Lion 2004
- Adan
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Pytanko do Organizatorów:
Jak długi będzie odcinek na nartach biegowych ?
Rozumiem, że ostateczna decyzja może zapaść dopiero tuż przed rajdem np. ze względu na brak śniegu. Ale jeśli można, to proszę o podanie orientacyjnej odległości lub przyjętego przedziału (min. - max.). To dla niektórych nowa dyscyplina i robi różnicę czy spodziewać się 10 czy 50 km.
Jak długi będzie odcinek na nartach biegowych ?
Rozumiem, że ostateczna decyzja może zapaść dopiero tuż przed rajdem np. ze względu na brak śniegu. Ale jeśli można, to proszę o podanie orientacyjnej odległości lub przyjętego przedziału (min. - max.). To dla niektórych nowa dyscyplina i robi różnicę czy spodziewać się 10 czy 50 km.
-
- Zaprawiony W Bojach
Kiniak, ty wiesz jak ludzi rozśmieszyć.Dzisiaj tylko trochę głowa mnie boli
Ja tak pobieżnie przejrzałem obie strony, ale bardziej zainteresowała mnie ta impreza Mistrozstwa Europy. Czy ta impreza ma jakieś tradycje. Jeśli jest tylko kilka imprez kwalifikujących do tych mistrzostw to czy na ich starcie stanie tylko kilka ekip?
No i napiszcie, że opłata to "równowartość" iluś tam Euro, bo "prawnym środkiem płatniczym...", no wiecie.
Ale w ogóle pomysł mi się podoba.
ENTRE.PL Team
- artur
- Wyga
- Kontakt:
misiostwa Europy i misiostwa Świata robi kto chce, a tak naprawdę to ten kto ma pomysł i jest dobrze przygotowany finansowo i organizacyjnie. W 2004 roku bedą 2 misiostwa Świata - Argentyna i Kanada. W Polsce tyż można zorganizować misiostwa np. Europy, ale Simun Cimerman ma lepsze tradycje ze swoją Terra Incognita.
Artur
tropiciel w stumilowym lesie...
www.speleo.napieraj.pl
www.speleo.napieraj.pl
-
- Zaprawiony W Bojach
czyli de facto, te mistrzostwa Europy robię ludzie od Terra Incognita?
nie przyczepiam się tylko się obawiałem, że Kompas (który mam bądź co bądź spore doświadczenie w organizacji) przyssał się do jakiegoś kompletnego amatora, który ładną sobie stroniczkę przygotował. Często tak się dzieje, że ranga imprezy rośnie jak jakieś gwiazdy się pojawią.
nie przyczepiam się tylko się obawiałem, że Kompas (który mam bądź co bądź spore doświadczenie w organizacji) przyssał się do jakiegoś kompletnego amatora, który ładną sobie stroniczkę przygotował. Często tak się dzieje, że ranga imprezy rośnie jak jakieś gwiazdy się pojawią.
ENTRE.PL Team
- artur
- Wyga
- Kontakt:
zeby chociaz robil to simun to wiadomo czego się spodziewać, ale robią to ludzie, którzy zorganizowali kilka rajdow w Holandii, brali udział jako wolontariusze w największych imprezach, moze brali udział jako zawodnicy - szczegółów nie znam. kompletni amatorzy to nie są, mysle, że potrafią zorganizować dobrą imprezę, tak jak zrobili fajna stronę łeb.
Ale robią to po raz pierwszy, chyba. Misiostwa Europy są kwalifikacją do Misiostw Świata w Kanadzie (Misiostwa Expedition Race) w odróżnieniu od tych w Argentynie (Adv Race World Champ - gdzie kwalifikacją są advent series, czyli krotkie, suportowane, szybkie x-adv - saab/salomony)
tak czy inaczej nazwa imprezy zobowiązuje, wjazd mają zwycięzcy jakiejs tam serii rajdow kwalifik (m.in. Hellmann Salomon), aktualni misiowie swiata Nokia, zwycięzcy Adrenalin Rush, albo misiostw GB - TNFace...
chyba warto sie postarać!
