Uuufff!!! Odgrzebałem sie z zaległej roboty na przedwczoraj i znowu żyjem. Dwa dni przerwy na zawody = cztery dni zaległości w fabryce. Coś tu sie nie zgadza...
No właśnie - to na czym ostatecznie stanęło w sprawie mix/open w PP? Jedziemy według poprawek Herciego?
A jutro pewnie jeszcze coś napiszę o LWC...
Puchar Polski - wątpliwości
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
pomoc pomocą, tylko nie mów Igor, że jak cie ktoś w czasie BnO zaczepi pytaniem "nie wie pan gdzie jestem" to się zatrzymujesz i wskazujesz drogę Inna sprawa, że uważam takie pytania za dowód zupełnego braku wyczucia ze strony pytającego.
ENTRE.PL Team
-
- Wyga
Czasami się zatrzymuję...chociaż nie jest to regułą, niestety. Co insze jednak, panie dziejaszku, zawody na orientację, gdzie czas zwycięzcy to kilkadziesiąt ( albo i mniej) minut a co innego w rajdach, gdzie raczej zabawa trwa nieco dłużej. Choć i tu i tam teoretycznie każdy powinien sobie radzić sam...
- Adan
- Wyga
A tak wracajac do sedna to moim zadniem puchar to fajny pomysl.
A z BnO mozna by jeszcze zciagnac to jak obecnie jest ze zdobywaniem punktow na beigach. Ich ilosc zalezy nie tylko od rangi imprezy ale od tego jak dobrzy zawodnicy brali udzial w danej imprezie. Wiem ze to dosc skomplikowane wzory i ze trzeba miec ranking wyjsciowy (to da sie zrobic na podstawie wynikow dotychczasowych rajdow) ale moze tak jest sprawiedliwiej i ciekawiej?
(Wiecej informacji jest gdzies na stronie http://www.orienteering.org.pl/ ) moze Igor wie gdzie.
A z BnO mozna by jeszcze zciagnac to jak obecnie jest ze zdobywaniem punktow na beigach. Ich ilosc zalezy nie tylko od rangi imprezy ale od tego jak dobrzy zawodnicy brali udzial w danej imprezie. Wiem ze to dosc skomplikowane wzory i ze trzeba miec ranking wyjsciowy (to da sie zrobic na podstawie wynikow dotychczasowych rajdow) ale moze tak jest sprawiedliwiej i ciekawiej?
(Wiecej informacji jest gdzies na stronie http://www.orienteering.org.pl/ ) moze Igor wie gdzie.
-
- Wyga
Tak konkretnie rzecz biorąc, to zasady punktacji rankingowej można znaleźć na tworzonej przez Ryśka Chachurskiego stronie http://orienteering.qs.pl.
Tyle tylko, że w orientacji w rankingu uwzględnionych jest około tysiąca osób (oczywiście we wszystkich kategoriach). Jest więc kogo z kim porównywać. U nas z biedą znalazłaby się setka mniej lub bardziej regularnie startujących...Ale wszystko przed nami - mam nadzieję - więc może to jest dobry pomysł.
Tyle tylko, że w orientacji w rankingu uwzględnionych jest około tysiąca osób (oczywiście we wszystkich kategoriach). Jest więc kogo z kim porównywać. U nas z biedą znalazłaby się setka mniej lub bardziej regularnie startujących...Ale wszystko przed nami - mam nadzieję - więc może to jest dobry pomysł.