Puchar Polski
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Znów wraca pomysł organizacji Pucharu Polski w rajdach.
Projekt regulaminu: http://www.napieraj.pl/modules/news/art ... storyid=22.
Projekt regulaminu: http://www.napieraj.pl/modules/news/art ... storyid=22.
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k
- matejko
- Dyskutant
- Kontakt:
To czy Puchar będzie zależy tylko i wyłącznie od organizatorów, czy będą potrafić sie dogadać.
Teraz wiemy, że w 2003 będzie na pewno 6 rajdów które organizują 4 "środowiska", Poznań również już pracuje nad swoim rajdem (7) ;-)
ORGANIZATORZY ŁĄCZCIE SIĘ
-------------------
pozdrawiam
matejko
Teraz wiemy, że w 2003 będzie na pewno 6 rajdów które organizują 4 "środowiska", Poznań również już pracuje nad swoim rajdem (7) ;-)
ORGANIZATORZY ŁĄCZCIE SIĘ
-------------------
pozdrawiam
matejko
-
- Wyga
Pozwolę sobie nie zgodzić się z szanownym przedmówcą. "Buchalterię" Pucharu Polski można prowadzić zupełnie niezależnie od tego, czy organizatorzy się dogadają. Wystarczy opracować system punktacji i podsumować ( dostępne na ogół) wyniki. Natomiast forma ewentualnych gratyfikacji czy też zwalnianie od wpisowego - to rzeczywiście mogłoby zależeć od organizatorów lub innych sponsorów, którzy przecież pchają sie do wspierania dyscypliny drzwiami i oknami. Zgłaszam zatem konstruktywny postulat - dogadajmy się więc w kwestii punktacji( powiedzmy do Nowego Roku, bo ileż można kombinować), a reszta przyjdzie potem.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zgadzam się z Igorem!!! Jako organizator Bielika akceptuję regulamin kolegów z Kompasu. Potwierdzam, że fundujemy puchar za I miejsce dla kobiety w 2003 roku.
WiechoR
- matejko
- Dyskutant
- Kontakt:
ok zgadzam sie z Igorem !!!! puchar nie zalezy tylko od organizatorow, ale jesli robia go wszyscy wspolnie mozna go latwiej "sprzedac" - zyskuje na randze. Deklaruje ze jesli organizatorzy sie nie dogadaja to ufunduje puchar dla najlepszego zawodnika w 2003 r. (siebie ? ) Igor ty zas poprowadzisz podliczanie punktów, ok?
Pozdrawiam
matejko
Pozdrawiam
matejko
-
- Wyga
No i super. Mamy już fundatorów pucharów dla najlepszych zawodników indywidualnie; przyparty do ściany biorę na siebie punktację ( choć ryzyko jest spore ). Pozostaje tylko dogadać zasady punktacji. Podział imprez proponowany przez Kompasy wydaje się być słuszny; sprawą do dyskusji pozostaje punktowanie w zależności od rangi zawodów. No i ponawiam apel o liczniejsze "stawiennictwo" na forum - czy to ma być zabawa dla Kompasów, Wiesia, Matejki i mnie, czy jeszcze ktoś jest zainteresowany? A jeżeli tak, to może jakieś uwagi?
- matejko
- Dyskutant
- Kontakt:
Myśle że na stronach imprez, a także podczas samych imprez powinno byc mocno reklamowane to ze coś takiego istnieje. Początki zawsze sa trudne, a środowisko nadal małe. PP ma nie tylko wyłonić najlepszych, ale spowodować to by zachecić do cyklicznego udzialu zawodnikow, wymusić regularność.
pozdrawiam
matejko
pozdrawiam
matejko
- gawel
- Wyga
- Kontakt:
Nie wiem jak na to wszystko zapatrują się koledzy z Kompasu, bo wykorzystujemy tu przez nich opracowany regulamin, zmieniając trochę niektóre punkty i przejmując ich prace. Dlatego mam nadzieję że również odezwą się na forum i powiedzą co o tym myślą.
Ze swojej strony służę pomocą przy liczeniu punktów, oraz publikowaniu wyników na napieraj.pl.
Co do samego regulaminu i przede wszystkim punktacji to nie mam uwag. Uważam że pierwszy rok i tak musimy potraktować testowo i zobaczyć co z tego wyjdzie. Ewentualne modyfikacje wprowadzimy pod koniec sezonu.
Ze swojej strony służę pomocą przy liczeniu punktów, oraz publikowaniu wyników na napieraj.pl.
Co do samego regulaminu i przede wszystkim punktacji to nie mam uwag. Uważam że pierwszy rok i tak musimy potraktować testowo i zobaczyć co z tego wyjdzie. Ewentualne modyfikacje wprowadzimy pod koniec sezonu.
[url]http://www.napieraj.pl[/url]
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
A co powiedzielibyście na - testowe - zrobienie klasyfikacji za 2002 rok? Niech projekt regulaminu sprawdzi się w praniu...
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k
- gawel
- Wyga
- Kontakt:
Świetny pomysł!
Jeżeli organizatorzy i uczestnicy wspomogą mnie i prześlą wyniki mogę je przeliczyć i zobaczymy co z tego wyjdzie!
Jeżeli organizatorzy i uczestnicy wspomogą mnie i prześlą wyniki mogę je przeliczyć i zobaczymy co z tego wyjdzie!
- matejko
- Dyskutant
- Kontakt:
chyba wszystkie wyniki sa w sieci..... poszukalbym ale w tym tygodniu nie mam czasu ((
mat
mat
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Super pomysł, jeszcze dziś wysyłam do Gawła oficjalne wyniki Bielika niezbędne do wyliczenia punktów. Jeżeli już mamy to przetestować to według powiedzenia "jak mówisz A to mów B" przygotuję niespodziankę dla najlepsze Pani w rajdach przygodowych za 2001.
WiechoR
- gawel
- Wyga
- Kontakt:
Opracuje wyniki i opublikuje je zaraz po nowym roku!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zgodnie z regulaminem kolegów z Kompasu punkty dostają zawodnicy którzy ukończyli rajd. Jest różnica między ukończeniem w całości rajdu i sklasyfikowania drużyny. Proponuję dodatkowo przyznawać ½ punktów dla drużyn które brały udział w rajdzie i zostały sklasyfikowane na odpowiednim miejscu ale nie ukończyły rajdu. Po rajdzie wszyscy organizatorzy podajemy nie tylko miejsca drużyn które ukończyły rajd ale również tych wszystkich którzy wystartowali.
WiechoR
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Będą problemy z odczytaniem mojej poprzedniej wiadomości. Proponuję przyznawać połowę należnych punktów za zajęte miejsce w rajdzie dla drużyny, która została sklasyfikowana, ale nie ukończyła rajdu.
WiechoR