Trening pływacki pod okiem kadrowicza
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
wczoraj m.in. Luiza zadała na ćwiczenie, które miało udowodnić, że mamy słaby nogi - pływanie na plecach z rękami skierowanymi do sufitu. Niestety jak nogi słabo pchaja, to ciało tonie łącznie z głową niestety.
No i pracowaliśmy trochę nad wprowadzaniem ręki do wody. Ja uparcie przekraczam ręką środek symertii i jest wiele do poprawy.
No i pracowaliśmy trochę nad wprowadzaniem ręki do wody. Ja uparcie przekraczam ręką środek symertii i jest wiele do poprawy.
ENTRE.PL Team
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja wkładam beznadziejnie lewą rękę i nie pracuję biodrami, cokolwiek miałoby to oznaczać, to z ust młodej kobiety brzmi dwuznacznie
A nogi to juz w ogóle katastrofa.
PAweł wygrał sprint bo nie obgryza paznokci.
A najbardziej podoba mi się pływanie na u-bota, czyli peryskopem i płetwami do góry. Dawno się tak chlorowanej wody nie ochlałem. Widziałem, że Fredziowi też smakowała.
Mifor
A nogi to juz w ogóle katastrofa.
PAweł wygrał sprint bo nie obgryza paznokci.
A najbardziej podoba mi się pływanie na u-bota, czyli peryskopem i płetwami do góry. Dawno się tak chlorowanej wody nie ochlałem. Widziałem, że Fredziowi też smakowała.
Mifor
[i]biegać każdy może, trochę lepiej
lub trochę gorzej, ale nie oto chodzi ...[/i]
- Pit
- Zaprawiony W Bojach
Zdradźcie troche tych ćwiczeń bo mnie to bardzo interesuje a niestety nie mogę uczestniczyć bo i termin nie optymalny i miejsc już brak.
No i jakby w którąś środę było wolne miejsce to dajcie znać bo chetnie choc raz bym wpadł i skonsultował swój styl. A basen na Polnej mam tuż pod domem.
No i jakby w którąś środę było wolne miejsce to dajcie znać bo chetnie choc raz bym wpadł i skonsultował swój styl. A basen na Polnej mam tuż pod domem.
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
-
- Stary Wyga
Czy moglibyscie sie zapytac czy Luiza nie bylaby zainteresowana prowadzeniem nastepnej grupy ?
Tak sie sie smiesznie sklada, ze mam taka 4-5 osobowa plywajacych jak przyslowiowa siekiera gromadke przyjaciol szukajacych dobrego nauczyciela
Tak sie sie smiesznie sklada, ze mam taka 4-5 osobowa plywajacych jak przyslowiowa siekiera gromadke przyjaciol szukajacych dobrego nauczyciela
- lezan
- Zaprawiony W Bojach
Mam takie pytanie do plywakow. Jedna z czescia treningu w basenie jest plywanie w pletwach. Niestety, probowalem kilkakrotnie i zawsze przez nastepny tydzien mialem bolesne Achillesy. W koncu zarzucilem te czesc treningu aby chronic sciegna. Czy ktos tez mial podobne odczucia?
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
-
- Zaprawiony W Bojach
Festin, spytam Luizę
Lezan, ja od czasu do czasu zakładałem płetwy ale nie miałem takich problemów. Zresztą porzyciłem płetwy bo podobno (gdzieś przeczytałem), że poza specyficznymi ćwiczeniami nie mnależy ich używać, a jeśli już to taki bardzo małe, a ja mam tylko takie do nurkowania, a małych nigdzie w sklepach nie widziałem.
Jakie ćwiczenia robisz z płetwami?
Lezan, ja od czasu do czasu zakładałem płetwy ale nie miałem takich problemów. Zresztą porzyciłem płetwy bo podobno (gdzieś przeczytałem), że poza specyficznymi ćwiczeniami nie mnależy ich używać, a jeśli już to taki bardzo małe, a ja mam tylko takie do nurkowania, a małych nigdzie w sklepach nie widziałem.
Jakie ćwiczenia robisz z płetwami?
ENTRE.PL Team
- lezan
- Zaprawiony W Bojach
Tzn raczej jakich nie robie;). Nogi do kraula z deska, nogi do delfina, kraul w pletwach co umozliwia skupienie sie na technice rak.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
-
- Zaprawiony W Bojach
Luiza radziła dzisiaj pływanie w płetwach ale miękkich (nie do nurkowania) w celu "zwiększenia ruchomości stawu skokowego"
Co to treningu Festin, to dam ci znać - Luiza zobaczy w kajecie, gdzie mogłaby was utknąć.
Co to treningu Festin, to dam ci znać - Luiza zobaczy w kajecie, gdzie mogłaby was utknąć.
ENTRE.PL Team
-
- Stary Wyga
Wow super - zobaczy: gdzie, a nie czy - znaczy sie jest dobrze - wielkie dziekiQuote: from PAwel on 10:12 pm on Nov. 5, 2003
-
- Zaprawiony W Bojach
O mały włos, ale woda jest całkiem smaczna na Polnej.
Było między innymi pływanko: nogi do crawla, ręce wzdłuż tułowia i oddychanie na zmianę, na dwie strony. Dawno się tak wody nie ochlałem.
Mifor
Było między innymi pływanko: nogi do crawla, ręce wzdłuż tułowia i oddychanie na zmianę, na dwie strony. Dawno się tak wody nie ochlałem.
Mifor
[i]biegać każdy może, trochę lepiej
-
- Zaprawiony W Bojach
Luiza wie, że szykujemy się do pływania na otwartej wodzie w tłumie kopiących i walących pięściami i dlatego jej ćwiczenia mają na celu przygotowanire nas psychiczne do oddychania wodą i podtapiania.
ENTRE.PL Team