Maraton pieszy.

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
WiechoR
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam propozycje dla miłośników długich marszów. W dniach 22-25.01.2004 organizujemy marsz dookoła Wyspy Wolin, dystans 125 km w 30 godzin. Przyjazd do Świnoujścia w czwartek 22.01.04, start w piątek o godz. 9.00, zamknięcie mety sobota 15.00, zakończenie i wspólna kolacja 20.00. Trasa 125 km, z tego 20 km plażą, 20 km asfalt, reszta to leśne i polne drogi i ścieżki. Mapa turystyczna 1:50 000 wydanie czerwiec 2003, PK bez obsady sędziowskiej, spisujemy kody literowe. Noclegi dla 20 osób w nowych drewnianych domkach w Marinie Karsibór, pozostałe osoby w szkole na podłodze, kolacja i zakończenie w Marinie. Koszty: 110 zł dla osób z noclegami w Marinie, 65 zł dla osób z noclegami w szkole, 50 zł dla osób bez noclegu. Kolacja na zakończenie, ciepły posiłek na mecie, mapa, opis trasy w ramach wpisowego oraz super atrakcja, kąpiel w drewnianej beczce stojącej na powietrzu w bardzo gorącej wodzie potem skok do rzeki Świny i ponownie gorąca woda w beczce. Sprawdziłem to dziś po treningu coś fantastycznego!!!
Czy są chętni na coś takiego? Proszę o wstępne deklaracje udziału w imprezie, za kilka dni regulamin na stronie Bielika.
WiechoR
New Balance but biegowy
Henryk
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No Wiesiu, skoro sprawdziłeś tą kąpiel dzisiaj, to poczekajmy jeszcze dwa dni i wtedy dopiero gadamy o przyjemności z kąpieli w Świnie i beczce;)

W zimie to na nartach biegowych poproszę, wtedy może bym przyjechał.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Adan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ooooo...  na nartach biegowych - to jest myśl !!!
WiechoR
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No nie w Świnoujściu mam tylko 0,111111111 % szans na śnieg więc ograniczam się do pieszej imprezy.
WiechoR
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

są chętni, są...
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
Awatar użytkownika
Dino
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Morskie Stwory zgłaszaja swój start w imprezie :)
A co do kąpieli w beczce ....... to tylko z jakąś niewiastą :hejhej:
Artek
Morski Stwór
Nie ma że boli :)
WiechoR
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mogą być i z cztery bo w tej beczce jest miejsce na 5-7 osób.
WiechoR
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czyli tylko mieszane składy...
;)
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
Awatar użytkownika
MaciekT
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wiesiu masz moją wstępną deklarację na udział w imprezie.

Krzycho myślę, że składy wystarczająco mocno pomieszają się na trasie. ;)
Pozdrawiam wszystkich ciężko trenujących.
Maciek T
WiechoR
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W beczce tak, na trasie wszystko zależy od operatywności napieracza.
WiechoR
Awatar użytkownika
Becia
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Mam pytanko w kwestii noclegu/ów ... rozumiem, że przewidziany jest nocleg z czwartku na piątek a czy z soboty na niedzielę również?  
gg 1004350
WiechoR
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Noclegi są od czwartku do niedzieli.
WiechoR
WiechoR
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ostatnio zorganizowaliśmy sobie dłuższy trening. Dystans około 75 km, trasa wyznaczona na mapie turystycznej "Wyspa Wolin 1:50 000", trasa pokrywała się w 60 % z planowaną trasą planowanego rajdu w styczniu 125 km. Nie wiem jak to się dzieje, ale zawsze, gdy organizuję jakąś imprezę pogoda sprawia mi sporego psikusa i stwarza dodatkowe trudności dla uczestników. Z treningu pieszego w wyniku pogody wyszedł mały rajd przygodowy. Przypływ w morzu, silny wiatr północny spowodował, że praktycznie od Międzyzdrojów do Wisełki morze zabrało plaże. Musieliśmy uciekać przed falami wspinając się na dwa-trzy metry na klif a. Kilkakrotnie nie udawało się wejść lub też ześlizgiwaliśmy się po mokrej glinie i spadaliśmy do zimnej wody. Cały dystans pokonał jedynie Darek(II miejsce w Próbie Mamuta) w czasie 12:36, ja i Dino zrobiliśmy po 54 km w czasie 9:00 i zrezygnowaliśmy.
Wczoraj zrobiliśmy podsumowanie treningu i oceniliśmy trasę, jaką szykujemy na styczeń. Jeżeli pogoda „dopisze" tak jak nam na treningu to gwarantuję dobrą "zabawę". Dziś wysyłam e-maila do wszystkich, którzy startowali w Bieliku z informacja o planowanej imprezie. Jeżeli będzie 15 chętnych to umieścimy regulamin na stronie internetowej, jeżeli będzie mniej chętnych to robimy ten rajd jako spotkanie treningowo-towarzyskie. Zapraszam do Świnoujścia i czekam na deklaracje udziału w rajdzie.
WiechoR
Awatar użytkownika
Qwerty
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witaj WiechoR

Czy mówisz może o 6 grudnia? :) Bo wtedy rzeczywiście nieźle wiało. Ja w ten dzień urządziłem sobie trening, tyle że po drugiej stronie - okolice Kamienia Pomorskiego. Na chwilę tylko w Dziwnowie zajrzałem na plażę, której nie było :) Woda podchodziła pod same schody. A co do samego treningu to kupiłem sobie nowe buty na zimę, które chciałem rozchodzić niestety po 25km strasznie mnie otarły i niechcąc pogorszyć jeszcze ich stanu wsiadłem w PKS i pojechałem do domu:).

Jeśli chodzi o ten rajd to na pewno się pisze, tylko nie wytrzymam całej trasy :(. Powiedzmy coś około 80km w miarę dobrym stanie, na tyle na razie oceniam swoje możliwości. Ile wynosi wpisowe? (OK, już wiem) Czy jakieś elementy orientacji będą czy po prostu idziemy wg wyznaczonej trasy?

PS. To jest mój pierwszy post na forum, więc chciałbym się ze wszystkimi powitać, hej! Nawet nie wiecie jak pomogliście mi :) To w znacznej mierze dzięki Wam, całej społeczności tego forum, już od prawie 3 miesięcy biegam i zainteresowałem się rajdami ekstremalnymi. Jeszcze raz dzięki!

(Edited by Qwerty at 1:19 pm on Dec. 21, 2003)
Awatar użytkownika
diablo
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja może się pisze chociaż dystans mnie trochę przeraza, pod kątem stóp które pewnie będą się sypać. Jaki tam jest teren, czy trzeba iść plażą czy może głębiej w lądzie?
ODPOWIEDZ