Ale robią to po raz pierwszy, chyba. Misiostwa Europy są kwalifikacją do Misiostw Świata w Kanadzie (Misiostwa Expedition Race) w odróżnieniu od tych w Argentynie (Adv Race World Champ - gdzie kwalifikacją są advent series, czyli krotkie, suportowane, szybkie x-adv - saab/salomony)
tak czy inaczej nazwa imprezy zobowiązuje, wjazd mają zwycięzcy jakiejs tam serii rajdow kwalifik (m.in. Hellmann Salomon), aktualni misiowie swiata Nokia, zwycięzcy Adrenalin Rush, albo misiostw GB - TNFace...
chyba warto sie postarać!
Artur
www.speleo.napieraj.pl
www.speleo.napieraj.pl
- KOMPAS_
- Dyskutant
- Kontakt:
Witam!
Co do dlugosci poszczegolnych odcinkow, to jeszcze troche cierpliwosci. Mamy kilka wariantow w zaleznosci od pogody, szybkosci pokonywania trasy itd. Niebawem umiescimy na stronie wiecej informacji.
Biegowek bym jednak nie lekcewazyl - bedzie okolo 40 km w mocno przygodowym i zasniezonym terenie.
Nawet w marcu...
Pozdrawiam
Pawel
Co do dlugosci poszczegolnych odcinkow, to jeszcze troche cierpliwosci. Mamy kilka wariantow w zaleznosci od pogody, szybkosci pokonywania trasy itd. Niebawem umiescimy na stronie wiecej informacji.
Biegowek bym jednak nie lekcewazyl - bedzie okolo 40 km w mocno przygodowym i zasniezonym terenie.
Nawet w marcu...
Pozdrawiam
Pawel
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
Ciekawa sprawa...
Na trasę speed walą tłumy, i to świeży narybek - większości nazwisk nie kojarzę. Na trasę extreme zgłoszeń... trzy. Dziewcząt brak, zaporowe wpisowe czy towarzystwo się czaruje? O kilku ekipach wiem, że po cichu szykują formę i na pewno wystartują. Obstawiam więc trzecią możliwość, a na razie też się przyczaję
(Edited by krzycho at 12:04 pm on Jan. 15, 2004)
Na trasę speed walą tłumy, i to świeży narybek - większości nazwisk nie kojarzę. Na trasę extreme zgłoszeń... trzy. Dziewcząt brak, zaporowe wpisowe czy towarzystwo się czaruje? O kilku ekipach wiem, że po cichu szykują formę i na pewno wystartują. Obstawiam więc trzecią możliwość, a na razie też się przyczaję
(Edited by krzycho at 12:04 pm on Jan. 15, 2004)
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Krzycho, ile będzie tych 4 osobowych ekip według Ciebie?
Codziennie sprawdzam zgłoszenia i nie wiem, co o tym myśleć. Wszystko to przymierzam do moje imprezy, mam wątpliwości, czy 2 czy 4 osobowe drużyny, bo na taki wariant jak zrobiły Kompasy to mnie nie będzie stać.
Codziennie sprawdzam zgłoszenia i nie wiem, co o tym myśleć. Wszystko to przymierzam do moje imprezy, mam wątpliwości, czy 2 czy 4 osobowe drużyny, bo na taki wariant jak zrobiły Kompasy to mnie nie będzie stać.
WiechoR
- PawelP
- Wyga
- Kontakt:
Są Juz 2 osoby wpisane na Iron Mana z Polski <http://services.datasport.com/2004/tria ... LANDPL.HTM>
[b][url=http://www.sbbp.pl]SBBP.PL[/url] /Impossible is nothing/ [url=http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=136471]Allegro[/url]
[b]gg:1322
- PawelP
- Wyga
- Kontakt:
mialem sie gdzie indziej wpisac, sorka
[b][url=http://www.sbbp.pl]SBBP.PL[/url] /Impossible is nothing/ [url=http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=136471]Allegro[/url]