (rajd3orlow.szn.pl)
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja też dwa lata temu nic nie wiedziałem o technikach wspinaczkowych. Poprosiłem kolegów z klubu wysokogórskiego i po dwóch treningach nauczyłem się zakładania sprzętu, wchodzenia po linie przy pomocy sprzętu alpinistycznego, zjazdów, tyrolek i mostów linowych. To naprawdę nic trudnego. W Szczecinie masz fantastyczne warunki do treningów, bo macie tam kilka ośrodków szkoleniowych. Sprzęt bez problemu pożyczysz. Wiem, że w AT mają specjalistów i sprzęt i to 100 metrów od miejsca gdzie pracujesz. Zamiast na drugie śniadanko zadzwoń do AT i umów się na trening. Czekam na pierwsze wrażenia po pierwszym zjeździe. Zobaczysz, jaka to frajda. Ja po kilku treningach kupiłem sobie niezbędny sprzęt. Ponadto już trzy razy wykorzystałem umiejętności alpinistyczne w życiu prywatnym. Inna sprawa to możliwość szybkiej ewakuacji z IV piętra, na którym mieszkam w sytuacji jak wreszcie żona pogoni mnie z domu za moje wygłupy jak to określa moja Mama. Polecam trening i sam zobaczysz, co to jest.
WiechoR
- Qwerty
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
/OFF TOPIC
Hej Wiechor, przepraszam, że tu ale nie mogę wysłać maila na Twój adres. Przekopiuję go więc tutaj.
Wyszło jak wyszło, sam jadę. W miarę gdy Harp się przybliżał chętni
odpadali. W związku z tym mam pytanie, czy masz jeszcze wolne miejsce
w samochodzie? (o ile oczywiście jedziesz, bo nie widziałem Ciebie
wśród zgłoszonych). Oczywiście dołożyłbym się na paliwo. Sorry, że tak
późno pisze ale jeśli masz jeszcze miejsce i jedziesz to odezwij się.
Grzesiek Łuczko, qwerty120@pf.pl
/
Sorki za zaśmiecanie tematu.
Hej Wiechor, przepraszam, że tu ale nie mogę wysłać maila na Twój adres. Przekopiuję go więc tutaj.
Wyszło jak wyszło, sam jadę. W miarę gdy Harp się przybliżał chętni
odpadali. W związku z tym mam pytanie, czy masz jeszcze wolne miejsce
w samochodzie? (o ile oczywiście jedziesz, bo nie widziałem Ciebie
wśród zgłoszonych). Oczywiście dołożyłbym się na paliwo. Sorry, że tak
późno pisze ale jeśli masz jeszcze miejsce i jedziesz to odezwij się.
Grzesiek Łuczko, qwerty120@pf.pl
/
Sorki za zaśmiecanie tematu.
- lisek
- Rozgrzewający Się
Mam pytanko dotyczące pływania. Jaka jest przewidywana o tej porze roku temperatura wody? Bo powiem, że trochę mnie niepokoi pływanie w b. zimnej wodzie po przjściu z kamasza 100 km, już wtedy będziemy nieźle wychłodzeni. Trzeba się do tego mentalnie przygotować.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
pływanie będzie na Zalewie Kamieńskim nie w morzu, woda cieplejsza, sprawdzałem w zeszłym roku było tam 17 stopni. Myślę, że pianka to obowiązkowy strój.
WiechoR
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wczoraj powstał ostateczny wariant całej trasy oraz umiejscowienia PK. Wszystko jest przygotowane do prac nad wydrukowaniem map. Są małe zmiany w ZS i OS. Most linowy będzie trochę krótszy niz planowano, około 45 metrów i na wysokości 10 metrów nad morzem. OS rowerowy nie będzie tak trudny jak wcześniej planowałem. Trasa została sprawdzona, mapa w okolicach PK uaktualniona. Regulamin bedzie poprawiony jutro.
WiechoR
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Został tydzień na zapisy do udziału w rajdzie.
WiechoR
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
W związku z dużym zainteresowaniem noclegami w Świnoujściu w dniach 10-13 czerwca 2004 muszę do 16 maja 2004 dostarczyć zapotrzebowanie na noclegi. Tylko drużyny, które zgłoszą się do 15.05.2004 będą miały zapewnione noclegi w domkach kempingowych. Pozostałe drużyny będą zmuszone do noclegów we własnych namiotach lub organizować sobie samemu noclegi. Proszę drużyny już zgłoszone o przesłanie zapotrzebowania na noclegi dla ewentualnych osób towarzyszących.
WiechoR